Şimdi Ara

iGO Primo Yazılımlı Cihazlarda (v1.1, v1.2 Ve v2.x) Ayarlar [Resimli Anlatım] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
333
Cevap
28
Favori
118.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DD252Admin

Sayın @omurkorkmaz

1- Cihazınızın/Yazılımınızın fotonav özelliği desteklemesi gerek. Günümüz cihazların hepsinde var bu özellik artık.
    2- Resimlerin cihazınızın çözünürlüğüne uygun resize edilmiş olması lazım. 480x272 gibi.
    3- Resimlerde GeoTag etiketi olması lazım cihazın koordinat bilgilerini okuyabilmesi için. Kısaca GPS destekli bir kamera ile çekilmiş olması lazım yada Picasa gibi bir yazılımla koordinat eklemeniz lazım.

Keyifli navigasyonlar.

Cevabınız için teşekkürler açıklayıcı olmuş.

bende koordinatlı bir kaç resim var (Cep telefonu ile çekilmiş) yani artık cep telefonları bile çekiyor koordinatlı resimleri.

ama navigasyon cihazında (Navitech qx-513) resimleri hangi klasör içine atmalıyız. 480 X 272 haricinde olmuyormu.

ayrıca;

Forumda incelediğim takipcisi olduğum bir konuda Navigasyoncunun Gezi Rehberi buraya resim ekleme şansı olan arkadaşlar olsa daha güzel olacak.

Gezilecek yerler hakkında daha net bilgi edinmiş oluruz.

Gezi esnasında çekilen fotoğraflar istiyorum (Çok Şey mi istiyorum :) )

• Sayın @omurkorkmaz

Resim, Fotograf, Film, müzik gibi multimedya dosyalarını her zaman SD kart içine atmanızı tavsiye ederim. Music, Video, Picture gibi klasörler yaratıp içerisine atarsanız hem Flash hem de Yazılımınızı zararlılardan korumuş olursunuz, hem de cihazda gereksiz kasılmaları önlemiş olursunuz.

Resim, Fotograf gibi dosyaları 480x272px. ölçeğe küçültmeniz (resize), isimlerinde boşluk bırakmamanız cihazın verimliliğini artıracaktır.

Fotograf küçülte işlemini bir Windows aracı olan Paint veya Paint.NET yazılımıyla kolayca ve herhangi bir ücret ödemeksizin yapabilirsiniz.

Saygılarımla
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: carenfly

quote:

Orijinalden alıntı: osman_goksel

navigasyon çalışırken geri planda çalışan müziği nasıl değiştirebilirim ? sorusunun cevabıda programın içindeki sys.txt dosyasını notepad ile açıp içine şunları eklemen ve bu şekilde programı kapatmaya gerek kalmadan minimize ederek istediğin müziği değiştirebilirsin.

[interface]
    show_minimize=1

Selamlar.
    Arkadaşım bu bahsettiğin ayarı yaptım. Yalnız küçült tuşuna bastığım anda makina kilitleniyor. Neden acaba.

Neden?

Primo'ya has özellik; Primo açılırken bellek hacmini kendisi ayarlar. Daha sonra buna müdahale olduğunda karasızlığa düşer ve kilitlenir.

%90 cihazda durum bu şekildedir.

Çözüm; Primo v1.2 veya Primo 2.0 (Türkiye'de çıkmadı daha) yazılımlı cihaz kullanmaktır. Veya hiç dokunmayacaksınız... Bu nedenle Türkiye'de çıkan tüm cihazlarda Müzik Player özelliği yüklenmemiş/aktif edilmemiştir.

Tavsiyem; Cihazınızı çalıştırın, Primo'yu açın. Sonra Müzik Player'i açın dinleyin Şarkı değiştirmeyi boşverin

[Edit]
    Mp3 mantığından da biraz bahsedeyim.

Mp3 dosyası cihaz tarafından (Bilgisayar dahil her cihazda bu böyledir) önbelleğe alınır; -biliyorsunuz Mp3 bir sıkıştırma formatıdır- dosya açılır, genişletilir ve çalınır.

Dolayısıyla extra bir bellek ihtiyacı hasıl olur ve kullanılır. Siz şarkı değiştirdiğinizde cihaz içinde olan budur.

notepad ile açmak nasıl oluyor.anlatırsanız sevinirim.

