Şimdi Ara

İkinci El Araç Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
6
Favori
3.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Malumunuz son günlerde bu sitede dolandırılan ,aracı pert çıkan ,Taksi çıkması olan vs bir şekilde kandırılan arkadaşlarımız mevcut.

2.El araba alacak arkadaşlara yardımcı olması amacıyla tavsiyelerimizi bu konu altında paylaşmanızı rica ederim :

1.İkinci el araç alımında en önemli şey , karşındakine asla GÜVENME.Her zaman ince eleyip sıkıp dokumalı ,karşıdakinin YEMİNLERİNE ,sözüne ,Kendince gösterdiği belgelere kesinlikle kanmayın.İkinci el oto'da kimseye güven olmaz.

2.Beğendiğiniz aracı görmeye gitmeden önce Aracın plaka ve ŞASİ numarasından 5664 'e hasar plaka veya şasi no yazarak gönderin.Gelen mesajda aracın herhangi bir kazası olup olmadığı bir önceki muayane de kaç km de olduğu görülür.Misal 2010 yılındaki muayenede araç 120.000 km de ,2012 de 80.000 km de ise malumunuz km düşürülmüştür.Şasi no dan sorgulamak daha sağlıklıdır.

3.http://www.sbm.org.tr/trm-ktt/public/sorgu.sbm bu linkten aracın şasi veya motor nosu ile sorgulama yaptığınızda ( Kaza tespit tutağı sorgulama ) aracın karışmış olduğu kazalar görülür , tutanak tutmadıysa kendi aralarında halletilerse zaten ufak çaplı bir hasardır büyük ihtimalle.(istisnalar olabilir )

4.Herşey düzgün gözüküyor ,almaya karar verdiniz.Ne olursa olsun mutlaka ilgili firmanın servisine götürerek EXPERTİZ yaptırın.20 milyar para veriyorsun ,100 tl servise kontrol ettirmek bazen sizi o 20.000 tl yi pert arabaya vermekten kurtarabilir.

5.Servisten aracın baskı balata , fren balata ,motor durumu vs nelerin değişmesi gerektiği ne kadar masrafı olduğunu inceletetin ona göre masrafı fiyattan düşebilirsiniz.

6.Aracın orjinal yedek anahtarını mutlaka isteyin. ( Güvenliğiniz açısından bazen Kasko sorun çıkarabiliyor )

7.Herşey bitti noter kısmı geldi.Kesinlikle Alım satımı noterde yapın ,Bazı uyanıklar parayı hesabıma yatır ordan notere geçelim diyor ,akşam vaktine yakın yapıp sonra noter kapanmış yarın hallederiz deyip dolandırabiliyorlar veya tam tersi satışı üzerime yap diyip akşam üstü banka kapanmış yarın veririm diye dolandırabiliyorlar. mümkünse 2 kişi gidin.İllede banka ile işlem yapıcaksanız aracın satışı veya alımı halinde parayı çekebilceği şeklinde banka görevlisi ile anlaşın.ufak bi işlem düzenliyorlar.

Aklıma gelenler şimdilik bunlar ,Sizlerinde eklemek istedikleriniz varsa yazmanızı rica ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_zula -- 31 Aralık 2013; 18:11:07 >

• faydalı olmuş tskler
  • sağolasın
  • takip
  • galeriden almayın
  • forumdan kolay kolay 2bini haftaya veriyim yalanını yiyecek yoktur yinede yazıyim parayı tam almadan imzayı atmayın

noterdeyken arabayı kaçırabilirler araba almaya 3 kişi gidin 2 kişi noterde işleri halletsin 1 kişi de arabayı beklesin(noterdeyken araba uçabilir yaygın dolandırıcılık yöntemi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MassiveDynamic -- 6 Eylül 2013; 1:49:36 >
  • MassiveDynamic kullanıcısına yanıt
    +1 son zamanlarda bu şekilde çok kişi dolandırılıyor.Kesinlikle tek gitmemek lazım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İlan verdim, aradı bu tipler.

Biz İstanbul Avcılar' da Queen's cafe' nin sahibiyiz. Aracınızı satın almak istiyoruz.

Usta dedikleri bir tip baktı yalandan, iyi dedi. Sonra farkettim, hiç bir vasfı da yok bunun. Telefonla karşıdakine şase numarası okuyor, araç tescil tarihini okuyor, telefonla karşıdaki temiz diyor. İyi de, söylediği numara ve tarih yanlış, dedim bana ne, ben paramı aldığıma bakarım, demedim bir şey.

Nerelisin ile girmeye çalışıyorlar. ben, bu memleket muhabbetinden nefret ederim dedim, sustular.

