Şimdi Ara

İdeos X5 KVK 20 iş günü doldu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Başlık biraz saçma gibi durdu ama ne demek istediğimi anlamışsınızdır sanırım. Telefonumu "Kayıt Tarihi / Kayıt Yeri 04.09.2012 / Adana Teknik Servis" tarihinde kvkya verdim ve bugün "Teslimat Bekliyor Tarihi 04.10.2012" telefonuma mesaj geldi yani 2 gün önce 20 iş günü doldu. 2 gün önce kvkyı aradım bana değişim onayı geldiğini söylediler bende değişim istemiyorum parasını istiyorum dedim onun tüketici hakem heyetine başvurmalısınız dediler bende şehir dışında olduğumdan salı günü yani 9 ekimde Adana'ya gelip başvurumu yapacağım dedim fakat bugün telefonun onarıldığı mesajı geldi bende kvkyı tekrar aradım durumu anlattım bana firmanın telefonu tamir edildiğini ve değişim yapılmayacağı söylediler.

Şimdi ben bu telefonu almayacağım parasını almak istiyorum ama ben telefonu 2. el aldım ve fatura benim adıma değil yinede ücret iadesi alabilir miyim? Alabilirsem neler yapmam gerekiyor? En son ihtimal değişim istiyorum... Bu arada telefon 4 kere kvkya gitti 1 kere anakart değişimi de yapıldı ki zaten ondan sonra iflah olmadı telefon :) Kendi kafamdan işler yapmak istemedim fikirlerinizi alıp en iyi sonucu almak istiyorum.

Yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler gelişme oldukça konu altına yazacağım.

Ekleme: ürünü sanalpazar üzerinden 2. el olarak almıştım ve sanalpazara oradan 2. el aldığımı kanıtlamam için kimden aldığımı falan içeren bir belge istedim ve onlarda bana mühürlü imzalı bir şekilde her şeyi açıkça yazılmış şekilde mail göndermişler, sağ olsunlar :) bu belge işime yarayacaktır sanırım ücret iadesi için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LionBeq -- 4 Ekim 2012; 19:40:39 >

• 3 gündür kimse bir cevap verip yardım etmiyor :( bir bilgisi olan veya yardım olabilecek kimse yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LionBeq

3 gündür kimse bir cevap verip yardım etmiyor :( bir bilgisi olan veya yardım olabilecek kimse yok mu?
    bildiğim bi konu olsa yardımcı olacamda kusura bakma ama madem ki 20 iş günü doldu direk git tüketici hakem heyetine elindeki belgelerle başvurunu yap boş ver kvk nın tamir edildi demesini ki 4 kere gitmiş 1 kere daha gidince yine değişim isteye bileceksin. hiç uğraşma kvk. ama thh nden sonuç 5 ayda fln zor çıkıyormuş daha doğrusu sonuç çıkınca parayı alman uzun sürüyormuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: tt.us

bildiğim bi konu olsa yardımcı olacamda kusura bakma ama madem ki 20 iş günü doldu direk git tüketici hakem heyetine elindeki belgelerle başvurunu yap boş ver kvk nın tamir edildi demesini ki 4 kere gitmiş 1 kere daha gidince yine değişim isteye bileceksin. hiç uğraşma kvk. ama thh nden sonuç 5 ayda fln zor çıkıyormuş daha doğrusu sonuç çıkınca parayı alman uzun sürüyormuş

Alıntıları Göster
    Değişim istesem yaparlar ama ben 2. el olmasına rağmen para alabilir miyim acaba diyorum :) Varsa bunun bir yolu öğrenmek istiyorum.

• quote:

Değişim istesem yaparlar ama ben 2. el olmasına rağmen para alabilir miyim acaba diyorum :) Varsa bunun bir yolu öğrenmek istiyorum.

