Şimdi Ara

İkametgah değişikliği yardımmmm (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
106.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • adres değişikliği için nüfus müdürlüklerine giderek yanınızda fatura gibi bir adres belirten bişi götürmeniz ve işlemleri orada halletmeniz yeterli. Önceden muhtarlara bildirmek gerekiyordu ama artık bu zorunlulukta kalktı.
  • arkadaşlar biz taşındık ama adres değişikliğini bildirmenin 20 gün süresi varmış, 20 gün içinde bildirmezsek epey yüklü bir cezası varmış. ve biz de bu süreyi geçirdik malesef.. bilmiyorduk cezayı. e-devlet sitesinden baktım, adresimiz halen eski evin adresi gözüküyor.. yani bu şu anlama mı geliyor? o oturduğumuz eski eve yeni taşınanlar adres beyanı yapmamış ve bu sebeple de bizim ceza ödememizin önüne geçilmiş mi oluyor? ödememek için umut var mı yani?
  • Adres değişikliğini yapmak kanuni açıdan bağlayıcı bir özellik kazandı artık. Gereksiz gibi gözükse de kanuni tebligat ve oy kullanma gibi ciddi meselelerde daha önemli hala geliyor. Değişen yönetmeliklerle adres değşikliği işlemi daha kolay yapılabiliyor. Genel olarak, taşındığımız zaman beyanımız yeterli oluyor. Beyan yapabileceğimiz yerler Nüfus müdürlüğü olabildiği gibi, adres sistemine online bağlı olan su idaresi gibi kurum ve kuruluşlar da olabiliyor. Ve artık muhtara ya da apartman yöneticisine burda oturuyorum diye haber vermek de zorunlu değil.
    Eğer aynı adreste başka bir arkadaşla oturacaksanız, bu durumda iki kişinin beyanı gerekiyor ya da apartman yöneticisinin bilgilendirme yazısını alıp Nüfus müdürlüğüne götürmek gerekiyor. Daha ayrıntılı bilgi için, Adres değişikliği için gerekli evraklar a bakabilirsiniz.

• Plaka almak için geçici olarak kaydımı istanbula alacağım eski bir mesai arkadaşımın evine. Soy bağımız yok. Bu durumda 34 plaka alabilir miyim? Bilginiz var ise paylaşırsanız sevinirim. İyi forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öğrenciyim arkadaşkarla beraber 3 kişi aynı evde kalıyoruz.Kira sözleşmesi arkadaşın üzerine ikametgahı nasıl alabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkandtr

öğrenciyim arkadaşkarla beraber 3 kişi aynı evde kalıyoruz.Kira sözleşmesi arkadaşın üzerine ikametgahı nasıl alabilirim?
    Ben de aynı durumda sayılırım

Bir tanıdığımın yanına taşındım.kan ve soy bağımız yok

Evde anne baba ve genç 3 kişi kalıyorlardı

Ben genç olanla gitsel ikametgahımı oraya aldırabilirim değil mi?

• Arkadaşlar öğreciyim kaydımı aldıracağım , şuan kayıtlı olduğum nüfusa mı yoksa gideceğim yere mi gitmem gerekiyor?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.