Şimdi Ara

II. Dünya savaşı Alman mühendisleri (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
25
Favori
7.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BISMARCK Alman Zırhlı Savaş Gemisi. Dönemin mühendislik şaheseri.
     II. Dünya savaşı Alman mühendisleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: Source

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Legend

quote:

Orijinalden alıntı: Source

Hitlerin yapmak istedigi sadece cilginlikti iki cephede savasmak buyuk hataydi fransizlari onemsemedi belki ama ingilterenin arkalarinda oldugunu unutmustu ingilizlerinde arkasinda abd vardi ve gucu tukenene abd doping yapti ve hitler saskina dondu

Ingiltere mi :-D almanya çıkartma yapsaydı wehrmacht supururdu İngiltere'yi. Hitler'in doğu cephesinde uyguladığı yanlış taktik bitirdi. 100 bin kişilik ordunun teslim olduğu daha önce nerede görülmüş? Rusya bitseydi sırada ingiltere olurdu büyük ihtimal. Bir de Japonların destek çıkmaması var vs vs

Ingiltereyi bitirdi tabiki ama arkasinda abd olmasaydi

Aynen ABD de var işin içinde. Yazmayı unutmuşum. Almanların asıl planında rusyanın batı kanadından kendileri, doğu kanadından japonların saldırması idi diye biliyorum. Tabi plan komple yalan oldu

• vahocan kullanıcısına yanıt
    Bir asker olarak;
    Herşeyi bir kenara bırakalım.

İngilterenin işini bitirmeden rusyaya saldırması yeter.
    İki güçlü düşmanla iki cephe en aptal komutanın bile düşmeyeceği bir hatadır.

Dahası da var ama bu bile Hitlerin iyi bir asker olmadığını ispata yeter de artar bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maul*

quote:

Orijinalden alıntı: Dedevenk

einstein'da alman muhendistir ve atom bombasını buldugu zaman hala almanya'da yasamaktadır ve hitlerin cok buyuk bi katliam yapmasını istemedigi icin amerikaya sıgınmak istemistir. almanların 2. dunya savası baslarında ve ortalarında bu kadar cok ilerlemesinin sebebide alman ordusunun diger ordulara gore daha gelismis olmasıdır ki hammadde fazlalıgına ragmen, hitlerin egosu dunyadaki en buyuk guc iken yenilmesini saglamıstır. egerki hitler stalingrada degilde direk moskovaya saldırmıs olsaydı suanda rusya diye bi yer olmazdı.

Amerikaya gittide ne oldu amerikanlar katliam yapmadı sanki

benim demek istedigim einstein amerikanların bombayı kullanmıcagına inanarak amerikaya sıgınması. zaten einstein bombanın kullandıklarını gordukten sonra ''Hayatımda bir büyük hata yaptım… Bu Başkan Roosevelt’e, Atom Bombası yapılması için yazılan mektuba imzamı koyduğum andır. Fakat Almanların daha önce bombayı yapabilme olasılıkları gibi tehlikeli bir durum söz konusuydu. Makbul özrüm budur.'' demistir

• Almanların UFO projesinin adı haunebu'dur. Bu projenin başlama sebebinin kara ormana düşen tanımlanamayan bir cisim olduğu söylenir. Ayrıca saf ırk arianları bilgi için araştırabilirsiniz. Bir şey daha var izlediğim bir belgeselde savaşın son yıllarında. Işınlama teknolojisi gibi bir şey için çalıştıklarını hatırlıyorum bilgisi olan var mı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aklıma outpost geldi

ölümsüz naziler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Artyom33

Almanların UFO projesinin adı haunebu'dur. Bu projenin başlama sebebinin kara ormana düşen tanımlanamayan bir cisim olduğu söylenir. Ayrıca saf ırk arianları bilgi için araştırabilirsiniz. Bir şey daha var izlediğim bir belgeselde savaşın son yıllarında. Işınlama teknolojisi gibi bir şey için çalıştıklarını hatırlıyorum bilgisi olan var mı

+1 merak ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: High.Hopes*

quote:

Orijinalden alıntı: vahocan

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vahocan

quote:

öncelikle hitler siyasi bir deha idi ancak aynı sözleri askeri olarak sarfedemeyiz .Alman milleti çalışkan ve disiplinlidir , ödünlerinden asla taviz vermez.Rusların çıkardığı PPSh-41 silahına karşın bu adamlar STG-44 silahını yaptılar ki bu silah tarihin en iyi silahlarından biridir yine nazi Kar98 silahıyla birlikte . STG -44 kalaşnikof ve G3 silahlarının da atasıdır aynı zamanda . Kar98 şu anda piyade olarak hala kullanılmaktadır çünkü rate(isabet oranı) çok yüksek biir silahtır .Naziler gerek panzerleri , gerekse silahlarıyla tarigteki en güçlü ordulardan biridir . Ancak şu olay var ki , Hitler alman mühendislerine imkan ve güç verdi 33-44 yılları arasında . Ama bu hitlerin aptalca yaptığı askeri hataları telafi etmiyor .O nazilerin kara ve hava kuvvetlerini Atatürk,Napolyon,İskender gibi komutanlar yönetseydi dünya çok farklı bir durumda olurdu .

