Şimdi Ara

İddia : Samsung benchmark testlerinde hız aşırtma yapıyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
2
Favori
3.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sonuçta oc ile bile olsa o hıza erişebiliyorsa sygı duymak lazım. apple ilk önce telefonlarının ram ve gpu değerlerini açıklasın. Benim telefonum takılmıyor demekle olmaz o işler. Eğer telefonun kasmamasına bakılarak en iyisi belirlenecekse gelmiş geçmiş en iyi telefon 3310 olmalı. Hiç takılmadan snake oynanabiliyordu mesela
  • Kim ne derse desin Apple

Gelsin eksiler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zulu1616

Sonuçta oc ile bile olsa o hıza erişebiliyorsa sygı duymak lazım. apple ilk önce telefonlarının ram ve gpu değerlerini açıklasın. Benim telefonum takılmıyor demekle olmaz o işler. Eğer telefonun kasmamasına bakılarak en iyisi belirlenecekse gelmiş geçmiş en iyi telefon 3310 olmalı. Hiç takılmadan snake oynanabiliyordu mesela

Apple ile Samsung'un donanımını karşılaştırmayın kardeşim kaç kere yazdım sağa sola hala aynı şeyleri yazıyorsunuz. Apple iOS işletim sistemini kullanmakta Samsung ise Android. Apple çift çekirdekli bir işlemci ile stabil çalışırken Samsung 4 çekirdek ile stabil çalışabiliyor. Android açık kaynaklı bir işletim sistemi olduğu için günlük hayatımızda telefonlardan tabletlere saatlere televizyon kutularına gibi bir çok alanda kullanılmakta o yüzden bu işletim sistemi üzerinde optimizasyon yapmak güç bir de cihazına sadece entegrelemekle kalmayan telefon şirketleri özel romlar arayüzler efektler farklı yazılımlar ile daha da donanım canavarı yapıyor telefonu. iOS ise Apple'ın bir elin 5 parmağını geçmeyeceği cihazlarında kullandığı bir işletim sistemi. Bu iki platformu telefonun performansını belirleyecek donanımlarıyla karşılaştırmayın. Karşılaştıracaksan kamera performansını ekran kalitesini pil ömrünü malzeme kalitesini vs kıyaslayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: engurlu

quote:

Orijinalden alıntı: MegaWolt38

Benim merak ettiğim iPhone'da 100 tane de uygulama yüklesen telefon kasılmıyor. Aynı şey bu S4 için de geçerli mi acaba? Test eden var mıdır bunu? O zaman anlaşılır gerçekten en hızlı telefon bu mu değil mi?

Note 2 de 150 den fazla uygulama yüklü, 3 aydır neredeyse cihazı hiç kapatmadim desem yeridir, hala ilk günkü gibi.. Bırakın artk iphone söyleydi böyleydi ayaklarını onlar 3 sene önceydi..

Tamam abisi senin o meşhur note 2'n en iyisi adama bak samsung hisse verecek sanki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmedaltair -- 31 Temmuz 2013; 21:26:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: psyshock

quote:

Orijinalden alıntı: -İndependence-

quote:

Orijinalden alıntı: muratzilla

quote:

Orijinalden alıntı: grezimonk

quote:

Orijinalden alıntı: muratzilla

Hala utanmadan samsungu savunanlar var.
    http://www.anandtech.com/show/7187/looking-at-cpugpu-benchmark-optimizations-galaxy-s-4
    Buyrun kaynak burada.

İşin hilesini gösteren kodlarda burda
    http://images.anandtech.com/doci/7187/Screen%20Shot%202013-07-17%20at%206.57.13%20PM.png

Apple fanboyu yalancıların çöp sitesinin iftirasını ne diye paylaşıyorsun? Apple kölesi...

Doğrular işte böyle acıtır fandroid.

Ne diyon la iZORTÇU en azindan s4 yamulmuyo i5 gibi hem benchmarkta telefon çıkabildiği en iyi performansa çıkar tamammı anladın mı???

Zaten sorunda orda iddiaya gore ki 532 mhz a sadece benchmarkta cikiyor hicbir oyunda veya baska birseyde yada icine kodlanmamis benchmarkta 480 mhz i gecmiyor telefon sonuclar yuksek ciksin diye gecici oc yapiyor yani. Ki denemenin yolu basit cpu gpu frekans degerlerini gosteren bir programla cok kolay ispat edilebilir zaten adamlarda resimlerle gostermisler.evde sende yapabilirsin gercek degilse resimlerini koyarsin olay biter kapak gibi cevap olur karsi tarafa hemde senin dedigin dogruysa eger.

