Şimdi Ara

Iga Nefropatisi - Berger Hastalığı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
2
Favori
10.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Merhabalar, telegram grup önerileri çok güzel. Bir grup kuruldu mu acaba?
    Benim hastalık belirtilerim 2005 yılında ortaya çıktı fakat 2000 yılından beri hipertansiyon olabileceğini tahmin ediyorum.
    Ortalama 20 yıldır olduğunu kabul ediyorum. 2005 yili ilk tahlilimde 1gr civarinda proteinüri hafif hematuri ve dirençli ht vardı. Biyopsi 2015 yılında yapıldı. 2015 2016 yaklaşık 9 ay prednol kullandım. Şuan proteinüri 600 700 mg civarında makro hematuri atakları malesef covid nedeniyle çok arttı. Tüm bunlara rağmen kreatin şükür ki bozulmadı. Olumsuz düşünmeyin. Yine de hastalığınızın seyri çokca yavaş olabilir.
    Ben de engelli raporu alan var mı bunu öğrenmek istiyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya6mur Y kullanıcısına yanıt

Merhaba ben de yeni tanı aldım. Maalesef böbrek yetmezliği aşamasındayım. aynı zamanda Ankilozan Spondilit hastasıyım.40 yaşındayım. Telegram grubu varsa ben de katılmak isterim. Moral olarak çöktüm biraz iyi gelir diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nazmiye Kıyar N kullanıcısına yanıt

Merhaba geçmiş olsun, Allah şifa versin.

Öncelikle aşağıda da yazıldığı gibi bilinen bir tedavisi yok. Çünkü bağışıklık sistemi kaynaklı bir hastalık. Nezle, grip, üşütme vb üşütme ve solunum yolu hastalıklarına karşı dikkatli olunmalı. Çünkü benim hematüri (idrarda kan) ataklarım bu sebeplerle başlıyor ve sancılı-ağrılı oluyordu. 2011 yılından beri bu hastalıkla uğraşıyorum. Çok büyük özel bir hastanenin doktoru "15 yıl gibi bir süren var" demişti. Burdan kendisine selamlarımı iletiyorum. Kimse kimseye hayat veya süre biçemez. Düzenli ve dengeli beslenme, düzenli doktor kontrolü, fazla yormayan yürüyüş-bisiklet-yüzme gibi sporlar, verilen ilaçların düzenli kullanımı, hastalıktan korunma (toplu taşıma kullanmama vs) gibi kalemlere dikkat edildiğinde erken teşhisin de yardımıyla bir sorun çıkmıyor. Zaten doktorlarım da bu şekilde konuşuyorlar. Korkmayın, doktorları dinleyin. Sağdan soldan maydonoz kürü vs. gibi kaynatıldığında değişik tepkimelere girip kimyasallar ortaya çıkaran şeylere bulaşmayın.

• ya6mur Y kullanıcısına yanıt

Merhaba, bir ara whatsapp grubu kurduk ancak olay başka yerlere gitmeye başladı ve ben ayrıldım. Bu tarz grupların amacı, ilaç vs tavsiyesi yerine hastalıkla mücadele, ataklarla başa çıkma, moral ve motivasyon olmalı. Bir internet sitesi açmayı düşünüyorum, instagram hesabı da oluşturacağım. Tamamladığımda buradan bilgilendirme yaparım. Geçmiş olsun.

• Dcltht D kullanıcısına yanıt

Merhaba, genelde altta yatan bir hastalık olması gerektiğinden bahsediliyor. Bende bulunamadı. Sizin ankilozan spondilitmiş. Geçmiş olsun, Allah şifa versin.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.