Hitlerin Askeri Faciasına örnek alabilirmiyim

Barbarosa harekatının 4. ayında yakıt ihmalinin ve altyapının apaçık yetersiz olduğu zamanlarda Hitler'in bu operasyonu inatla sürdürmesi. Ki yaz ayında başlayan barbarossa harekatı büyük bir hızla devam ediyordu,moskovaya 100 kilometreden yakın duruma geldiler. Ancak bir sürü alman generalin geri çekilip stratejik noktalarda güçlü donanımlı bir ordu bırakması önerisine karşın hitler hala topyekün savaşı benimseyip wehrmacht'ın doğu cephesindeki nüfusunu yoketti .Bu hitlerin tamamen egosuna yenik düşüp bir komutanın yapmaması gereken bir hata idi .

Bu Hitler'in en büyük askeri faciasıdır dostum . Diğer askeri faciaları arasında Goring'e tam yetki verip İngiltere'ye hava saldırısını tavsiye etmesi ve bunun sonucunda Luftwaffle gibi dünyanın en güçlü uçaklarından oluşan bir hava kuvvetlerinin uçaklarının %35 e yakınını kaybetmesi . Oysa ki o Luftwaffle Stalingrad'ta almanlara zafer getirirdi büyük olasılıkla . Bir liderin asla düşmemesi gereken bir hatadır aşırı özgüven .Hitler'de bunun en büyük örneğidir .

Kısacası Hitler'in askeri anlamdaki başarısızlıkları baya bi fazla . Koskoca wehrmacht'ı siyasi zekasıyla oluşturdu,askeri beceriksizliğiyle bitirdi . Bir lider için çok ilginç bir durum ama gerçek . Hitler bu yüzden popülaritesi olan bir zaten , tamamen sıradışı ve garip .

Sizinde bildiginiz gibi Barbarossa Harekatının başlama sebeplerinden biri Sovyetler'in Sınıra yerleştirmeye başladığı Ordular ve Asırı Derecede Petrol ihtiyaciydi Stalin en bastan beri Avrupa Devletlerini Hitlere karşı uyarmıştı. Hitlerin Guc toplayamamasi sebebi Hareketda yaşanacak bir Duraklamada Sovyetler Güç toparlar ve Savaş taraf değiştirirdi Ama Kıs Şartları vb derken Sovyetler Gücünü topladı ve Almanya için Her Cephede yenilgi vakti gelmişti. Bombardımanlardaki En önemli Sansda Radardi Böyle bir Teknoloji İngiltereyi Güçlendirdi. Ama Verilen kayıplar Ağırdı beklenmeyen bir Facia idi. En Büyük Facia Stalingrad'da Yaşanmıştır bana Göre. Ah ah O Mükemmel Vatansever Çalışkan Almanlar gitdi ve Şimdiki Gençlik kaldı. Doğrulamayan bir Almanya kaldı

Dostum Hitler paşa paşa alırdı sovyetleri . Wehrmacht'ın soğuklara yakalanmasının sebebi de Hitler'dir . Alman ordusu asla geri çekilmez , daima ileriye gider gibi bir fikirdeydi Hitler . Ruslar istediği kadar silajh üretedursun , alman ordusunun çevikliğine dayamazdı .Stalingrad'ta 100 bin SS hayatını kaybetti bir hiç yokluğuna .Ruslar'ın Tiger tanklarına çözümü yoktu kardeşim 44 yılına kadar .O yıllarda Sovyetler t IS3 tankını ürettiler tiger'a karşı . Bunun üstüne Tiger 2 çıkarttı almanlar ki bu tank 1500 mt mesafeden nokta atışıyla tankı yok ediyordu .Tiger 2 'nin rakibi hala M1 AMBRAMS'dır ki biz 2013 yılındayız .

