|
İddia: Qualcomm, Intel’i satın almak için çalışmalara başladı (2. sayfa)
-
-
Amd fakir dostu, seviyorum.Açın önünü yardırsın .d
-
Qualcomm Intel'i almasa bile x86 lisansı almalı. x86'nın geleceği için daha fazla firma gerekiyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Gerçekleşir ise mikroişlemci pazarında büyük gelişmeler yaşanır.
Yeni arm işlemcileri unuttunuz sanırım Qualcomm pc pazarına gayet güzel girdi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Boşverelim artık şu gereksiz güç yiyen mimariyi ARM ve RISC-V şart artık. X86 isteyen çoğu eski ve bazı önemli şeyleri yöneten programlar 10 yıldan fazla güncellenmemiş programlar vb. 20 yıl önceki işlemci ile bile çalışabiliyor yeni cihazlar özellikle taşınabilir olanlar yeni hayvan gibi güç yemeyen işlemci mimarileri kullanmalı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrikliarabasever -- 22 Eylül 2024; 12:31:7 >
intel kasasındaki nakitle Qualcomm u almasın ... clickbait haberler off
-
AMD'nin üst sınıf GPU'lar konusunda rekabetten çekildiğini açıklaması dışında sorun yok. Önemli olan bugün değil, yarın ve spnrası, yani gelecekte Qualcomm, Intel, AMD ne yapacak? Ben hiçbir tayfadan değilim, şirketleri tek başına piyasa değeriyle yorumlamak yanlış.
Broadcom Qualcomm'u alamamıştı. Qualcomm'un Intel'i alabilmesi ütopik duruyor.
-
Sunduğu söyleniyor yazarsa iddaa olur sundu deniyorsa gerçekleşmiştir
Altını çizdiğin potansiyeline sahip sözü satma potansiyeli değil sektördeki değişim için söylenmiş bir söz,
Altını çizdiğin diğer bir kelime öbeği kesinleşmediği belirtiliyor ve durumun belirsizliği dikkat çekiyor. ortada bir anlaşma var ve kesinleşmemiş bundan normal bir şey yok Intel daha yüksek bir fiyat istiyor olabilir satın alma yerine şirketten pay önermiş olabilir vs vs, 1. cümlede iddaa olmadını açıklıyorum burada benim dediklerim iddaa oluyor aradaki farkı anlaman için burada açıklıyorum.
Altını çizdiğin diğer Mali detaylar henüz açıklanmadı buda üstte dediğim gibi henüz anlaşılmış bir maddiyat olmadığı için böyle,
Altını çizdiğin diğer Söylentiler dolaşıyordu cümlesi geçmiş zaman için kullanılmış bir cümle şuanki durumdan tamamen daha farklı bir zamanda intelin elinin daha güçlü olduğu bir dönemde oluşmuş söylentiler.
-
Hayır hala X86 kullanılıyor sanıyorlar X86 yıllar önce bırakıldı intel amd den AMD64 lisansı alıp not para vermeden amd amd64 lisansını ücretsiz paylaşıyor, X86-64 adı altında bir microcod yöntemi kullanıyor. eğer donanımınızı dikkatli incelerseniz benim şuana kadar tecrübe ettiğim kadar eski olarak işletim sistemleri i6100 ve sonrası intel işlemcileri AMD64 olarak algılıyor
-
Orasıda öyle
Amdcilerin ahı tuttu. 🤣
Intel yarıştan çekilirse AMD fakir dostu mu görürüz, tekel olunca fiyatları yapıştırır. Pandemi zamanı 5800x3d işlemcileri aşırı pahalı gidiyordu mesela.
Rekabet iyidir kısacası.
-
Komut setlerinin temeli x86 ya dayanıyor. Bu yüzden çapraz lisans anlaşmalarıyla kullanılıyor. Çünkü amd ilklerini intel işlemcilerin tersine mühendisliği ile yani korsan işlemciler üreterek gerçekleştirdi.
Yani bu teknolojinin sahibi intel, geliştirilmiş halini sunan amd. x64(yani X86_64) kullanımı x86 mimarili(kasıt komut setleri vs.) 64 bit manasında kullanılır. İkisi yan yana anlamı taşımıyor. Geliştirilmiş olduğunu ifade ediyor.
Konuya dönersek
Arm mimarisinin, hiçbir zaman x64'ün yerini alacağını düşünmüyorum. Sebebi odak noktalarının farklı olmaları. Ve armın görece daha basit komut setlerinin olması.
x64 karmaşık işlemleri çözmekte bu yüzden armdan daha başarılıdır. Bu yüzden sentetik testlerde aynı güce sahip gibi görünen iki farklı mimarili donanımın birisi oyunlarda vs çakılırken, diğeri performansını koruyor.