Alıntıları Göster
    http://forum.donanimhaber.com/m_65162241/tm.htm bu konuyu bi incele orda işine yarar şeyler çıkabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: tt.us

http://forum.donanimhaber.com/m_65162241/tm.htm bu konuyu bi incele orda işine yarar şeyler çıkabilir

Alıntıları Göster
    O konuyu inceledim hatta googlede bakmadığım yer kalmadı ama hiçbir bilgi bulamadım.
  • quote:

O konuyu inceledim hatta googlede bakmadığım yer kalmadı ama hiçbir bilgi bulamadım.

servis formu adına ise alabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferdy

quote:

Alıntıları Göster
    Umarım paranızı alabilirsiniz bu telefondan bana gına geldi artık.
    Benim telefonum da serviste bu hafta 20 iş günü dolacak fakat ben de telefonumu 2. el almıştım. Sahibinden.com üzerinden biri ile görüşüp telefonu elden aldım. Bu yüzden verebileceğim bi belge de yok. Acaba bu durumda benim ne yapmam gerekiyor? Bi bilginiz var mı bu konuda ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Rasengan497

Benim telefonum da serviste bu hafta 20 iş günü dolacak fakat ben de telefonumu 2. el almıştım. Sahibinden.com üzerinden biri ile görüşüp telefonu elden aldım. Bu yüzden verebileceğim bi belge de yok. Acaba bu durumda benim ne yapmam gerekiyor? Bi bilginiz var mı bu konuda ?

Alıntıları Göster
    Bugün tüketici heyetine gittim para alamayacağımı anladığım için değişim başvurusu yapmak istedim adam bana fatura adınıza değil başvuru yapamazsınız dedi böyle bir yasa mı çıktı? :S Fatura mı kaybetmiş olsam başvuruda mı yapamayacağım ki yapamadım zaten... 2 gün sonra tekrar gideceğim fatura yok kayıp diyeceğim bakalım bu sefer ne diyecekler. Artık lanet ettirmeye başladılar tüketici heyetinden de nefret etmeye başladım böyle saçmalık mı olur.!!

• quote:

Servis formu adıma nasıl alabilirim yardımcı olur musunuz lütfen?
  • quote:

quote:

Yanlış kişiye sordunuz sanırım ben de bilmiyorum nasıl alacağımı zira :) Fatura benim de adıma değil iade alamıyorsak değişim nasıl yapabileceğiz ki üretimden kalkmadı mı bu cihaz?

• quote:

quote:

quote:

Yanlış kişiye sordunuz sanırım ben de bilmiyorum nasıl alacağımı zira :) Fatura benim de adıma değil iade alamıyorsak değişim nasıl yapabileceğiz ki üretimden kalkmadı mı bu cihaz?

Alıntıları Göster
    @ferdy alıntı yapmıştım sizinki gelmiş nasıl olduysa :S üretimden kalktı ama ideos x5 pro veriyorlar değişimde oda kalktıysa başka model verirler ama işte yeni sorunlar çıkarıyorlar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: LionBeq O konuyu inceledim hatta googlede bakmadığım yer kalmadı ama hiçbir bilgi bulamadım.

Servis formu adıma nasıl alabilirim yardımcı olur musunuz lütfen? (yukarıda aynı mesajı başkasından alıntı olmuş tekrar yazdım o yüzden.)
  • quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: LionBeq O konuyu inceledim hatta googlede bakmadığım yer kalmadı ama hiçbir bilgi bulamadım.

Servis formu adıma nasıl alabilirim yardımcı olur musunuz lütfen? (yukarıda aynı mesajı başkasından alıntı olmuş tekrar yazdım o yüzden.)

Alıntıları Göster
    kardeşim sistemden bi ss al orda teslim tarihi yazar mesajıda gösterirsin. tüketici haklarına gidebilirsin.

• quote:

kardeşim sistemden bi ss al orda teslim tarihi yazar mesajıda gösterirsin. tüketici haklarına gidebilirsin.

