Şimdi Ara

iki ups i birbirine bağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar akvaryum için UPS almıştım fakat başarılı olmadı neyse bilgisayarımda APC Back-Up ES 700 modeli UPS var akvaryuma aldığım Tunçmatik 600VA yıda buna seri olarak bağlasam nasıl olur :D kısaca şöyle şebeke den Tunçmatik, Tunçmatik den APC, APC den bilgisayar'a bağlasam bi sorun yaşarmıyım. 700 + 600 = 1100VA UPS olmuş oluyor :D Elektirik gidince Tunçmatik devreye girecek aküsü boşalınca da APC devreye girecek APC. APC 700VA ile sistemi en fazla 4-5 dk açık tutabiliyor sistem. Çünkü 500watt PSU 22" LCD monitör ve 17" CRT monitör var. bide modem ve Logitech Z5500ü unutmamak gerek. Denemeden önce sizlere bir sorayım dedim çünkü beni bu kare sinüs dalga olayları korkuttu! Tunçmatik neysede APC ye zarar vermek istemiyorum!

Akvaryumada düşük watt'da kendini kapatmayan powercom almayı düşünüyorum. Yani tuşuna uzun basarak açarsak powercom'u düşük watt durumunda bekleme moduna geçmediğini yazdılar arkadaşlar. Aslında bu konudada aklıma takılan bir kaç şey var. Mesela denildiği gibi uzun basarak açtım ve düşük watt olayını yok etti diyelim peki elektikler kesildi 1 saat benim havamoturunu çalıştırdı ve akü bitti sonra elektrikler geldi ve powercom tekrar devreye girerek çalışmaya başladı. bi süre sonra gene elektrikler gitti o zamanda düşük watt olayı olmuş olacak mı. Yani sonuçta alet kapanmış olacak ve aküsü boşalmış olacak elektiriklerin gelmesi ile tekrar devreye girecek yani açma tuşuna uzun basarak başlatmamış olduk. öyle işte bende anlamadım :D:D

• Dediğiniz gibi 2 adet 625'lik POWERCOM UPS'e sahibim. UPS'leri birbirine bağladım. Teoride mantıklı gözüken bu olay pratikte hiçbir işe yaramadı! Elektrikler kesildiğinde iki UPS'te besleme moduna geçti. Ayrıca 2. UPS (elektriğe bağlı olan UPS'e bağlı diğer UPS) neredeyse kafayı yedi. Üzerindeki voltaj göstergesi 180 ile 250 arasında gidip gidip geldi.
  • İki ups çakışır ve uyum sağlayamaz. Aynı durum jeneratör çııkışına ups bağlandığında da olur
  • Neden?
  • Ups ler kare dalgaya uyum gösteremez. Şehir şebekesi sinüs dalgadır.

iki ups i birbirine bağlamak

sinüs dalga

kare dalga

Seri bağlı ups e ve jeneratöre apc uyum sağlar ama her modeli değil
  • Çok teşekkürler...
  • Rica ederim
  • Arkadaşlar konu hortlatmış oluyorum ama yeni başlık açıp kirlilik yaratmak istemedim;
    Şu anda iş yerimde kendi bilgisayarımda ''Tunçmatik Newtech Pro 1 KVA LCD Online UPS'' kullanıyorum, detaylarını şu linkte görebilirsinizhttp://www.hepsiburada.com/tuncmatik-newtech-pro-1-kva-lcd-online-ups-tsk1178-p-BD45230

Hemen hemen 3-4 senedir bu ürünü kullanıyorum, 1 adet pc + 1 adet 65'' LCD ekran bağlı, ve çok ama çok memnundum, ‘’online’’ özelliği olduğu için elektrik kesilmelerinde veya voltaj değişikliklerinde sistem 1sn bile aksamıyordu, gerçekten memnundum., sistemi tam olarak koruyordu.

Fakat son zamanlarda elektrik kesilir kesilmez 3-5 dk’dan fazla dayanmamaya başladı, sanırım sık elektrik kesilmelerinden ötürü içindeki akü eskidi.

Eskiden elektrikler kesildiğinde 1-2 saat idare ediyordu, o 1-2 saatte de ya elektrikler geri gelirdi, ya da ben akü bitmeden bilgisayarı kapatırdım.

Kaldı ki bilgisayarı geceleri de açık bırakırım, ki gece elektrik kesildiğinde de sistem kendini idare ederdi, son zamanlarda artık 3-5 dk anca idare ediyor, sonra birden kapanıyor. Gündüz elektrik kesildiğinde 3-5 dk'da da ben bilgisayarı kapatamıyorum, işim gereği çok fazla programı aynı anda çalıştırdığımdan tüm programları sonlandırıp bilgisayarı usulüyle kapatmaya yetişemiyorum. Dolayısıyla bilgisayar çat diye kapanıyor, yakında sistem çökecek, ondan korkar oldum. Ayrıyetten elektrik kesildiğinde kapanan bilgisayarım, çok dolu ve içindeki programlar ağır olduğu için, yeniden açılıp iş görür olması, 1-2 saat alıyor.

Sadede geleyim;

‘’Powercom RPT 2000 VA Line-Interactive UPS’’ marka ucuz yollu aşağıdaki linkte görebileceğiniz 2kva’lık ‘’line interactive’’ olan 2. UPS’i satın alsam, elektril prizi çıkışına bu yeni Powercom UPS’i koysam, şu an kullanıyor olduğum ‘’online’’ özellikli 1kva’lık Tunçmatik UPS’i de ona bağlasam;

http://www.hepsiburada.com/powercom-rpt-2000-va-line-interactive-ups-p-BD803380

Sorunu çözmüş olur muyum; yoksa bir faydası olmaz mı ?

Yukarıdaki yorumlarda şehir şebekesi dalgası vs ile UPS dalgası uyumsuz olur denmiş, ama o dendiğinde sene 2008-2009’muş , ne dersiniz ?

Veya nasıl bir çözüm önerirsiniz ?

• Üzerinden milyon yıl geçmiş olsa da...

Online UPSin aküsü bitince akülerini değiştirip kullanmaya devam edin.

Ben elimdeki dandik line-interactive UPSin bile akülerini neredeyse her yıl değiştirip kullanmaya devam ediyorum.

Aküler ucuz. Online UPS *çok* pahalı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.