Şimdi Ara

İki bina arası internet paylaşımı “bina engeli”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merbalar iyi forumlar, biliyorum aynı konu aktif olarak var fakat benim sorunum, interneti alacağım ve oturduğum bina arasında bir tane daha bina var ve interneti alacağım ev binanın ters tarafında kalıyor.

Ve oturduğum binanın çatısına çıkamıyorum, ev sahibi çatının çıkışını evin içerisine almış.
    İki bina arası toplamda 150 metre.
    Bütçem kısıtlı biraz araştırdım fakat pek bilgim olmadığı için siz saygıdeğer forum üyelerine sormak istedim yardımcı olursanız sevinirim.
    Kablo çekemiyorum mesafe uzun olduğu için, wifi güçlendirici veya AP “acces point” denilen cihazın tam olarak nasıl sinyal aldığını bilmiyorum, Evlerin yükseklikleri aynı, iki ev de 2. Katta ama dediğim gibi arada bir bina ve interneti alacağım ev binanın ters tarafında kalıyor oturduğum eve göre.

Şöyle bir harita görseli oluşturdum arkadaşlar, bu şekilde sinyalı yakalama şansım varmı acaba, veya böyle bi bağlantı varmı. Görseldeki ev benim adresimdeki bahsettiğim evler.

Mavi çizgi “Sinyal” göstergesidir.
    Sarı işaretler ise, “Acces point” cihazlarının göstergesi
    Binalar arası boşluk var görselde görüldüğü gibi.
    Mesafe; 150 metre

Böyle birşeye gerek yok ise lütfen söyleyin anlamadığım için direk bu görseli oluşturdum, basit bir wifi sinyal güçlendirici yeterli midir onu da bilmiyorum.

İki bina arası internet paylaşımı “bina engeli”

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhmt09 -- 6 Kasım 2020; 4:11:38 >

• hiç uğraşma, zaman kaybı.

• ahmet kontuy kullanıcısına yanıt
    Binada internet altyapısı yok, uğraşmazsam işlerimi halledemem. Yardımcı olursanız sevinirim
  • ugah6aiw kullanıcısına yanıt
    Kurulumunu görseldeki gibi yapsam olur mu acaba?
  • mhmt09 kullanıcısına yanıt

iki cihaz birbirini görecek o şart ortadaki bina ile yol tarafından direkt görüş olur...

Ortadaki binaya nasıl bağlayacağım tam anlamadım

işaretlediğin yerden sağa doğru geç yola paralel kenara yaklaş oradan direkt görüş olur ortadaki binayı görüş alanına sokma diyorum...

Malesef o balkonun paralelinde de bina var o yüzden o ara boşluğu işaretledim, bir kaç kişiye danıştım boşuna masraf etme demişler. 1 2 diş sinyal alsam yetecek aslında ama emin olamıyorum.

arada bina olmasa olacak... o binadan tanıdık, arkadaş yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugah6aiw -- 6 Kasım 2020; 18:4:26 >
    Malesef yeni evlendim kiraya çıktım 1 hafta oldu
  • İki binanın da çatısına çıkıp güçlü ve yönlü antenli birer acces point birbirlerini görecek şekilde kurulursa sinyal alınabilir. Aksi halde boşa uğraş olur. Sinyal dolanarak gitmeyeceği için mavi çizgiyle çizdiğiniz güzergah da bir anlam ifade etmiyor.
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    Keşke öyle bir imkanım olsa, yukarıda da belirttiğim gibi, ev sahibi çatı girişini evinin içine almış. “Yatak odasına” üstüne üstelik kendisi başka bir şehirde yaşıyor burada değil. Kafayı yemek üzereyim ne yapacağımı bilmiyorum..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.