Şimdi Ara

IDC açıkladı: Apple dünyanın 3. en büyük telefon üreticisi! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
1
Favori
17.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Haberi eleştirmiyorum ama iboylara şunu söylemeden edemeyeceğim, iboyların mantığa göre apple nokia kadar model çıkarsaydı 6 milyar insana 600 milyar telefon satacaktı. :)

Bir diğeri de apple'ın elini kolunu tutan mı var çıkarsın bakalım cellphone kapışssın nokia ile ? Apple kar edecekti de "durun lan çok kar ettik cellphone işine girmeyelim " mi dedi...

Yani "apple tek modelle bunları başardı" cümlesi kadar saçma bir yorum olamaz bence. Dünyadaki şirketlerin cellphone satış rakamları ile ürün çeşidi sayısı arasında kabaca bir korelasyon hesaplasınlar, -0.20 lerde olduğunu göreceklerdir. Yani bunların arasında anlamlı bir ilişki yoktur. Hatta illa bir ilişki var denilecekse negatif yönde bir ilişki vardır bile denilebilir.

Şu soruyu da sormadan edemeyeceğim ; Acaba bir smartphone günümüzde 6 milyar insanın kaç tanesinin ihtiyacı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 3 Şubat 2012; 4:00:45 >

• Ben mesut çevikten bunları beklemezdim. teknolojiden anlayan bir insanın iphoneu yüceltmesi kadar saçma birşey daha olamaz. Samsung tabana kuvvet tepeleyecek. Süperamoled teknolojisi elinde olduğu sürece yeniliğe daha açık bir üretici olarak yerini koruyacak. Apple ne yapacak???. Çöpteki atıkları toplayacak TFT ekranların üretimine devam edecek. Geri dönüşümün getirisiyle servetine servet kuracak. Ancak bir ara ileriye gidecek gücü kalmayacak vede fişi pirizden çekilecek iflas bayrakları havada kendini gösteremeyecek. Premium marka demişsiniz applea. kimisi apple BMW samsung Renault benzetmesi yapmış. Buna sadece gülüyorum. Abartısız saçmalıktan öte değil şu yaptığınız yorumlar. Ve siz siz olun kemerlerinize sıkı tutunun S3 piyasaya çıktıktan sonra apple fanları birbir sıralanıp göz yaşı dökecek :)
  • Sony Ericsson :(
  • Açıkça bir şey söylemek istiyorum forumda samsung fanı olanlar artık can sıkmaya başladı. Adamlar girmişler haber yapmışlar bunun neresi taraflı ?

Apple dediğin firma tek telefon modelinin sadece versiyonları piyasadayken bu grafiği elde etmiş. Ürünü beğen beğenme , alanları küçümse veya küçümseme; bu olay teknoloji üretimi yapan ve satan bir firma için çok büyük bir başarıdır.

Soruyorum Türkiyede Iphone bu kadar pahalı olmasa yani Iphone4S Galaxy S2 ile aynı fiyata satılsa kaç kişi samsung alır ? Evet bende teknolojiyi kullanamayan adamların Iphone almasından rahatsızım sırf gösteriş için alıyorlar ama bu bizim konumuz değil.

Unutmayın elinizdeki S2 ler bile apple ın yarattığı akımın,rekabet ortamının meyveleridir. Ben marka değil teknolojinin fanıyım , bu mantıkla yazılımından işlemci mimarisine ,tasarımına kadar kendisi yapan bir firmaya sadece saygı duyarım...

• quote:

Orijinalden alıntı: handsame_

okadar paraya elmalar armutlar alacağımıza o paranın 4 te 2 sini fakirlere dağıtsaydık ülkede fakir kalmazdı bee. yazık çok yazık... 1 memur maaşı şu telefonlar Allah sormayacakmı malını mülükünü nereye harcadın diye ? gavurlara yatırım yaptık diyecek kadar yüzümüz var mı ? :( Allah günahlarımızı bağışlasın affetsin hepimizi. teknolojinin hep başka yüzlerine baktık birde bu yüzüne bakalım olur mu?

• gel iphone 5 gel
  • quote:

Orijinalden alıntı: handsame_

okadar paraya elmalar armutlar alacağımıza o paranın 4 te 2 sini fakirlere dağıtsaydık ülkede fakir kalmazdı bee. yazık çok yazık... 1 memur maaşı şu telefonlar Allah sormayacakmı malını mülükünü nereye harcadın diye ? gavurlara yatırım yaptık diyecek kadar yüzümüz var mı ? :( Allah günahlarımızı bağışlasın affetsin hepimizi. teknolojinin hep başka yüzlerine baktık birde bu yüzüne bakalım olur mu?

