Şimdi Ara

iem kulaklık temizliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
7.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: erdem444

yahu topdan kulaklığı sokmayacaksın sadece uçlarını somucaksın

olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdem444

yahu topdan kulaklığı sokmayacaksın sadece uçlarını somucaksın

ßen korkarım waLLa
  • Ya ne kulaklığı, uçları sokacaksın...
  • yine de anlaşılmadığı kanaatindeyim arkadaşlar comply tips veya foam tips farketmez uçları kulaklık ana gövdesinden çıkarıp yapın işlemi güzelim cihazları bitirirsiniz alimallah
  • Vaayy bu oksijenli su işi iyiymiş yaa!!! Bende dertleniyodum bu uçları nasıl temizlerim diye

Tırnağımla falan kazımaya çalıştım ama sanki pislik uçların içine işliyor
  • Sakata gelmeyelim
  • Westone ile kullanılan Comply tips uçlar gerçekten kişi tutuyor, temizlemeyle çok zor olabiliyor geçirmek. Ayrıca direk suyla temasta birkaç hafta sonra ayrılmaya başlıyor, bu yüzden comply tips kullanıyorsanız mutlama ıslak mendil gibi bir şey ile temizleyin...

Diğer lastik uçlardansa zaten direk de temizlenir rahatlıkla.
  • Islak mendillerin içinde alkollü esanslar var, zarar verir diye düşünüyorum complylere, gerçi denemedim hiç. Ayrıca tam hijyen sağlamaz, oksijenli suyun asıl amacı hijyen zaten.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Be Creative

Westone ile kullanılan Comply tips uçlar gerçekten kişi tutuyor, temizlemeyle çok zor olabiliyor geçirmek. Ayrıca direk suyla temasta birkaç hafta sonra ayrılmaya başlıyor, bu yüzden comply tips kullanıyorsanız mutlama ıslak mendil gibi bir şey ile temizleyin...

Diğer lastik uçlardansa zaten direk de temizlenir rahatlıkla.

Yani westone ile kullanılan comply tips uçları oksijenli suya sokmayalım onu demek istideniz?
  • walla bende cxc300 war ve benve onun o kılcal ızgalaralrdan bişiy gecmez olursa kenarlada oluyo ve onlarıda kagıdın kenarıyla temizliyorm bazen arkadsalar kullanmayı bilimiyo ve kulagının dbine kadar sokuyo dolayısıyla kirleniyo yoksa gzel kullanmayı bilsek bbişiy olms silikon baslıklarıda o kadar dert etmeyin ya onlarada pek bişiy olmas olsada zaten satılmayan bişiy degil
  • Oksijenli su yurt dışındada insanların kullandığı bir yöntem, bir tarafımızadan uydurmuyoruz. Ayrıca oksijenli su dendiğine bakmayın, bizim millet öyle diyor, suyla falan alakası yok. Hidrojenperoksit bilimsel adı.
  • Ben kulaklarımı her gün temizlediğim için kulaklık da cx300( kulak içi) olduğu için sadece çevresini temizliyorum, Kanal pek kirlenmio
  • elmasepeti uç satıyordu bi ara. aklınıza bulunsun. en güzeli alın bi silikon uç kurtulun. ben direk deterjan ile temizledim. yağ ve kir çözen her şeyle deneyebilirsiniz silikonları. yeter ki çok iyi durulayın :)
  • en iyi yağ temizleyici alkol kardeşim. kolonyalı mendil bile temizlemek için görür
  • Burada amaç sadece temizlemek değil, hassas olan comply tipsler, ya da foamies gibi uçları bozmadan temizlemek. Yoksa al eline neyle temizlersen temizle...
  • Kulağımı temizliyorum o nedenle kulaklıklar kirlenmiyor diyenlere cevaptır.
    Şahsi tecrübemi sizinle paylaşmak istedim. Birilerini kurtarmak için.
    Kendimi bildim bileli kulağımı kulak çubuğuyla hemde neredeyse yarısına kadar sokarak temizlerdim.
    Her temizlediğimdede kirli çıktığı için toplam 5-6 çubuk giderdi.
    Temizlediğimi zannederken kirleri zara doğru itiyormuşum.

Bir gün kulağımı temizlerken siyah birşey farkettim pamuğun ucunda (bu iltihap imiş)
    Sonraki 2 ay boyunca kulağımda devamlı iltihap doldu.
    Bu iltihapı 2 haftada bir KBB doktorlarının kullandığı süpürgeyle temizlettirdim.
    Ama sonuç vermedi çünkü kulak için yapılan damlalar iltihabı kurutmaya yetmedi.

En sonunda işinin ehli bir doktora gittim. Öyle profesör falan değil.
    Bana eczaneden 2 ytl lik bir ilaç yaptırdı ve 3 defa gittim kendisi bu işi kuruttu.