• Açacağınız dosyanın üzerinde Sağ Tık-> Birlikte aç deyin ve notepad seçin.

Açmaya çalıştığınız dosya sys.txt ise zaten bir notepad dosyasıdır; üzerinde çift tıklamanız yetelidir.

Önemli: Değişiklik yapacağınız her dosya ve klasörün yedeğini alın. Zip'li dosyaları açmayın. Aksini yaparsanız cihazınızın çalışmamasına sebep olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DD252Admin -- 16 Mayıs 2012; 0:24:37 >
  • Rotanızdaki Bir Yolun Bloke Edilmesi.

Öncelikle Bloke işeminin yapılabilmesi için Primo'nuzda bir özelliğin açık olması gereklidir.

Yol Bloke Etme (Road Blocking)

Daha önceki anlatımlarımda bazı özel seçeneklerin nasıl aktif edileceğini anlatmıştım; sys.txt dosyanızı yedekleyip bilgisayarınızda açın. Oradaki herhangi bir satıra bu kodu yazın.(Var mı diye de kontrol edin ki çift olmasın.)

[debug] 
    experimental_features=1

Kaydedip çıkın.

Navigasyon Programınızı çalıştırdığınızda Ana Sayfada
     iGO Primo Yazılımlı Cihazlarda (v1.1, v1.2 Ve v2.x) Ayarlar [Resimli Anlatım]
    işaretini görüyorsanız aktif etmişsiniz demektir.

Tıklıyoruz.

Açılan sayfada ilerliyoruz, taa ki buraya kadar.

İşaretliyoruz; Yazılımda Yol blokesini aktif ettik.

Şimdi çıkıp Harita Ekranına geri dönüyoruz. (Bazı cihazlarda bu özellik Primo'yu kapatıp açmadan aktif olmuyor, siz öyle yapın iyisi)

Kapalı olduğunu bildiğimiz -emin olduğumuz- veya Haftanın belirli günleri çeşitli sebeplerle kapatılan veya bilirsiniz ki orası hep sıkışıktır, girdiğiniz zaman çok beklersiniz veya yol çok kötüdür... İşte o yolu buluyorsunuz...

Örnektir:

Altta "Diğer" Menü tuşuna basıyorsunuz. Açılan menüde aşağıya iniyorsunuz.

Seçiyorsunuz.

Size İki seçenek gelecektir.

1- Şu anki Rota İçin
    2- Kalıcı olarak.

Aslında bu iki seçenek de aynı kapıya çıkıyor. İlki seçilirse rota silindiğinde o da siliniyor; diğeri kalıcı bir kayıt oluşturuyor.

Ben İkinciyi seçtim.

Bu noktada hiç bir düzeltme yapmazsanız yol, Haftanın hergünü ve her saati Rota Hesaplamasına dahil edilmez. Yani tamamen Bloklanır.

Ama biliyorum ki sadece Salı Günleri gün içerisinde orada trafik olur, pazar kurulur, yol bakım çalışması vardır vs. vs. vs.

Ayarlayalım;

"..." tıklıyoruz. İki zaman aralığı çıkacaktır karşımıza "Aralık 1" Seçiyoruz.

Bu sayfada zaman ayarlarımızı tamamlıyoruz. İkinci Aralık için de mesela gece de kapanır bu yol; onu ayarlıyabilirsiniz.

Geri Deyip çıkıyorsunuz.

Ayarlarımızı yaptık;

OK diyerek ilerliyorsunuz. Sokağın cihazınızdaki yeni görünümü.

Sonraki aşamaya tıklayarak geçiyoruz.

Keyifli Navigasyonlar :)

Not: Bu tanıtım Primo v1.1 ile hazırlanmıştır; v1.2 için benzer adımlar içerir. Sorunuzu buradan sorun yanıtlayacağız.
    Yeni çıkacak olan Primo v2'de farklılıklar bulunmakta; cihazlar piyasaya sunulduğunda onunla da ilgili açıklama yapacağım.

Saygı ve Sevgilerimle.

• Arkadaşlar Primo v2.0 anlatımlarına başlayacağım. Başlamadan önce açıklama yapmadığım; veya sizlerin merak ettiğiniz konuları bana özelden gönderir misiniz. Önceliği onlara vereyim...