Yemek yiyelim ile devam ediyorlar. Ben yemek yemiyorum, gidin yemeğinizi yiyin, paranızı hazırlayın, yarın almaya gelirsiniz dedim.

Vekalet ver ile devam ediyorlar. Neden vekalet verilecekmiş? dedim. Özel plaka takacağız da dedi bunlar. Verirsin parasını, alırsın üzerine takarsın plakanı beni ilgilendirmez dedim.

Notere gidelim o zaman dediler, tabii hemen gidelim. Yalnız şu şöför arkadaşın adına aracın satışını alacağız, değilse vergi çıkıyor dediler. tabii, olur, siz benim hesabıma 100 bin euro karşılığı tl' yi, aracın plakasını ve ne amaçla hesabıma yatırdığınızı açıkça belirterek yatırın, hemen imzalarım, istediğiniz kişinin adına satış yaparım dedim.

Aaa, olur mu, önce noterde satışı verin, sonra gider bankadan parayı göndeririz dediler.

Gerek yok. O konu teknolojiyi kullanmayı beceremeyenler için dedim. Şimdi siz elemanınızı bankaya göndereceksiniz. biz de notere gideceğiz. Evraklar hazırlandığında, ben noterde satışı imzalamadan ÖNCE, bankaya parayla gönderdiğinizi elemanınızla görüşeceksiniz veya bankaya talimat vereceksiniz. Paranın tamamını eksiksiz olarak hesabıma ödeyeceksiniz. Ödediğiniz anda benim cep telefonuma, para girişi oldu mesajıve para miktarı bir saniye içinde geliyor. Bu mesajı gördükten sonra satışı imzalarım dedim.

Bunun üzerine ehe mehe demeye başladı bunlar.

Ayrıldım. Konuşacak hiç bir şey yok, her şey çok açık ve net. Dolandırıcılığa eksik teşebbüs diye bir suç da yok. Değilse; hiç üşenmezdim , dolanırdım savcılıkta günlerce.

ASLA PARANIZIN TAMAMINI ALMADAN SATIŞI İMZALAMAYACAKSINIZ. * En önemli konu bu. Tekrar okuyun.

NOTERDE ELDEN PARA ALMAYACAKSINIZ. Zaten bunu yapmanız da yasal olarak suç, 8 bin tl üzeri tüm işlemler için banka havalesi yapmanız yasal yükümlülüktür.

Size şunu anlatayım , aklıma geldi. Estetik cerrahi doktoru akrabamı ziyarete gittim iş yerine geçenlerde. Beş saattir, bu gariban hacı amcanın yüzünü dikiyordum, yeni çıktım ameliyattan dedi. Ne olmuş? dedim. Arabasını satacakmış, noterde satışı imzalamış, paranı aşağıya inince bankadan verelim demişler. Çıkar çıkmaz kaçmaya başlayınca arkalarından gitmiş. Hacı amcanın dudaklarını, yüzünü, gözlerini, ellerini doğramışlar jiletle, falçatayla.

Anladınız ?

• Alcagınız arac oncelıkle;

Gozunuze hos durmalı
    Ufak tefek seyler hallolur denmemelı
    Kapı tavan dosemelerıne , gogus ve dıreksıyonun yıpranmıs olmamalı
    Elektırıklı camlar var ıse ozellıkle kontrol edılmelı
    Calısmayan aksamı kesınlıkle olmamalı ozellıkle kalorıfer klıma sıstemı
    Araca bakmaya gıttıgınızde kesınlıkle temız bakın kırlı aracı yıkayınca suprızlerle karsılasmanız olasılık
    Aracı 5664 e ve varsa sıgortacı tanıdıgınız onlara sorgulatmanız gerekmektedır

Aklıma gelen bunlar Allah utandırmasın :)
  • Arkadaşlar ne olursa olsun aklınızda olsun Ankara polatlı dan babanızın aracı dahi olsa almayın.Adamlar resmen pert hasar ölücüleri.alıp yaptırıp satıyorlar.ustasıda onlardan noterdeki elemanda onlardan herkes orada resmen küçük bir örgüt olmuş.sigortacıya sorun şasi nosundan.eğer zaten bu adamı atladıysanız ki dalgınlık insanın başına gelebiliyor,yandınız.usta arabaya iyi diyor,noter sen farkında bile olmadan araca düşük mebla yazıyor.saçma olan şey adam sırf ona düşük mebla yazdı diye mahkemelerden başın eğik ayrılıyorsun.ilahi adalete inanmazsan yapılabilecek çok şey var ama adamlar bunun farkında değiller.Rabbim versin cezalarını bir daha kimseyi kandırmaya yeltenemesinler bile İNŞAALLAH.
  • Almaya niyetlendiğiniz aracı plaka üzerinden değil ŞASİ VE MOTOR NO üzerinden sorgulayın. 5664'e mesaj atarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz ki şu ana kadar da bu sistem ile alakalı bir şikayet ya da sıkıntı duymadım.