Dostum gpu 532 mhz e çıkabiliyormu?Çıkıyor o zaman burda dolandırıcılık yok bu testlerde telefon çıkabildiği en ust duzeye çıkması lazim.Ainol gibi benchmarkın içinde hile hurda sokmuyor.

• 532 ye sadece benchmarkta çıkıyor yanlız dikkatini çekerim sen kullanırken çıkamıyor. s3 teki mali400 de oc ile 400 mhz den 700 mhz a çıkabiliyor yada her telefonun gpu su birşekilde oc lenebiliyor. bunu oyunlarda yada artık 60 fps 1080p video oynatırken yapsa tamam derim gerekince devreye girebilen bir güç ama s4 teki max 480 de çalışıp 532 ye sadece antutu glbenchmark 2.5 te falan çıkıyormuş. glbenchmark 2.7 de bile yine 480 üzerinden çalışıyormuş yoksa . dediğin de haklısın ama senin anlattığın gibi değil durum.
  • Bir an "S4 Benchmark Edition" çıktı sandım.

• quote:

Benim merak ettiğim iPhone'da 100 tane de uygulama yüklesen telefon kasılmıyor. Aynı şey bu S4 için de geçerli mi acaba? Test eden var mıdır bunu? O zaman anlaşılır gerçekten en hızlı telefon bu mu değil mi?

+1 katılıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: gel pc pc

quote:

+1 katılıyorum

100 tane uygulama yükleyen filan yok yalan o... yükledi diyelim kaç GB yer kaplarlar onlar... haberiniz var mı?
  • quote:

quote:

quote:

+1 katılıyorum

100 tane uygulama yükleyen filan yok yalan o... yükledi diyelim kaç GB yer kaplarlar onlar... haberiniz var mı?

Haberim var. Senin S4 16gb'ın kaç GB yer veriyor sana ondan haberin var mı?
    Sen o kadar yükleyemezsin ama iPhone'da yüklersin.
    Ortalama bir uygulama 100 mb olsa 100x100 = 10.000 mb yaklaşık 9,76 GB eder.
    Senin S4 16GB'ın sana sadece 9,1 GB yer bırakıyor, iPhone 5 13,4 GB yer bırakıyor (sistem kaynaklarından sonra kalan kısım)

İddia : Samsung benchmark testlerinde hız aşırtma yapıyor

http://www.donanimhaber.com/cep-tel-yazilimlari/haberleri/Arastirma--Kullaniciya-en-cok-depolama-alani-birakan-isletim-sistemi-Windows-Phone.htm

Doğal olarak teorik olarak hesaplamayla ne Note 2 ne de S4 100mb lık 100 uygulamayı kaldıramıyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

+1 katılıyorum

Senin S4 16GB'ın sana sadece 9,1 GB yer bırakıyor, iPhone 5 13,4 GB yer bırakıyor (sistem kaynaklarından sonra kalan kısım)

http://www.donanimhaber.com/cep-tel-yazilimlari/haberleri/Arastirma--Kullaniciya-en-cok-depolama-alani-birakan-isletim-sistemi-Windows-Phone.htm

Doğal olarak teorik olarak hesaplamayla ne Note 2 ne de S4 100mb lık 100 uygulamayı kaldıramıyor.

romu kendin ayarlarsan o dert olmaz 100 uygulama ne yükleyecek diyorum sen ne anlıyorsun?

• LN2 hazırlayın.

• vay çakal carlos vay..:P

• Çakaallara bak

• sırf 8 çekirdekli diye dandik işlemci yapmalarından belli benchmark da benchmark hiç günlük kullanımı düşünen yok adamlar milleti enayi sanıyor oldum olası sevmemiştim şu samsungu zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avorlair -- 1 Ağustos 2013; 9:17:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Midgardian

Ergenler plastikten başka kelime bilmiyor.Kelime hazneleri başka işler ile meşgul olduğu için her başlıkta teknoloji yerine sadece plastik muhabbeti geçiyor.Eğer aklı meşgul eden malum konular değil de teknoloji olaydı başlık altında daha ciddi ve insanı bilinçlendiren yorumlar olurdu.Ama forum artık sözlük gibi bir yer olduğu için kalite de aynı.Yapacak birşey yok malesef.