+214123
  • adamlar 100 tl ye telefon satiyor ve apple dan fazla satmis oluyor, ben gecen gun 2 tane samsung aldim aileme toplamda 410 tl verdim, ama bu 2 tane iphone alamamis olmamdan kaynaklidir evet pahali telefonlar sonucda, simdi akilli bi adam daha dogrusu vicdan sahibi birisi diyebilirmi samsung daha basarili diye adamlar son 2 yilda 3 telefon uretti 3. olmus samsung her hafta bir telefon modeli cikariyor nerdeyse oda 2. olmus.
    basari sizin icin buysa buyrun kendinizi kandirin zaten apple in oyle sizin bahsetdiginiz gibi 100lerce modeli cikarmak gibi bir niyetide yok, ama halen hem pc, hem tablet hemde telefon olarak kopyalanan firmaya camur atiyorsunuz, burda yanlı bisey yok apple in basarili oldugu bilenen biseydir, bu haber ancak malumun ilanı'dır, kimse yok site yanlı yok bizi ayaklar altina aliyor gibi serzeniste bulunmasin, komik oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir kere baştan söyliyim bende bir iphone4s kullanıcısıyım 10 gün önce aldım aldığımda telefonu
    eksikleri için bayağı yadırgadıysamda geçen sürede telefonla bayağı haşır neşir oldum ve sevmeye başladım

fakat bunun yanında ömrü boyunca ilk telefonum ericsondan sonra hemen hemen hep nokıa kullanmış biri olarakda
    yanım dada son 1 sene önce aldığım e72 imi hiç eksik etmem nedenide şarj mevzusu
    birde iphonu ben ve benim gibi hariç çoğu yaşlı hatta orta yaşlı hiç kimse kullanamaz ama nokıayı
    herkes kullanır.

kardeşim iphone tam bir cep bilgisayarı yanında laptop tablet taşımana gerek yok
    ha konuşmak içinde sırf telefon ve yanında görüntülü görüşme blutooth gibi ufak defek şeyleride
    istiyorsan her şeyden önemlisi pil durumu kesinlikle nokıanın eline kimse su dökemez.

iphone a bir telefon olarak kesinlikle bakmayın ve nokıayla kıyaslamayın
    iphone bir cep bilgisayarıdır.
    cep telefonuysa nokıa yı tek geçerim
    bence sizler elmayla armutu karıştırarak hata yapıyorsunuz
    bu ikisini birbirinden iyi ayırmak gerekir nacizhane fikrim
    sürçü lisan eylediysek affola

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kafkaslı57 -- 3 Şubat 2012; 10:50:26 >

• appleın 4-5 tane telefonla bu listede bu sırayı almış.
    nokiacılar samsungcular 250şer tane telefonla birinci ikinci olmuşken daha ne konuşuyorlar ki ?
    düz mantık ile bi hesaplayın appleın 20 tane telefonu olsaydı ne olur samsung nokia nal toplardı. apple sizin gibi her hafta her ay 1 model çıkartmıyor,ertesi ay destegi çekmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beytepeli06 -- 3 Şubat 2012; 10:51:54 >
  • 1980 yılından sonraki süreçte...Binek araçlarda uzak doğunun Öncelikle Japonya'nın tüm dünyadaki otomobil üreticilerine Hodri meydan deyıp Belli bir süre çıtası yükseklerde kaldı..Ve baktı 'ki olmuyor fazla kalamıyacak zirvede,Hiç unutmam almanya seyahatımde uçak ta verilen DER SPİEGEL dergısının kapak konusu bir çift alyans vede teklif Mercedes'e Japonya'nın teklifi..Gelin biz kızımızı sıze verelim ve bu evlilikten doğan cocuklarada avrupalı ve amerıkalı dostlarımız adlarını koysun..Mercedes'in yanıtı kibarca..BİZ MÜZMİN BEKAR OLARAK YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ.TEŞEKKÜRLER .. Evet bu örnekte olduğu gibi APPLE isteniidiği kadar hakkında asparagas süpekilasyon yaratacak şekilde yayın yapılsın..Uzak dogu kökenlı gsm üreticileri bu oluşumu etkileyemiyecektır...Yine halk arasında bir deyım vardır genelde otomobil piyasasında cok kullanlır.Mercedes'in ölüsü de para,Dirisi de para bu olgu da apple ürünlerinin ıkınci el satışlarında görüleceği gibi diğer markalardan ikinci el satışlarında fark yaratmaktadır...İmzam da olduğu gibi iPhone kulllanmak bir ayrıcalıktır.....