Saygılar
  • saygıdeğer arkadaşlar. bende necvox dva9880 cihaz mevcut. aracı ikinci el aldım. cihazla ilgili hiçbirşey verilmedi. harita eski. cihazda sd kart yuvası mevcut. müzikleri kaydedip dinliyorum. navigasyonun kayıtlı olduğu cihazın içinde başka sd kart varmıdır. cihazı sökmemmi lazım. yoksa müzik dinlediğim karta igo 8 yükelnirmi. yüklenirse nasıl olur dosyaları nerden bulabilirim. resimli olaraktan anlatırsanız sevinirim.
  • quote:

Arkadaşlar Primo v2.0 anlatımlarına başlayacağım. Başlamadan önce açıklama yapmadığım; veya sizlerin merak ettiğiniz konuları bana özelden gönderir misiniz. Önceliği onlara vereyim...

Saygılar

Hocam ne zaman anlatıcaksınız 2.0 ' ı merakla bekliyoruzzz.
  • Primo v2.0.x Yazılımla gelen ek özellikler:

İlk dikkati çeken özellik; Klavye kullanımında akıllı Büyük/Küçük Harf desteği gelmesidir.

Klavye üzerinde Harf/Sayı gruplarına sağ alt köşedeki 123/ABC tuşu ile geçiş yapabiliyorsunuz.

Klavye özelliklerini de en alttaki Diğer sekmesine tıklayarak değiştirebiliyorsunuz.
  •  iGO Primo Yazılımlı Cihazlarda (v1.1, v1.2 Ve v2.x) Ayarlar [Resimli Anlatım]

Bir diğer özellik görsel; harita ekranında oldukça şık görünüm eklenmiş. Tabii ekranın herhangi bir yerine tıklayarak o nokta hakkında hemen bilgi almak yine mümkün.
  •  iGO Primo Yazılımlı Cihazlarda (v1.1, v1.2 Ve v2.x) Ayarlar [Resimli Anlatım]

Yine Görsel geliştirmeler üzerinde dikkatimi çeken Üst Geçit/Alt Geçit/Tünel geçişi noktalarının daha belirgin hale gelmesi.

Hoş görsellikler bunlar...

Primo v2.0'ın belki de en çok göze hitab eden özelliği de Tünel Görüntüsü verebilmesi.

Başka hiç bir cihaz/Yazılımda göremedim bunu; vardır görememiş de olabilirim :D

Bu özelliği aktif etmek için (zaten orijinalinde açık geliyor) Ayarlar altında "Görsel Yönlendirme Ayarları" altında Tünel Görüntüsünü aktif etmemiz gerek.

Bu özellik; eğer Harita Yazılımımızda tanımlanmışsa o bölgedeki Tünel; otomatik devreye giriyor. Bize Tünel içindeki konumumuzu, mesafeyi küçük bir bilgi ekranı eşliğinde sunuyor.

Görsel Yönlendirme Ayarlarına devam ediyoruz.

Otoyollarda Sıkışıklık için Sapma Öner:
    Bu bildiğimiz Sapma özelliği. Fakat Trafik Akışı ile ilgili cihazınızın algıladığı yoğunluk durumuna göre veya hızınız belirli bir limitin altına indiğinde size ekranın sağ tarafında alternatif rotalar öneriyor. Sizin için uygunsa Kabul Et diyorsunuz. Tabii bunlara otoyolu terketmek de dahil. Hazırlıklı olmalısınız, hele bu günlerde. Her otoyolda ciddi çalışmalar yapılıyor çünkü.

Gerçek Zamanlı Rota Alternatifleri Göster:
    Bu özellik aktif edildiğinde her yolda karşınıza çıkabilecek alternatif rotaları aktif ediyor. ekranın sağ bölümünde o anki koşullara bağlı olarak tercih edebileceğiniz bir başka rota'nın olduğunu size göstermekte. İki seçenek çıkıyor; Ön İzle ve Kabul Et. Bunları kullanarak önerilen Rota'yı görüp inceleyip tercih hakkınızı kullanabilirsiniz.
    Tabii ki aracınızı güvenli bir bir yerde sağa çektikten sonra ;)
    İstemiyorsunuz, o zaman hiç bir şey yapmayıp yolunuza devam ediyorsunuz, manevra noktasını geçtikten sonra kendisi kayboluyor.

