Bildirim
İKİ MATEMATİK BİR GEOMETRİ (Başıma bir şey gelmeyecekse zor)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
UPPER -
Bak şimdi. İlk soruda x'e a diyelim 0.1 ede b diyelim.
Altta bize sorduğu ifade varya
√(a-b)-√(a+b) buna x diyelim. Bize x i soruyor. Şimdi x i üstteki ifade ilr çarpıyoruz.
Karşımıza şöyle bişiy çıkar:
a-b-a-b=b.x (0.1'e b demiştik ya)
-2b=b.x
x=-2
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
... Çok teşekkür ederim, allahsız final dergileri yüzünden çarpanlara ayırma sorularında ifadenin iki kare farkı olduğunu bile farkedemez hale geldim,hayatım ekleme çıkarma oldu. Tekrar teşekkürler :)quote:
Orijinalden alıntı: Blackkan
Bak şimdi. İlk soruda x'e a diyelim 0.1 ede b diyelim.
Altta bize sorduğu ifade varya
√(a-b)-√(a+b) buna x diyelim. Bize x i soruyor. Şimdi x i üstteki ifade ilr çarpıyoruz.
Karşımıza şöyle bişiy çıkar:
a-b-a-b=b.x (0.1'e b demiştik ya)
-2b=b.x
x=-2
-
UPPER2 -
Hocam 2. Soruda 18in yanı 90 derece oluyor belki ordan çıkıcak şuan elimde kağıt kalem yok çözemiyorum.
Son soruda şimdi bizim x değerimizin -1 ile 1 arasında olmaması gerekiyo değilmi? Mesela 1/2 olduğunda karesi 1/4 olur. Şimdi buna göre bakalım;
-2x'i karşıya atıp x i yanlız bıraktığımızda diger taraf (y-5)/2 oluyor. Burayı -1 ile 1 arasında yapan y değerlerini buluyoruz.
Bu değerler hariç bütün y değerleri sağlıcaktır. Şimdi öncelikle;
x=0 için y değeri 5 geliyor.
x=1 için y=7
x=-1 için y=3
Şimdide arada kalan basit kesir yapan değerlere bakalım;
y mesela 6 olduğunda x 1/2 oluyor yani sağlamıyor.
Sonra y=4 olduğunda x -1/2 oluyor karesi mutlak x ten küçük oluyor.
Şimdi saglamayan değerler 5 7 3 6 4 oldu. Bunlar hariç bütün değerler sağlayacağı için bu değerlerin toplamının negatif değeri bize sonucu verir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Blackkan
Hocam 2. Soruda 18in yanı 90 derece oluyor belki ordan çıkıcak şuan elimde kağıt kalem yok çözemiyorum.
Son soruda şimdi bizim x değerimizin -1 ile 1 arasında olmaması gerekiyo değilmi? Mesela 1/2 olduğunda karesi 1/4 olur. Şimdi buna göre bakalım;
-2x'i karşıya atıp x i yanlız bıraktığımızda diger taraf (y-5)/2 oluyor. Burayı -1 ile 1 arasında yapan y değerlerini buluyoruz.
Bu değerler hariç bütün y değerleri sağlıcaktır. Şimdi öncelikle;
x=0 için y değeri 5 geliyor.
x=1 için y=7
x=-1 için y=3
Şimdide arada kalan basit kesir yapan değerlere bakalım;
y mesela 6 olduğunda x 1/2 oluyor yani sağlamıyor.
Sonra y=4 olduğunda x -1/2 oluyor karesi mutlak x ten küçük oluyor.
Şimdi saglamayan değerler 5 7 3 6 4 oldu. Bunlar hariç bütün değerler sağlayacağı için bu değerlerin toplamının negatif değeri bize sonucu verir.
Çok sağ ol hocam eksik olma :) Evet o doksan dalgasını ben de buldum da fitil etti soru daha ileri gidemedim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kral1515 -- 14 Mart 2015; 0:28:12 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X