Şimdi Ara

iis hatası >> error: 0x8009000F=Object Already Exists

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben iis kurarken şöyle bir hata alıyordum;
    "Error writing Encryption data to Web Services Configuration database (metabase). 0x8009000F=Object Already Exists."
    bu hata yüzünden iis yi kuramıyordum ve dolayısıyla asp sitelerim çalışmıyordu. 2 gün geceli gündüzlü bunun için uğraştım ve sonunda sorunu çözdüm. Bu çözümü de sizinle paylaşmak istedim. sizinde başınıza gelirse buradan çözersiniz.
    Öncelikle şunu belirteyim siz bu hatayı değilde başka bir hata ile karşılaşırsanız önce bu hata numarasını google da aratın mutlaka bişeyler çıkacaktır. Ama genellikle kaynaklar ingilizce olduğundan çoğumuz sorunu çözemiyoruz. Gelelim çözüme ben google dan hatayı aratınca microsoftun bir makalesine ulaştım adresi aşağıdadır.
    http://support.microsoft.com/kb/271865

Burada bu sorunu nasıl çözeceğimizi söylüyor.

Makaleyi aynen yayınlıyorum yanlarına parantez içinde Türkçe yapılması gerekenleri yazacağım. Bazı yanlış çeviriler olabilir ben anladığımı yazıyorum.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    CAUSE Hatanın sebebi
    This problem has been seen after the installation of PCAnywhere. Bu hatanın sebebi bilgisayardaki herhangibir kurulumun sonucunda oluşmuştur
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

RESOLUTION Çözüm
    To resolve the problem, use these steps: Çözüm için şu adımları uygulayın
    1. Remove IIS (by using Add/Remove Programs in Control Panel). 1 program ekle kaldır>>windows bileşenlerini ekle kaldırdan iis yi kaldırın
    2. Using Windows Explorer, change to the following directory: windows taryıcısının adres kısmına,(bilgisayarıma tıklayın adres çubuğunu yazın) aşağıdaki seçenekten size uygun olan kısımı yapıştırın ve enter deyin
    • If the Windows installation is an upgrade navigate to:Eğer windowsunuz bir başka windows sürümünden yükseltme ise aşağıdaki kodu yapıştırın
    %windir%\Profiles\All Users\Application Data\Microsoft\Crypto\RSA\MachineKeys
    • If the Windows installation is a new installation navigate to:Eğer windowsunuz yeni bir kurulum ise aşağıdaki kısmı yapıştırın
    %system root%\Documents and Settings\All Users\Application Data\Microsoft\Crypto\RSA\MachineKeys

Harici not:yukarıdaki kodlarda %system root% sistem dizinini yani windowsun kurulu olduğu dizini ifade etmektedir. Adres çubuğuna şu şekilde yazacaksınız:
    c:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Microsoft\Crypto\RSA\MachineKeys

NOTE: Files in this directory are hidden. To view this folder and files, select the Show hidden files and folders option button in Folder Options.
    Not: Dosyalar gizli olabilir. Gizli ise Araçlar>>Klasör seçenekleri>>Görünüm>Gizli dosya ve klasörleri göster kısmını seçin

3. Copy all the files in the MachineKeys directory to another location (to back them up). Windows tarayıcısında açılan kısımdaki dosyaları kopyalayın ve başka bir yere yapıştırın(yedeğini alın)
    4. Delete all the files from the MachineKeys directory except the newest one (and not the backups!).Windows tarayıcısında açılan kısımdaki dosyaların en yeni tarihli olanı hariç silin(yeni olanı ayrıntıları ile listelerseniz tarihinden anlarsınız)

NOTE: If you are unable to delete any of these files, try taking ownership of this directory. To do this, follow these steps: Eğer dosyaları silemezseniz ya da herhangibir hata alırsanız silmek için aşağıdaki adımları uygulayın

a. Right-click the MachineKeys folder. Machinekeys klasörünü sağ tıklayın
    b. Click Properties. seçeneklere tıklayın
    c. Click the Security tab. güvenlik tabına tıklayın
    d. Click Advanced. Gelişmiş tabına tıklayın
    e. Click the Owner tab. Yönetici, sahiplik vs tabına tıklayın
    f. Highlight the Administrators group to change the owner.
    g. Select Replace owner on subcontainers and objects.
    h. Click OK. okeye tıklayın

Harici not:Ben dosyaları silebildim bundan dolayı yukarıdaki a,b,c,d,e,f,g,h kısımlarına gerek kalmadı

5. Look for the following folder:Aşağıdaki klasöre tekrar bakın
    %systemroot%\system32\Microsoft\Crypto\RSA\MachineKeys
    If this folder exists, repeat steps 3 and 4 on this folder. eğer dosyalar hala oradaysa 3 ve 4. adımları tekrar deneyin

6. Restart the computer. Bilgisayarı yeniden başlatın
    7. Install IIS (by using Add/Remove Programs in Control Panel). iis yi yeniden kurun

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ben bu işlemleri yaptım ve iis hata vermeden kurulde ve asp kodlarım çalışmaya başladı. Umarım sizde sorununuzu çözebilirsiniz.
    Sorun olursa özelden mesaj atabilirsiniz

Hoşçakalın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi preludem -- 22 Aralık 2006; 0:52:21 >

• bu süper oldu işte thx man
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.