TİGER 2 mühendisliği -http://tr.wikipedia.org/wiki/Tiger_II

Sana stalingrad filmini şiddetle öneririim .Bu konuyla ilgili almanların kendi yapımıdır .Almanların Hitler'in egosu yüzünden savaşı kaybettiğini anlatıyor

hocam peki rusların tnt bağladığı köpekler, bunlar komünistler tarafından anlatılan bir efsane mi yoksa ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Martin.

quote:

Orijinalden alıntı: Erwin Rommel

Neresinde başarı sağladı inadı yüzünden bir sürü ordu kaybetti.

soğuk gelmeden once dıyorum generallerın yetkısını aldıtkan sonra bı muddet basarılı oldu

edit : imla

Sadece Rusyada değil her cephede harcadı hemen hemen. Afrikada bile harcattı ordusunu . Rus cephelerindeki harcadıklarını saymıyorum bile.
  • hayranlık duymayan varmı ya
  • Alman mühendislerinin ozaman yaptıkları çalışmalar şimdiki Almanya'nın sanayi devi olmasında büyük fayda gösterdi.Köklü şirketler savaş sonrası Almaya'nın refah düzeyini yükseltti.Ama Alman mühendisleri Hitler'in ve dönemin generallerinin baskısı altında kalmadan ortaya çıkarttıkları çalışmaları cepheye gönderebilseydi çok farklı bitebilirdi savaşın sonu bunu neden söylediğimi düşünüyorsanız T-34 'ün cephedeki başarılarına bakabilirsiniz.Almanların alay ettiği tank akıllıca eğimlendirilmiş zırhıyla zırhlı birliklerini dağıttı.Tabi Sovyetlerin çok geniş bir ülke olması ağır sanayisini savaşın olmadığı bölgelere çekmeside bu üretimlerde başarılı kıldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 'ressam

quote:

Orijinalden alıntı: Artyom33

Almanların UFO projesinin adı haunebu'dur. Bu projenin başlama sebebinin kara ormana düşen tanımlanamayan bir cisim olduğu söylenir. Ayrıca saf ırk arianları bilgi için araştırabilirsiniz. Bir şey daha var izlediğim bir belgeselde savaşın son yıllarında. Işınlama teknolojisi gibi bir şey için çalıştıklarını hatırlıyorum bilgisi olan var mı

+1 merak ettim

Yanlis hatirlamiyorsam nat geo da veya history de bi belgesel vardi bununla ilgili 1 sene once izlemistim
    Ust suzey ss subayi isanlanmaya mi ne calismis hatta sonra bidaha almanyada gorunmemis cok uzun sure,arjantinede kacmis olabilir tabii

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynen aynen. Hatırlıyo gibiyim. SSler kayboluyordu birden.

• takip..
  • Takipp

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler iyi güzel diyorsunuz da tiger ıı tankı bir kere kesinlikle 2. dünya savaşının en iyi tankıdır.Sanırsam sadece 493 tane üretilmişti ki iyi bir mürettebatın elinde ölümcül olur su100,pershing falan yalandır yani.Fakat dediğim gibi tiger ıı tankı çok güçlü olsa bile yan ve arka zırhı zayıftır iş yine mürettebata bakıyor kardeşler eğer tiger ıı komutanı sherman firefly tankına yan zırhı göstererek çıkarsa kesinlikle imha olur.İş mürettebata bakıyor bir yerde.Diğer bir konu tiger ıı nin m1 abrams ile mücadele etmesi kadar trajikomik bir durum olamaz dostlar her ne kadar tiger ıı zamanına göre çok üstün olsada m1 abrams şuanda çok daha güçlüdür.M1 abrams'ın rakibi bugünkü leopar 2A tanklarıdır...
  • Belgeseli buldum. Antik uzaylılar-uzaylılar ve 3.reich. Sık takip ettiğim bir seri ama bunu kaçırmışım.

• quote:

Orijinalden alıntı: MCMXCIV

quote:

Orijinalden alıntı: tayox06

quote:

Orijinalden alıntı: MCMXCIV

bu proje gerçek midir? → Landkreuzer P. 1000 Ratte

Resimdeki top gustov.Su ana kadar yapilmis en buyuk silah.Ratte (sican) projesi ise devasa bi tank projesi gereksiz bi sey asiri yavas kocaman hedef ve yollardan gidemeyecek bi arac

hocam bu kadar kullanışsız ve gereksiz bir şey için ne maksatla uğraşıp emek vermişler ki bayağı kaynak ve emek gitmiştir şu kadarını yapabilmek için ve tamamlanamadı diye biliyorum.
    gösteriş için desem gösterişin kralını savaş meydanlarında tiger tankları fazlasıyla yapıyordu amaç neydi acaba.. dediğiniz gibi bir yere de gitmeyen hantal bir şey bu

Kullanılabilseydi ilk nükleer silah olacaktı fakat kullanamadan savaş bitti

• Geçmişi bırakın şimdi. Şimdiye bakın yine Almanya avrupa'da 1 numaradır. Teknoloji'de abd- japonya - almanya
  • valla almanlar fena adamlar. herifler 1. dünya savaşını çıkarttı yenildi. kısa sürede o yenik almanya avrupada tekrar zirve yaptı 2. dünya savaşını çıkarttı. bu sefer bayağı yardırdı ama yine yenildi. fakat adamlar 2 dünya savaşında da ağır bedeller ödeyip yenilmelerine rağmen yine dünyada sayılı ülkelerden.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.