Şimdi Ara

IHS iSuppli: iPhone 5'in 16 GB'lık modelinin üretim maliyeti 207$ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
6.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • türkiyedeki fiyatı belli oldu arkadaşlar

Türkiye'de faaliyet gösteren online alışveriş platformlarından biri, Apple iPhone 5 16 GB modeli KDV dahil 3.299 TL'den ön siparişe açtı. Cihazın teslim tarihi ise 5 Ekim 2012 olarak belirtiliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: JrMaster

Türkiye fiyatı sırasıyla 2500 - 3000 - 35000 :)

2500 ise ahhal berket versin ben 16 gb modelinin 3300 olarak duydum . 2500 ise hemen alcam.

• Her firma aynı şeyi yapıyor.Sizin mantığınızla gidersek S3 200 dolar maliyetle,iphone 5 204 dolar maliyetle yapılıyor.Yazılımdır Argedir kutudur nakliyattır işcidir yok bunun içinde.Bu mantıkla düşünürsek en büyük kazıkçı Microsoft bakın bir adet DVD 5 kuruş ama Windows 300 dolara satıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ksk_kaan

Her firma aynı şeyi yapıyor.Sizin mantığınızla gidersek S3 200 dolar maliyetle,iphone 5 204 dolar maliyetle yapılıyor.Yazılımdır Argedir kutudur nakliyattır işcidir yok bunun içinde.Bu mantıkla düşünürsek en büyük kazıkçı Microsoft bakın bir adet DVD 5 kuruş ama Windows 300 dolara satıyor.

+1
  • En iyi parayı da Türkiyeden kazanıyorlar.

• Ve buna rağmen hala iphone kullanan var gidin kaynaya bakın eğer alnınızda K ile başlayan bir cümle yazıyorsa demekki doğru yerdesiniz

• hala 3200 tl diyenler var. kendini uyanık zanneden bir iki kişi yüzünden suçlu apple oluyor yani. operatörler bir getirsin bakalım ne kadara satışa sunacaklar. kontratla olur muhtemelen. cihaz bedeli 1600-1800 arası değişir. buda Türkiye şartlarında akıllı telefon piyasasında normal bir fiyat.
    ayrıca maliyeti 207$ ama 1500-2000e satılıyor diyenlere bu adamın arge, işçi, lojistik gibi masraflarının yanı sıra bu adam hiç mi kar etmeyecek? yukaradaki arkadaşın dediği gibi DVD 5 kuruş ama windows 300$ satıyor kazıklanıyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DreamingLight -- 24 Eylül 2012; 4:12:44 >
  • Allah şükür ben zenginim,ki söylediğimle ne alakası varnem almayanlar için konuşuyorum,çok zenginsen git millete iphone 5 dağıt,her şeyi üzerinize alınma işi Türkiyede moda.Zenginim ama aptal eğilim...
  • ben peşin 3000 TL verdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

ben peşin 3000 TL verdim

helal olsun sana
    zengin adam başkaolur
    buda senin sevincin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ksk_kaan

Her firma aynı şeyi yapıyor.Sizin mantığınızla gidersek S3 200 dolar maliyetle,iphone 5 204 dolar maliyetle yapılıyor.Yazılımdır Argedir kutudur nakliyattır işcidir yok bunun içinde.Bu mantıkla düşünürsek en büyük kazıkçı Microsoft bakın bir adet DVD 5 kuruş ama Windows 300 dolara satıyor.

iyi hoşta dedigin seylerde eklersek 2 katı olsa 414 dolar ediyor gene ucuk fiyat gene cuk fiyat hadi 100$ da kar desek 517 dolar eee ??

• quote:

Orijinalden alıntı: besttrr

200 dolar parça maliyeti mi? ÇÜŞ, işte herşeyi bir yerden toplarlarsa kendileri hiç bir şey üretmezlerse olacağı bu. sony ps vita'yı 35 dolar parça maliyeti ile üretiyor. çünkü işlemcisinden, ekranına kamerasına kadar kendi fabriakasından çıkıyor. ama apple hepsini başkalarına üretiyor dolayısı ile üreten her frima her parçaya komisyon koyuyor, saçma sapan bi maliyet çıkıyor. samsung'un s3'ü 100 doların altına mal ettiğine bahse girerim, daha üstün donanımlara sahip olmasına ragmen hemde...

kimse böyle bir ürünün tüm parçalarını üretemez. en basitinden ram bellek. ram belleğin reçinesini dünyada iki fabrika üretiyor. biri yanmıştı zamanında da tüm dünya krize girmişti. her parçayı başkası üretir. son ürün üreten firmalar da sadece dizayn ve montaj yapar.

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

200 dolar parça maliyeti mi? ÇÜŞ, işte herşeyi bir yerden toplarlarsa kendileri hiç bir şey üretmezlerse olacağı bu. sony ps vita'yı 35 dolar parça maliyeti ile üretiyor. çünkü işlemcisinden, ekranına kamerasına kadar kendi fabriakasından çıkıyor. ama apple hepsini başkalarına üretiyor dolayısı ile üreten her frima her parçaya komisyon koyuyor, saçma sapan bi maliyet çıkıyor. samsung'un s3'ü 100 doların altına mal ettiğine bahse girerim, daha üstün donanımlara sahip olmasına ragmen hemde...

kimse böyle bir ürünün tüm parçalarını üretemez. en basitinden ram bellek. ram belleğin reçinesini dünyada iki fabrika üretiyor. biri yanmıştı zamanında da tüm dünya krize girmişti. her parçayı başkası üretir. son ürün üreten firmalar da sadece dizayn ve montaj yapar.

Samsungda herşey var üretebilir beklerim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: achmaster

quote:

quote:

Dünyada böyle bir firma yok. Sadece cep telefonundan bahsetmiyorum. Dünyada karmaşık bir cihazı (otomobil, cep telefonu, bilgisayar, vs...) tamamını tek başına üretebilen bir firma yok. olamaz da.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: achmaster

quote:

quote:

Dünyada böyle bir firma yok. Sadece cep telefonundan bahsetmiyorum. Dünyada karmaşık bir cihazı (otomobil, cep telefonu, bilgisayar, vs...) tamamını tek başına üretebilen bir firma yok. olamaz da.

+1. kendi dram talebini zor karşılıyor samsung.

• Adamların fiyat dayadığı yok bizim ülkemizde vergi çok
  • Bu kalite malzeme bu kadar maliyetle üretiliyorsa s4 maliyeti 50$ falandır diye düşünüyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim buradaki mağazaların ne kadar kar yaptığını bir kez olsun düşünün.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.