Çünkü karmaşık işlemler için uygun komut seti olan ve bu yönde tasarlanan donanım bir işlemi 5 döngüde tamamlarken, diğeri 30 döngüde tamamlıyor.(örneğin) Çünkü zar(die) boyutunu küçük tutmak ve güç yönetimini daha iyi yapabilmek için her komut seti arm işlemciye eklenmiyor.
x86nın sürekli mevcut olanı geliştirdiğini, armın her revizyonda geriye dönük uyumluluğu bıraktığınıda unutmamak gerekiyor. İkiside kullanım alanına göre ihtiyaç.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 22 Eylül 2024; 20:39:38 >
-
Daha fazla uzatmayacağım. Resmi açıklamaları baz alırım. Tek bir kaynaktan, tek bir gazetecinin, masa başında hangi amaçla yazdığını bilmediğim habere göre yorum yapamam.
Kaynak kim kaynak enişte gibi bir durum var bu haberlerde.
Ne zamandır böyle 35 Iq yorumları görüyorum, Her seferinde hesap açmayla uğraşmak istemediğimden uğraşmıyordum.
Hedef Nvidia? By tofaşın Bugatti'yi hedeflemesine benziyor
Lütfen kendini rezil etme, Bir tarafta Dünya'nın en değerli 3 Şirketinden biri, Diğer tarafta ilk 100'e giremeyen bir şirket. Bu ütopik hayaleri bırak.. Cam subsrat işi patlayınca göreceğiz kimin değeri 300M kimin değeri 100M. AMD'nin harika ve "Kullanıcı dostu" olduğunu Ryzen Master ve diğer destek kesilmelerinde gördük.
Şimdi gelip bir otizmili "Adamlar 10 Yılmı destek verecekler" der, Sizin övündüğünüz 3 tane şeyden 1'i destek süresi değilmiydi? Biz mi diyorduk "AMD alan 100 Yıl kullanabilir"?
Onu bunu geçtim,
size ne güzel yedirdiler Fsr işini. Bir arkadaşım Video hazırlıyor yabancı, Dersleri yüzünden uğraşmak istemiyor. Sonuç olarak AMD hakkında video atsa 1M, Intel hakkında atsa 20K izleniyor.
AMD'nin pek bir farkı kalmadı, Sıcaklık dersen aynı, Güç tüketimi dersen %10-20.
AMD en fazla belirli olan o şeyi hedefler, Kürdistan Int 32 kartlar üreten firma bir zahmet konuşmasın, Yarın bir gün AMD Yapay Zeka destekli Fsr getirse sizin 7000 serisi v.s rahmetli olur. Hadi Allah'a Emanet.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
x86 eski, arm yeni şeklinde yanlış bir inanış var. İlk arm işlemci çıkalı 40 yıl olmuş. Komut setleri eskimezler. x86 çok enerji tüketir, arm yavaş çalışır falan bunlar şehir efsanesi. Masaüstü pc'ler x86 kullanıyor çünkü IBM, zamanında intel ve microsoft ile anlaşmış ve rakiplerini alt etmişler. Ibm pc'ler popüler olunca haliyle programlar ona göre yazılmış ve bir ekosistem oluşmuş. Hal böyle olunca piyasa belirli bir donanım ve işletim sistemine bağımlı hale geliyor. Buyur 1987'de üretilmiş Arm işlemcili pc. Ama ibm gibi tutunamamış piyasada.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmuDev -- 22 Eylül 2024; 21:37:33 >
-
Hesap makineci Texas Instruments'ın değeri bile 156 milyar dolar. Ben bu şirketi battı sanıyordum. Bu kadar değerli olması çok ilginç bi durum. Savunma sanayi, güvenlik cihazları, oto ve tıbbi ekipman konusunda iyilermiş sanırım. Muhtemelen ABD'nin kolladığı bir şirkettir.
Haber bana kolpa geldi. Intel kirli çıkıdır. Yanlış bilmiyorsam eğer Qualcomm ve diğerleri Intel lisanslarına muhtaç. Ayrıca Intel, büyük kurumlara Intel SGX ile işlemcinin çekirdeğinden güvenlik sağladığı için en güvenilir sistemi sunuyor ve bu alanda tekel.
Velhasıl, insanlar 10 yılda bir PC değiştirdikleri için intel, mobil Qualcomm ve çok yönlü AMD'nin gerisine düşmüş olabilir ama intel "bitti artık" dese bile bitmez! :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Rekabet kendi aralarında.Bilmiyom şey gibi Pepsi-Coca Cola ya da Burger King-Mc Donalds vs.
Bana rekabetleri bile şüpheli geliyo .d
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X