Bence en önemli değişiklik bu;
    Hedef Civarında Park Tesisleri Öner:
    Büyük Şehirlerde yaşayanlar daha iyi bilir, bir yere gitmekten çok daha önemli bir konu var. Nereye Park edeceğiz.
    İşte bu özellik bizi bu dertten kurtarıyor. Hedefe doğru son manevra noktasını geçtikten sonra ekranın sağ üst köşesinde "Kutsal Park İşareti" belirir. O'na tıklayarak en yakın Açık/Kapalı/Çok Katlı otopark yerlerini görebiliyorsunuz. Birisini tercih edip tıkladığınızda Rota'nız da otomatik olarak değişiyor, o noktaya yönlendiriliyorsunuz.

Sapma sonrasında İpucu Öner:
    Ben bu özelliği kullanmıyorum, açık söyleyeyim ne işe yaradığını anlayabilmiş değilim. Normal rotanız dışında sapma yapacağınız zaman, nereye; Restoran, Benzinlik vs. seçenekleri soruyor size cihaz. Ben kullanmıyorum, zaten araç kullanırken kimsenin de ipucu okuyacak zamanı olduğunu sanmıyorum. Tercih sizin; ister kullanın, ister kullanmayın.

Keyifli Navigasyonlar :)

Devamı gelecek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DD252Admin -- 25 Haziran 2012; 11:03:38 >

• hocam ben birkaç soru soıracaktım.ben daha önce igo8 kullanıyoru-dum.dün next565 aldım primo.
    1-speedcam dosyaları içinde mevcutmu yoksa yüklememmi lazım.naviextradan güncellemeleri yaptım.
    2-igo 8 deki gibi bunun yakınlaştırma özelliği yokmu navigasyon sırasında.harita ayarlkarında bakış açısı alçak otomatik mod açık yaptım ama özellikle şehir içlerinde yüksekten gösteriyor.igo8 de ayarlıyabiliyorduk ama bunda da varmı böyle bişey.
    3-cihaz kutusunda fralan fotonavi yazıyor ama bende öyle bir ikon çıkmıyor.bu özelliğin ayarı varmı.
    4-cihaza icon atmak istiyorum.bu ikonların herhangi bir zararı olurmu.
    birde bu sys.text dosyası eklemeleri ve eklendikten sonra ne işe yaradığını burda karmaşık olarak anlatmışsınız.bunlar hakkında nasıl daha fazla bilgi edinebilirim tavsiye ettiğiniz bir site varmı.cihazımı bu eklentiler ile daha fazla nasıl geliştirebi,lirim.

verdiğimiz cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

• quote:

Yeşil Rota (Green Routing)

Yeşil Rota (Green Routing) nedir?

Yeşil Hat Rotası ayarlarında belirtilmiş olan yakıt tüketimi verisini dikkate alan, hızlı fakat yakıt ekonomisi sağlayan bir rota belirler. Seyahat giderleri ve CO2 emisyon hesapları yalnızca tahmini değerlerdir. Yollardaki yükseltiler, eğimler ve trafik koşulları dikkate alınmaz.

Yeşil Rota Ayarları:

Yeşil Rota etkili kullanımı için Yeşil Rota Ayarlarının tanımlanması ilk dikkat edilmesi gerekendir. Buradaki bilgileri araçınızın verileriyle ve piyasa güncel Benzin Pompa fiyatıyla tanımlanması gerekir.

Ve bu kutucuk işaretli olması gereklidir.

Para Birimi ve Yakıt tüketimi bilgileri güncel ve doğru ayarlanmamışsa buradan yapabilirsiniz.

Cihazımız Rota Alternatifleri arasında Yeşil Rota'yı hesapladı.

Keyifli navigasyonlar.

Kişisel yorumum: Yeşil Rota'yı Şehirler arası ve Otoyol içeren seyahatlerinizde kullanınız. Şehir içi ve yakın çevre seyahatlerinde kullandığınızda (ben deneme amaçlı kullandım) yolculuğunuzu kabusa çeviriyor. Yani Türkiye için henüz "1 Numara Büyük".

Merhaba Piranha Evoque üzerinde primo 2,0 kullanıyorum.

1- Bende yeşil rota ayarları çıkmıyor.
    2- menülerin içinde nasıl ekran görüntüsünü kaydediyoruz
    3- gezi monitöründe "kayıtları dışa aktar" dediğimizde nereye nasıl kaydediyor ve bunları daha sonra bilgisayardan vs. den nasıl görebiliyoruz.