• quote:

Orijinalden alıntı: likable_21

tablo gerçekten sasırtıcı beyler :D bak sen dandık nokia ya birinci açık ara hatta 5 e katlamıs apple hellal olsun valla ne diyeyyım gerçekten cok sasırdım :D helel sana nokia kim tutar senı note bu arada bende nokıa kullanoıcısıyım 9780 canavar gibi telefon vallA:d

+1
  • Nokia'nın bu kadar fazla satış yapması ürün fazlalığı ve her bütçeye uygun olan bir modelin olmalı.İsmide var haliyle ama bundan 3-4 sene sonra bu tablo tamamıyla değişecektir.
  • nokıa bir cep telefonudur herkes kolay kullanabilir
    iphone bir cep bilgisayarıdır ben ve benim gibi yaşlılar hariç herkese hitap etmeyebilir ve kullanamayabilirler

olay budur
  • Mesut Bey'e neden yüklenildiğini anlayamadım. Genel telefon pazarında zaten 5 yıldır Nokia 1, Samsung 2. sırada idi. Son 2-3 yıldır da LG 3. sırada idi. Bu listede bu sene tek bir değişiklik oldu. O da Apple'in LG'yi geçip 3. sıraya çıkması.

Dolayısı ile haber başlığının "Mobil Telefon Pazarında Apple 3. Sıraya Yükseldi" şeklinde verilmesi son derece doğal değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erasmus78

Mesut Bey'e neden yüklenildiğini anlayamadım. Genel telefon pazarında zaten 5 yıldır Nokia 1, Samsung 2. sırada idi. Son 2-3 yıldır da LG 3. sırada idi. Bu listede bu sene tek bir değişiklik oldu. O da Apple'in LG'yi geçip 3. sıraya çıkması.

Dolayısı ile haber başlığının "Mobil Telefon Pazarında Apple 3. Sıraya Yükseldi" şeklinde verilmesi son derece doğal değil mi?

Hem Apple hem de Samsung kullanıcısıyım ama fandroidler tarafından yapılan yorumlar gerçekten çok iğrenç ve itici size tamamen katılıyorum. Aldığınız markanın ismini haberde görmeyince ne oluyor bi anlamadım gitti zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunlab

adamlar 100 tl ye telefon satiyor ve apple dan fazla satmis oluyor, ben gecen gun 2 tane samsung aldim aileme toplamda 410 tl verdim, ama bu 2 tane iphone alamamis olmamdan kaynaklidir evet pahali telefonlar sonucda, simdi akilli bi adam daha dogrusu vicdan sahibi birisi diyebilirmi samsung daha basarili diye adamlar son 2 yilda 3 telefon uretti 3. olmus samsung her hafta bir telefon modeli cikariyor nerdeyse oda 2. olmus.
    basari sizin icin buysa buyrun kendinizi kandirin zaten apple in oyle sizin bahsetdiginiz gibi 100lerce modeli cikarmak gibi bir niyetide yok, ama halen hem pc, hem tablet hemde telefon olarak kopyalanan firmaya camur atiyorsunuz, burda yanlı bisey yok apple in basarili oldugu bilenen biseydir, bu haber ancak malumun ilanı'dır, kimse yok site yanlı yok bizi ayaklar altina aliyor gibi serzeniste bulunmasin, komik oluyor.

Apple Pahalı olmasa şimdiki iphone kadar kaliteli olamaz. Kalite=Para.Ucuz etin yahnisi yavan olur

• quote:

Orijinalden alıntı: beytepeli06

appleın 4-5 tane telefonla bu listede bu sırayı almış.
    nokiacılar samsungcular 250şer tane telefonla birinci ikinci olmuşken daha ne konuşuyorlar ki ?
    düz mantık ile bi hesaplayın appleın 20 tane telefonu olsaydı ne olur samsung nokia nal toplardı. apple sizin gibi her hafta her ay 1 model çıkartmıyor,ertesi ay destegi çekmiyor.

Mantık düz tabiki... Samsungun çok model çıkartmasının sebebi çok satmak değil.Elinde olmayan sebebelerden ötürü çıkartıyor.Çünkü rekabet ortamı var androidte birbirinden üstün olma çabası var.Android işletim sistemi kendi elinde değil.Telefonlar bugünün şartlarından geride kalıyor sonuna plus ekleyip donanım takviyesi ile piyasaya sürüyor.Ama Apple ın böyle bir kaygısı yok.Apple da android sektörüne girse aynen Samsung ve diğerlerine ayak uydurup çok model piyasaya sürecek.Burda tek sorun işletim sistemidir.Bak samsungun bada sistemli telefonlarına haftada bir badalı telefon mu çıkartıyor bu şirket.Kendi işletim sistemini kullandığı için rekabette yok...Samsung alan zaten alır Samsungun çok modeli var diye almaz.Zaten modeller birbirinin kopyası gibi genelde donanımlar değişik bunun çok satmayla alakası yok....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.Rodriguez -- 3 Şubat 2012; 13:44:44 >