Bana söylediğini aktarayım.
    Kulak içine dirseğinizden küçük şey sokmayın. (Yani illa sokacağım diyorsanız dirseğinizi deneyin diyor.)
    Kulak içinde rüzgarda dalgalanan buğday sapları gibi kıllar varmış ve dışa doğru kavisli dururlarmış.
    Bunlar hareket ederek kulak kirini dışarı taşırlarmış.
    Eğer pamuk sokarsanız bu kılların yönünü ve çalışma prensibini bozmuş oluyorsunuz.

Kulakta kir gayet doğal bir olaydır ve yukarıdada yazıldığı gibi kulağın çalışması için gereklidir.
    Bırakın kulaklıklarınız kirlensin 100 ytl 150 ytl lik kulaklık için yedeği olmayan kulağınızdan olmayın.

Ben tedavi olmasaydım iltihap bir süre sonra kulak zarı arkasında oluşmaya başlayacaktı ve ortakulak kısmında oluştuğunda
    denge merkezi etkilendiğinden (denge sağlanamadığı için) sağlam ayaklarla yürüyemeyecektim.

Abarttığımı düşünüyor olabilirsiniz ama internetten bu tehlikenin farkına vardığımda gittiğim ilk profesör e bunu dediğimde
    gülmüştü yok daha neler diye ama dördüncü gidişimde MR çektirdi ve ameliyat etmemiz lazım dedi.
    Bu ameliyatı olacak kadar adama güveniyordum. Ama adamın yapacağı ameliyat sonucunda %80 işitme kaybı olacağımı öğrenince
    daha iyi bir doktor aradım ve buldum.

Sözün özü şimdi kulağım gayet iyi çalışıyor ve dışarıyada kendi kendine kir atıyor sadece kepçe kısmını temizliyorum.
    Bende de iem kulaklık var ona diğer kulaklıkların siyah süngerlerinden (silikonun dışına) takıyorum.
    Böylelikle sadece sünger kirleniyor ve kulaklık kulağımda daha sıkı duruyor.
    O süngeride sabunla fırçayla elime ne geçtiyse yıkayıp kurutuyorum. (Bu cümle şaka tabii)

Fazla uzun olduğu için özür dilerim ama kimsenin benim yaşadığım korkuları yaşamasını istemediğim için yazdım.
    Dilerim birilerini sağır olmaktan kurtarmışımdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canyalcin -- 21 Şubat 2007; 18:24:40 >

• canyalcin@ doğruluk payı vardır elbet dediklerinizde ama ben senelerdir kulak çubuğu kullanırım..Kulak çubuğu kullanmadığım zaman berbat hissediyorum...Kulak kiri kulağa lazım olabilir ama kulağın dışına itilen bir sıvıdır sonuçta içerde işini görür ve artık vücuttan atılması için dış kulağa yönlendirilir...Bizde kulak kiri akmaya başlamadan içerdeyken temizliyoruz bunda sağır yapacak bişey yok bence...Kulak çubuğunu sokarken haşırt diye sokmamak lazım tabi...Ben çevirerek dikkatlice temizliyorum...Bir problem yok..
  • cok derine sokmamak gerekiyor tabi sadece gözle görünen yerleri temizlediginde zarari olcagini sanmam ama gene bu is hakkinda cok bilgim var denemez .
  • quote:

Orjinalden alıntı: The_MAD

canyalcin@ doğruluk payı vardır elbet dediklerinizde ama ben senelerdir kulak çubuğu kullanırım..Kulak çubuğu kullanmadığım zaman berbat hissediyorum...Kulak kiri kulağa lazım olabilir ama kulağın dışına itilen bir sıvıdır sonuçta içerde işini görür ve artık vücuttan atılması için dış kulağa yönlendirilir...Bizde kulak kiri akmaya başlamadan içerdeyken temizliyoruz bunda sağır yapacak bişey yok bence...Kulak çubuğunu sokarken haşırt diye sokmamak lazım tabi...Ben çevirerek dikkatlice temizliyorum...Bir problem yok..

Ben parmağımla temizliyorum. Kulak çubuğu fln kullanmadım hiç.
  • creative 630 kullanıyorum
    şöyle bir olay yazayım
    kulaklığımı dıştan silerdim fakat iç kısmı ile uğraşmadım şimdiye kadar
    ufaktefek şeyleri silmek için diş fıçam var bu fırça ile kulaklığın iç kısmını bu gün sildim ve kulaklıkta ki ses kalitesinde çok hissedilir bir şekilde düzelme oldu ses teki değişikliği farkedince şaşırmadım değil
    tavsiyem kulaklıklarınızı çok bastırmadan ve pislikleri kulaklığın daha da içine sokmadan fırça yardımı ile temizlemeniz
    şöyle düşünün bir hoparlörün önüne kagıt koysanız seste bozulma olur
    bu kulaklıkta ufacık olduğu için bu minik gözeneklerin açık olması ses kalitesi için full açık olmalı
    temiz kulaklık temiz ses
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.