Şimdi Ara

iintel 7 12700kf upgrade mi? OC mu ? amdye geçiş mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Yaklaşık 1 ay önce palit3060ti dan asus4070 ti supere geçiş yaptı. Sonrasında sistemi formatladım ve biosu güncelledim.( en son 2021de güncellenmişti) bf2042 oynarken thermal optik geçişi sırasında yaklaşık 0.5sn lik bir donma oluyor ama sürekli değil ara ara oluyor. Mouse ve klavye 8k hzde yada 1k hz de fark etmiyor yapıyor bunu. Sizce işlemci ile alakalı olabilir mi? Eğer işlemci ile alakalıysa başlıkta yazdıklarımdan hangisini önerirsiniz? Eğer işlemci ile alakalı değilse ne ile alakalı olabilir? Değerli bilgilerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.

Asus B 660M-A D4
    Corsair 3200mhz cl 16 ddr4 16x2 ram
    Asus 4070ti super
    Netac 1tb ssd
    Cougar 850w gold psu

• Ekran kartı sürücüleri güncel mi? Kablolu fare takıp denedin mi? Bt bağlantısı ile gecikme olabiliyor, eğer wifi ile bağlanıyorsan ve etrafta çok wifi varsa frekanslar karışıyor olabilir.
  • TimFoster T kullanıcısına yanıt
    Evet sürücüler güncel ama kablo ile bağlantı denemedim. Deneyeceğim
    Peki wifi sinyalleri ile alakalı bir problem olsa thermal optik takarken neden donma yaşansın ki ?
  • Her frekans kullanıma açık değil. Yakın frekansta başka cihaz varsa parazit yapabilir. Başka porta adaptörü takın, başka cihazda deneyin. Sorunu bulana kadar denemek gerekiyor.
    Tamamdır teşekkür ederim
  • tolgaÇintirik T kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    özellikle 2.4 GHz bandında çalışan modeller, Wi-Fi gibi diğer kablosuz cihazlarla frekans çakışması yaşayabilir. Çoğu kablosuz fare, Wi-Fi'nin kullandığı 2.4 GHz bandında çalışır. Bu bant, aynı zamanda Bluetooth cihazları, mikrodalga fırınlar ve kablosuz telefonlar gibi diğer birçok cihaz tarafından da kullanılır. Bu nedenle, yoğun bir kablosuz ortamda bazı çakışmalar meydana gelebilir.

Dediğin gibi sadece nişangah değişiminde oluyorsa sürücü, donanım, optimizasyon vs bir çok sebepten olabilir. Bazen oluyor dediğin sorunu tamamen oradan kaldırana kadar denemen gerekiyor.

Kablolu olarak denedim aynı sorun meydana geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgaÇintirik -- 4 Kasım 2024; 16:57:1 >
  • tolgaÇintirik T kullanıcısına yanıt

başka fare deneyebilirsin, aynı fareyi başka bilgisayara takabilirsin...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.