Performans ve stabilite ne durumda

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

+1 katılıyorum

romu kendin ayarlarsan o dert olmaz 100 uygulama ne yükleyecek diyorum sen ne anlıyorsun?

Android ömrümü yedi. Her gün rom ata ata vaktim kalmadı stabil olsun diye. Sonra gittim Windows Phone geçtim artık ne rom ne başka şey yok. Açıyorum kullanıyorum. Ne şişme ne stabilite sıkıntısı yok. Alacaksan ios veya Windows Phone alacaksın

• adamlar milyon dolarları kaldırıyo sizde gelmişiniz buraya samsung apple için kapışıyonuzz :D

• quote:

Orijinalden alıntı: memoseler

quote:

Orijinalden alıntı: Mæster

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: srknpower

Çakal Samsung.GPUnun güçsüz olduğunu böyle örtmeye çalışıyor

iPad 3'de 2048x1536 çözünürlükte HER TÜRLÜ oyunu veya yazılımı en ufak bir takılma yaşatmadan oynatan GPU Apple'ın üzerindeyken ÇOK GÜÇLÜ... Samsung kullanınca Güçsüz. BRAVO!

Cunku oyunlar sadece 1-2 donanima ozel olarak cikariliyor. Dolagisiyla ureticiler ayni donanimdan cok daha fazla verim alabiliyorlar. Ayni olayi konsollarda da gorebiliyoruz. Donanimi simdiki pc'lere gore cok daha dusuk ama sadece 1 tane ps3 ve 1 tane xbox 360 oldugu icin gunumuz oyunlarini bile makul seviyelerde hic sorun olmadan calistiriyor. Cikan her oyunda galaxy s4 veya htc one'a ozel cikarilsaydi o zaman bir performans farki olurdu ama suan binlerce farkli donanim var android'de. Ureticiler de ozel bir telefonda degil her telefonda calisan uygulama yaptiklari icin her bir telefona dusen kalite azaliyor. Dolayisiyla bilip bilmeden konusmayin.

Alakaya bak...

ios donanıma özel bir işletim sistemi olduğu için olmasın?

Şöyle bir karşılaştırma yapayım, p4 3.00 ghz ile 1080p blu ray oynatamazken 500 mhz realtek işlemcili cihaz ile 45-50 gb lık filmleri rahat oynatıyorum. Neden? yazılımı optimize edilmiş çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mæster

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: srknpower

Çakal Samsung.GPUnun güçsüz olduğunu böyle örtmeye çalışıyor

iPad 3'de 2048x1536 çözünürlükte HER TÜRLÜ oyunu veya yazılımı en ufak bir takılma yaşatmadan oynatan GPU Apple'ın üzerindeyken ÇOK GÜÇLÜ... Samsung kullanınca Güçsüz. BRAVO!

Cunku oyunlar sadece 1-2 donanima ozel olarak cikariliyor. Dolagisiyla ureticiler ayni donanimdan cok daha fazla verim alabiliyorlar. Ayni olayi konsollarda da gorebiliyoruz. Donanimi simdiki pc'lere gore cok daha dusuk ama sadece 1 tane ps3 ve 1 tane xbox 360 oldugu icin gunumuz oyunlarini bile makul seviyelerde hic sorun olmadan calistiriyor. Cikan her oyunda galaxy s4 veya htc one'a ozel cikarilsaydi o zaman bir performans farki olurdu ama suan binlerce farkli donanim var android'de. Ureticiler de ozel bir telefonda degil her telefonda calisan uygulama yaptiklari icin her bir telefona dusen kalite azaliyor. Dolayisiyla bilip bilmeden konusmayin.

Alakaya bak...

ios donanıma özel bir işletim sistemi olduğu için olmasın?

Şöyle bir karşılaştırma yapayım, p4 3.00 ghz ile 1080p blu ray oynatamazken 500 mhz realtek işlemcili cihaz ile 45-50 gb lık filmleri rahat oynatıyorum. Neden? yazılımı optimize edilmiş çünkü.

Burada işlemcinin gücü ile alakasını göremiyorum. Siz ve Bir üstteki alıntı tamamen optimizasyon ile alakalı. Ben Apple ile Samsung aynısını kullansa bile neden Samsung'un kullandığının adı güçsüz oluyor diye bir yorum atmıştım. Optimizasyon işlemcinin gücünü etkileyecek birşey değil, verimi etkliyecek birşey.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.