Yardımlar için şimdiden teşekkürler.

• quote:

Yeşil Rota (Green Routing)

Yeşil Rota (Green Routing) nedir?

Yeşil Hat Rotası ayarlarında belirtilmiş olan yakıt tüketimi verisini dikkate alan, hızlı fakat yakıt ekonomisi sağlayan bir rota belirler. Seyahat giderleri ve CO2 emisyon hesapları yalnızca tahmini değerlerdir. Yollardaki yükseltiler, eğimler ve trafik koşulları dikkate alınmaz.

Yeşil Rota Ayarları:

Yeşil Rota etkili kullanımı için Yeşil Rota Ayarlarının tanımlanması ilk dikkat edilmesi gerekendir. Buradaki bilgileri araçınızın verileriyle ve piyasa güncel Benzin Pompa fiyatıyla tanımlanması gerekir.

Ve bu kutucuk işaretli olması gereklidir.

Para Birimi ve Yakıt tüketimi bilgileri güncel ve doğru ayarlanmamışsa buradan yapabilirsiniz.

Cihazımız Rota Alternatifleri arasında Yeşil Rota'yı hesapladı.

Keyifli navigasyonlar.

Kişisel yorumum: Yeşil Rota'yı Şehirler arası ve Otoyol içeren seyahatlerinizde kullanınız. Şehir içi ve yakın çevre seyahatlerinde kullandığınızda (ben deneme amaçlı kullandım) yolculuğunuzu kabusa çeviriyor. Yani Türkiye için henüz "1 Numara Büyük".

Merhaba Piranha Evoque üzerinde primo 2,0 kullanıyorum.

1- Bende yeşil rota ayarları çıkmıyor.
    2- menülerin içinde nasıl ekran görüntüsünü kaydediyoruz
    3- gezi monitöründe "kayıtları dışa aktar" dediğimizde nereye nasıl kaydediyor ve bunları daha sonra bilgisayardan vs. den nasıl görebiliyoruz.

Yardımlar için şimdiden teşekkürler.

• Sayın @ozgur81

Yazılımla ilgili sorularınızı lütfen Piranha Destek birimlerine sorunuz; çünkü yazılımlar arasında fark olabiliyor. Normalde bazı modellerde ekran görüntüsü özelliği açık geliyor, bazılarında sys.txt dosyasına bir kod yazmak gerekiyor.
    Bunu firmaya sorarak öğrenebilirsiniz. Pratikte uygulana bir yöntem var; ekranın sağ üst köşesinden sağ alt köşesine parmağınızı basılı tutarak çektiğinizde ekran görüntüsü alması lazım.

Navigasyon kayıtlarınızı dışa aktarma için de cihazınızda bir SD kart olması lazım. Aktar dediğinizde SD kart içine BackUp dosyasına gpslog dosyası olarak atar.
    Sonra SD kartı bilgisayarınıza takarak bu gpslog dosyalarını Google Earth ile görebiliyorsunuz.

Keyifli navigasyonlar

• quote:

Sayın @ozgur81

Yazılımla ilgili sorularınızı lütfen Piranha Destek birimlerine sorunuz; çünkü yazılımlar arasında fark olabiliyor. Normalde bazı modellerde ekran görüntüsü özelliği açık geliyor, bazılarında sys.txt dosyasına bir kod yazmak gerekiyor.
    Bunu firmaya sorarak öğrenebilirsiniz. Pratikte uygulana bir yöntem var; ekranın sağ üst köşesinden sağ alt köşesine parmağınızı basılı tutarak çektiğinizde ekran görüntüsü alması lazım.

Navigasyon kayıtlarınızı dışa aktarma için de cihazınızda bir SD kart olması lazım. Aktar dediğinizde SD kart içine BackUp dosyasına gpslog dosyası olarak atar.
    Sonra SD kartı bilgisayarınıza takarak bu gpslog dosyalarını Google Earth ile görebiliyorsunuz.

Keyifli navigasyonlar

Yardım için teşekkürler...

• quote:

Sayın @ozgur81

Keyifli navigasyonlar

Yardım için teşekkürler...

• Bu arada buraya yazayım;

IOS Tabanlı cihazlar (iPhone, iPad) için iGO Primo Turkey uygulaması fiyatı 16.99$ düşmüş.
    İlgilenenlerin bilgisine
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.