Fatura üstüme değil diye adamlar değişim için başvurumu bile kabul etmiyor ki sistemden ss değil sanalpazardan mühürlü belge bile aldım ama olmuyor maalesef artık yarın tekrar tipimi değiştirip gideceğim :D fatura yok yandı kayboldu diyeceğim umarım değişim için başvurumu kabul ederler. Daha önce böyle bir şey olmuşmudur bilmiyorum bütün aksilikler beni buluyor sanırım :)
  • quote:

quote:

Fatura üstüme değil diye adamlar değişim için başvurumu bile kabul etmiyor ki sistemden ss değil sanalpazardan mühürlü belge bile aldım ama olmuyor maalesef artık yarın tekrar tipimi değiştirip gideceğim :D fatura yok yandı kayboldu diyeceğim umarım değişim için başvurumu kabul ederler. Daha önce böyle bir şey olmuşmudur bilmiyorum bütün aksilikler beni buluyor sanırım :)

Gelişmeler için takipteyim umarım problem çıkarmazlar da şu arıza makinasından kurtuluruz :D

• quote:

quote:

cihaz garantili ise, Servis formu ile kabul edildi ise
    son kullanıcı olarak tüm haklara sahipsin.
    hakkınızı arayınız.

edit: son yasa düzenlemesine göre fatura değil
    tüm işlemlerde garanti belgesi gerekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferdy -- 12 Ekim 2012; 8:51:21 >

• quote:

quote:

quote:

hakkınızı arayınız.

KVK nın verdiği küçük kağıt mı? Benim bildiğim fatura garanti yerine geçiyor cumadan sonra gideceğim bakalım ne olacak yine :S

• quote:

quote:

quote:

quote:

hakkınızı arayınız.

KVK nın verdiği küçük kağıt mı? Benim bildiğim fatura garanti yerine geçiyor cumadan sonra gideceğim bakalım ne olacak yine :S

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar tüketici heyeti ile bir ton tartışmadan sonra başvuru yaptırmayı kabul ettirdim ama davanın en az 3 ay süreceğini, belge yetersizliğinden (yeni yasaya göre garanti belgesi ve fatura getirmek gerekiyormuş ki fatura sahibi başvuru yapmalıymış) sonuç aynen geri dönebileceğini söylediler ayrıca sonuç lehime çıksa 1 ayda yeni telefonun gelmesini beklemem gerektiği için bu kadar riski almayıp gidip telefonu aldım, aldığım gibi 400 liraya sattım :D (telefonumun kozmetik açıdan hiçbir sorunu yoktu sadece ses karşı tarafa az gidiyordu düzelttiklerini yazmışlardı kvk da...)

Şimdi kendime Motorola Atrix almayı düşünüyorum siz ne diyorsunuz almalı mıyım bu telefonu?

• quote:

Arkadaşlar tüketici heyeti ile bir ton tartışmadan sonra başvuru yaptırmayı kabul ettirdim ama davanın en az 3 ay süreceğini, belge yetersizliğinden (yeni yasaya göre garanti belgesi ve fatura getirmek gerekiyormuş ki fatura sahibi başvuru yapmalıymış) sonuç aynen geri dönebileceğini söylediler ayrıca sonuç lehime çıksa 1 ayda yeni telefonun gelmesini beklemem gerektiği için bu kadar riski almayıp gidip telefonu aldım, aldığım gibi 400 liraya sattım :D (telefonumun kozmetik açıdan hiçbir sorunu yoktu sadece ses karşı tarafa az gidiyordu düzelttiklerini yazmışlardı kvk da...)

Şimdi kendime Motorola Atrix almayı düşünüyorum siz ne diyorsunuz almalı mıyım bu telefonu?

Alıntıları Göster
    Şu telefonu güzel güzel kulanamadım arkadaş. Sesi az geliyordu, hep sıkıntı oluşturuyordu bu durum. Bazı kullanıcılar sesi kısık geldiği halde farkında bile olmuyordu bu durumun...
    Tel bozuldu, 20 iş günü geçti. Anakart değişimi yapıldı lakin tüketici mahkemesine verip para iadesi aldım.
    Daha da kullanıcı yorumu görmeden herhangi bir telefon almam arkadaş.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.