• bende iphone'dan androide terfi edenlerdenim diyemeyeceğim çünkü iphone kullanırken android kullanıcılarının anlatımlarına ve yorumlarına kulak vererek ben hala bu telefonla ne uğraşıyorum bir an önce androide terfi edeyim diye düşünmüştüm taki ilk android cihazımı alana kadar o nasıl menem o nasıl gudubet o nasıl kullanımı zor anlaşılmaz bir sistem o nasıl iğrenç bir menü nan olum dedim kendime ne terfi etmesi sen resmen attan inip eşşeğe binmişsin neyse dedik bari s-off root falan yapar custom romlarla işi kurtarırız telefonu s-off yaptık yapmaz olsaydık sistem çöktü sözüm ona androidciler jailbreak işlemine zor derlerdiki onu yapmak 2 dakkamı almazdı. neyse verdik yetkili servise onlarda kullanıcı hatası deyip telefonun parası kadar onarım ücreti istemezmi lanet ettim kendime aldım çekmeceye attım telefonu iphonede jailbreak garanti dışı yapar derlerdi ben jack girişindeki problemden servise verdim dalgınlığıma gelmiş telefona restore etmeden jailbreakli verdim o şekilde bile bana sıfır cihaz verdiler şimdi para biriktiriyorum yeni bir iphone sahibi olmak için. sözüm ona kimse boşa konuşmasın iphone bu listeki yerine hak ederek gelmiştir samsungtanda htcdende nakiadan kat ve kat sağlam telefon yapıyorlar ve dünya genelinde yetkili servis bakımından arkası en sağlam cihazda iphone'dur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diyalog -- 3 Şubat 2012; 12:50:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Diyalog

bende iphone'dan androide terfi edenlerdenim diyemeyeceğim çünkü iphone kullanırken android kullanıcılarının anlatımlarına ve yorumlarına kulak vererek ben hala bu telefonla ne uğraşıyorum bir an önce androide terfi edeyim diye düşünmüştüm taki ilk android cihazımı alana kadar o nasıl menem o nasıl gudubet o nasıl kullanımı zor anlaşılmaz bir sistem o nasıl iğrenç bir menü nan olum dedim kendime ne terfi etmesi sen resmen attan inip eşşeğe binmişsin neyse dedik bari s-off root falan yapar custom romlarla işi kurtarırız telefonu s-off yaptık yapmaz olsaydık sistem çöktü sözüm ona androidciler jailbreak işlemine zor derlerdiki onu yapmak 2 dakkamı almazdı. neyse verdik yetkili servise onlarda kullanıcı hatası deyip telefonun parası kadar onarım ücreti istemezmi lanet ettim kendime aldım çekmeceye attım telefonu iphonede jailbreak garanti dışı yapar derlerdi ben jack girişindeki problemden servise verdim dalgınlığıma gelmiş telefona restore etmeden jailbreakli verdim o şekilde bile bana sıfır cihaz verdiler şimdi para biriktiriyorum yeni bir iphone sahibi olmak için. sözüm ona kimse boşa konuşmasın iphone bu listeki yerine hak ederek gelmiştir samsungtanda htcdende nakiadan kat ve kat sağlam telefon yapıyorlar ve dünya genelinde yetkili servis bakımından arkası en sağlam cihazda iphone'dur.

Sen androidten anlamayan adamın hali Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıpmış.Android in menüsü ve arayüzüne iğrenç diyebilecek kadar android cahilisin ne yazıkkki..Androidten anlamıyorsun ROOT ve ROM olayına girmen zaten komedi.ROOT 10 saniye ROM da 45-50 saniye bunlar sana birşey ifade ediyordur umarım.Toplam 45-50 saniyemi alır.Custom romlar zaten kendinden RooT lu olur....Ayrıca jealbreak çıktımı çıkacak derdi yoktur androidte herşey senin elinde.Sen jealbreak ile arayüzünü hazır kalıplarla değiştirirsin.Androidte kendi kişisel arayüzünü oluşturabilirsin.Ayrıca kendi romunu kendin yapma olanağında var..Android ile ilgili dersler var ona gitmelisin.Profesyonel olduğu için iphone gibi hemen alışamaman normal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.Rodriguez -- 3 Şubat 2012; 13:01:01 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.