Madem anlatmışken ben de bir anımı anlatayım. 2011 yılının Kasım ayında, babama araba almaya niyetlendik. Babamın hem aile arabası merakı hem de az yaksın takıntısı yüzünden, yaşadığımız şehir olan Konya'da belirli bir bütçe çerçevesinde otomobil aramaya koyulduk. 33.000 TL fiyat biçilmiş bir Toyota Corolla ilanlar içinde bize en cazip geleni oldu ve arabanın sahibi ile hemen iletişime geçip arabayı görmek için randevu aldık. Sahibi, arabanın babasına ait olduğunu bu sebepten çok kilometre yapmadığını, kendisinin sanayide şirket sahibi olduğunu ve kendisi hakkında oradaki insanlardan bilgi alabileceğimizi defalarca bize söyledi. Arabada herhangi bir hasar olmadığı, içinde sigara dahi içilmediği, elektronik aksamın ilk günkünden farksız olduğu konusunda yemin üstüne yemin etti kendisi. Biz ise kuru lafa prim vermeyerek arabayı expertize götürmeyi teklif ettiğimizde adamın yüzü biraz asılsa da, öf pöf diyerek kabul etti. Önce expertizde arabanın kaputunun değiştiğini öğrendik. Haydi dedik eyvallah, taş sıçramıştır değişmiştir. Adam bir de parça değişimini sanki bilmiyormuş da yeni öğrenmiş gibi fiyatı düşürünce, bizi almaya biraz daha teşvik etmiş oldu. Her neyse, kapora verildi, el sıkışıldı. Satış için tarih belirlendi. Noterde para transferinden hemen önce, aklımıza 5664'den sorgulama geldi ki arabada 11.000 TL'lik bir hasar söz konusuydu. Sözün özü, biz şans eseri kurtulsak da kulağımıza bir küpe oldu, Motor ve Şasi numarası ile aracı sorgulatmak.

• Arkadaşlar 2 yıllık konuyu uyandırıyorum ama ilk aracımı alacağım ve buradaki bilgileri tek tek not aldım. Başka söyleyeceğiniz şeyler var ise not almak için hazır bekliyorum.
  • defansagelsenizelan D kullanıcısına yanıt
    5664 den sorgulama yaptıktan sonra birde her ihtimale karşı sigortacından sorgulat şasi ve plaka ile kaç kez el değiştirmiş vs. o bilgilere de ulaşmalısın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: -shadow--

5664 den sorgulama yaptıktan sonra birde her ihtimale karşı sigortacından sorgulat şasi ve plaka ile kaç kez el değiştirmiş vs. o bilgilere de ulaşmalısın...

Not aldım, teşekkürler.
  • http://www.memurlar.net/haber/540116/ bu başlıktaki yazımı bi okuyun isterseniz arkadaşlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.memurlar.net/haber/541393/ bir de bunu

• 5664 te hasar kaydınin olmaması Sizi rahatlatlatmasin kayda girmeyen birsürü sakarlık, terör, suç dosyası ve afet durumu söz konusu olabilir.hatta kazalı olupta tramer kayıtlarina henuz girmeyen
    Durumlarda yaşanıyor.
    Aracın trafiğe çıktığı günden satildigi gune kadar kaskolu olmasida lehinize bir artıdır.

• En önemlisi üç kuruşa beş köfte alma peşinde olmayın. Dolandırılanların ve kazıklananların hemen hepsi elindeki paranın alabileceğinden daha fazlasını alma meraklısı olanlardır. Kimse aracının değerini öğrenemediğinden ucuza satacak kadar salak değil. Ayrıca kimse acil olarak satması gereken aracını internet üzerinden satmaya çalışmaz. Arabasına göre değişmekle birlikte 1.6 ve altında motorlu 5 yaş ve daha yeni bir arabayı galerici binici fiyatının %10 ile %15 aşağısına tak diye parasını sayar ve alır. Sıkışmış birini buldum, ucuza yakaladım demeyin dolandırılan siz olursunuz.
  • Dikkat edilmesi gereken bir nokta değil ama akrabadan,eş dosttan alınması alışverişte dolandırılma korkusundan uzaklaştırır ama yine de dikkat etmek lazım.
  • arkadaşlar konu dılı olabilir fakat fikrinizi almak istiyorum

elimdeki nakit ile 2 ayrı seçenek var 1999 model opel astra mi yoksa 2014 reno symbol 1.5 DCI mı almak avantajlı

fikirlerinizi yazarsanız karar aşamasında yardımcı olursanız çok sevinirim

şimdiden katkıda bulunanlara telekkürlerimle

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.