Şimdi Ara

İkinci el 1.4 vs Sıfır 1.8 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    :) evet tamron yazım hatası yapıyorum kusura bakma
    hayırlı olsun 35mm den pişman olmazsın güle güle kullan
    ilerleyen dönemde 17x50 yi düşünebilirsin
    18x55 kit lens ve 35mm f1.8 den sonra benim hedefimde amron 17x50 var sonrasında uygun 55x200 lens alıp lens olayını kapatmayı düşünüyorum. ciddi kafa karıştırıcı bir iş ve baya da pahalı
  • Crop makimede 22mm ve 50mm iki tane prime lens tavsiye ederim.

22mm tak gez 50mm portre.

50mm altı portrede biometrik bozulma yapacaktır.

Bu arada en keskin goruntuyu genellikle lensinizin en açık diysframından 2 stop ve ustu kapalıda alırsınız.

Yani 1.4 lensiniz varsa en düşük 2.8de kullanın en ideali 4ve 5.6 değerleridir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 35mm 1.4derimköšemeçekilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu okudum da
    hem insan fotoğrafı çekip -sadece yüzünü çekmeyeceğimizi varsayıyorum- hem de arkaplan flu olsun istiyorsak

ben olsam düşük f yerine birkaç adım geriye gidip daha dar açılı lens kullanmayı tercih ederdim

arkadaşlar bahsetmiş zaten f'i düşürmek alan derinliğini artırsa da, odak alanını inanılmaz küçültüyor.

50mm lens cropla yaklaşık 75mm olur. ben olsam bunu alıp birkaç adım geriden çekmeyi tercih ederdim ki bence alan derinliği daha doğal olur. f'i de 2.8-3.5 civarlarına çekerdim
  • Evet bence de 35 mm ile portre çekerken çok yaklaşmak gerekecek ve bu olay da biyometrik bozulmanın artamasına sebebiyet verecek.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.