Şimdi Ara

İki modem kullanma (kablonet Netmaster modem)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
2
Favori
3.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kablonette geçtik her şey çok güzel tek kötü şey modem.. bende Asus dsl-n14u mevcut bunu kullanıyordum fakat uydunet farklı bir giriş ile interneti dağıtıyormuş bu giriş de modemde yoktu mecbur modemi de aldık internette okuduğuma göre iki modem birden kullanabiliyormuşuz veya access point olarak wifi dağıtmak istiyorum sadece asus dan denedim ve yapamadım daha detaylı düzgün bir şekilde anlata bilirseniz sevinirim modemleri kablo ile bağlıyor muşuz fakat yapamadım asus'a olmadı falan bu konuyu bilen anlayan anlar kusura bakmayın tam anlatamadıysam yardımcı olursanız sevinirim kısaca yapmak istediğim kablonetin verdiği modem interneti alıp asus modem den dağıtmak istiyorum wifi üzerinden nedeni hiç iyi çekmiyor ve kesilmeler meydana geliyor...

• bende netmaster docsis 3.0 kullanıyorum wifi 2 oda yandan görmüyor bende 2. bir modemi bağlamak istiyorum sorunu çözdünüzmü çözdüyseniz yardımcı olabilirmisiniz
  • altunkesen kullanıcısına yanıt
    Valla yardımcı olabilicek çıkmadı bende uğraşmadım kutusuna koydum asus modemi duruyor bu arada kablo ile bağlayamıyoruz bu modemleri kablo girişi uyumlu değil ama kablosuz ile birbirlerini bağlayabiliyoruz fakat Netmaster in arayüzünde sıkıntı var modemi seçemiyorum yazamıyorum o yüzden yapamadım şansımı tekrar denicem..Yaparsam pm atarım
  • Forumda ana konularda çokca örnekleri var. Kısacası mantık şu, ana modemi bridge moda alıp Asus'u da router modunda çalıştıracaksınız. Wan portu varsa buradan giriş yapıp Asus'a ppoee ile bağlantıyı sağlayacaksınız. Google ile arayayım;

Sitesinde ewan desteği olduğunu iletiyor Asus yani bir portu internet wan portu olarak atayabiliyorsunuzhttps://www.asus.com/tr/Networking/DSLN14U/

Bu konuda sanırım yardımcı olur gerisi için.

https://forum.donanimhaber.com/asus-dsl55u-modemi-uydunet-docsis-3-0-modeme-baglama--112739326

• leqvar kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim hocam
  • Sorun devam ediyormu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende netmaster cbw-700v var ve kablosuz yayını son derece kötü. Asusun dsl-n14u modemini alıp netmaster'a bağlayıp daha kaliteli ve stabil erişim sağlıyorum.
    Öncelikle netmaster web arayüzüne girerek ilk resimdeki gibi köprü moduna alıyoruz ve modemi yeniden başlatıyoruz. Bu aşamadan sonra netmaster web arayüzüne "http://192.168.100.1" ile ulaşılabilir.
    Sıra geldi asus ayarlarına. Modemin arkasında 4 tane sarı renkli lan girişi var. Bunlar wan bağlantısı için kullanılıyor. Netmaster ile bu sarı girişlerden herhangi birinin arasına lan kablosu bağlanır, ikinci resimdeki ayar kısmı değiştirilerek kullanılmaya başlanır. Lan kablosunu hangi porta bağladıysanız ilgili port seçilmelidir. İki modem kullanma (kablonet Netmaster modem) Bu modemin tüm özellikleri bu şekil bağlantıda kullanılabilmektedir. (VPN, DDNS, AiCloud gibi) İki modem kullanma (kablonet Netmaster modem)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • halilfatma H kullanıcısına yanıt
    Bunu denicem çok teşekkürler iletişimde olursa sevinirim yardım etmek isterseniz

Pazar 12:00 da bağlanacağım. Müsait olursanız bildiğim kadarıyla yardımcı olurum.
    Hocam buldum ayarıları yaptım ama internet yok olmuyor anlamadım gitti dediklerinin aynısını yaptım çok gıcık oldum bu modeme internet hızı çok güzel modem çok kötü..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leqvar -- 12 Şubat 2017; 16:48:35 >
    Kablonet modeminin modeli nedir?
    Öncelikle iki modemide fabrika ayarlarına döndürerek başlayın.
    Asus modeminin yazılımını güncel bir sürüme yükseltin.
    Netmasterı köprü moduna alıp, istiyorsan kablosuz özelliğini ve ağ isminin yayınını kapatın.
    İki modemi lan kablosu ile bağlayın.
    Asus modemine ilgili ayarları uygulayıp ve kaydetmeyi unutmamalısın.
    İlgili resimleri de koydum. Çok kolay işlemler. Ben asusun 4 numaralı portuna takıyorum ve modeminde resmini koyuyorum. İki modem kullanma (kablonet Netmaster modem) İki modem kullanma (kablonet Netmaster modem) İki modem kullanma (kablonet Netmaster modem) İki modem kullanma (kablonet Netmaster modem)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halilfatma -- 12 Şubat 2017; 21:6:6 >

Eyvallah bu güzel anlatımın için tekrar denicem bu şekilde yaptım tabi birtek ağları wifi kapamadım bu arada modem netmaster infinity 401 diye geçiyor

Umarım olmuştur.
    yok hocam olmuyor
    Netmaster modeminde iki çıkışı var sanırım. Sırayla ikisini de dene bence. Başka da bir şey gelmiyor aklıma. Maalesef elimden gelen bu kadar.
  • Arkadaslar iki netmaster modemini birini ap olarak kullanmak icin kablosuz birbirine baglamam mumkun mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomyvercetti34535 -- 29 Aralık 2020; 23:27:14 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.