Dersin ismi zaten humanities gidip de tarihe tek taraftan bakıp yorumlarsan ulubatlı hasan 40 ok yedi bayrak dikti seyit onbaşı 250 kilo kaldırdı diye inanmaya devam edersin maalesef. Ayrıca fransada böyle bi müfredat olsa yer yerinden oynar denmesi çok komik olmuş senin mantıkla almanyanın da 2.dünya savaşını hitleri överek anlatması lazım < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İhvan Boğaziçi Üniversitesine çakmaya devam ediyor (2. sayfa)
-
-
Anlamamissin. Fransa'da WASP yetistirme dersi olamaz demek istemistim ben orada. Çok da basit sekilde anlattigimi dusunuyordum ben derdimi, demek ki yeterince basit anlatamamisim, ozur diliyorum.
Muhtemelen boşa gidecek ama gene de eklemek istedigim şeyler var:
"Seyit onbasi 250 kilo kaldirdi" ile burada bahsi gecen dersin amaçları ayni; aidiyet olusturmak, tabii farklı kurumlara. Bu dersi birinci sinifa koymuslarsa fakir ogrencileri elemek icin koymuslardir diye dusunuyorum çünkü onlardan zaten nufuzlu insanlar olmayacagini biliyorlar, sekillendirmelerine gerek yok onlari. Her ogrenciyi fahri WASP etmek istiyor olsalar boun öğrencisi olarak havaya girip geldikleri yeri unutmaya calisacaklari zamani beklerlerdi. Farklı yaslar ve farklı egitim seviyeleri için farklı müfredat hazirlarsin. Farklı sosyoekonomilerden gelme insanlar ayni icerige farklı sekillerde cevap verecektir. Konu detayli ve uzun bir konu fakat yukaridaki linkte adamin acikladigi kadarindan dersin amaci anlasiliyor.
Benim sikintim Turkiye'de, bir de devlet okulunda WASP yetistirmeye calismalari. Yoksa gitsin kendi memleketinde istedigi kureselci zihniyeti dayatsin.
Ben dersin degistirilmesinden degil kaldirilmasindan yanayim. Bu tip konularda yumusak gecisleri sevmiyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Tamam da bu ders okuldaki belli kitlenin wasp olma sevdasının tek nedeni değil ki. Bir fikrin kendine dayatıldığını anlamayıp özümseyen insanlar zaten bu ders kaldırılsa da bir şekilde bu etkinin altına girecek ki bu dersin wasp yetiştirdiği kadar insanlara farklı bakış açıları sunup tarihe daha objektif bakmalarına yardımcı olduğu da oluyor. Dersi kaldırmak bir okulun kültürünün ve okulun bu alanda gelişmiş olan entelektüel birikiminin önüne geçmekten başka bir şey değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Farklı bakis acilari sunmakla tek bir bakis acisini objektiflik kisvesi altinda endoktrine etmek farklı şeyler yalniz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Konu tarihken hiç kimse objektif olamaz bence
seyid baba’nın 280 kg deadlifti gerçek diye biliom?????
naim süleymanoğlu kısacık boyuyla 340 külo kaldırabiliyorsa sarık gibi uzun olan seyyid hoca 280 küloyu hayli hayli taşır hadi bakim hümanitiz dersini çürüttüm artık boünden bu ders kalıcı olarak kalkmalı
-
Abi genelde yere yakınlar daha fazla kaldırabiliyo g’den dolayı
Seyyid onbaşının boyu hakkında pek bilgi yok. Sadece orta boylu olduğu biliniyor. O dönemlerde insan boyları günümüze nazaran çok daha kısa. Tahminimce 160 falandır boyu. Tabi bu bilgileri hümanitiz dersinde göremezsin. Biz yütü ehemliler zorunlu siyer ve kuran dersleri görüyoruz. Bu dersler sizde olmadığı için çok şanssızsın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X