Şimdi Ara

İkinci el ıphone

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 4 gün evvel ikinci el bir İPhone 5c buldum sahibinden.com da ve z2 cihazım ilke takas ettik bir elemanla. Cihazın kozmetik olarak sıkıntısı yok idi, sim kilidi veya ıcloud kilidi olmadığını da kontrol edip sıfırlayıp teslim aldım. Genel olarak şarjı iyi gidiyor gibi ve kasma da yok ıos 10 da. Ama az önce ekranın üst sol köşesine bastırınca hafif ekranın içine çöktüğünü bırakınca tekrar kalktığını farkettim. Sol köşe sağ köşeden daha yüksek duruyor, Yen'i farkettim. Muhtemelen içini açmış bunu bana satan vatandaş. Sorum şu bu cihazların içini açıp içine birşey koymaları mümkün mü? Zararlı bir donanım veya yazılım hani şifrelere ulaşmak için. İçim hiç rahat değil, böyle birşey mümkün mü acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhmt.1907 -- 15 Ekim 2016; 14:08:53 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ekran değişimi yapılmıştır muhtemelen. Yine de emin olmak isterseniz bi telefoncuya açtırın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de başta ekran veya pil değişimi tapılmıştır diye düşündüm. Fakat dediğim gibi aklıma şifrelerimin güvenliği sorunsalı takıldı. Iphoneların içine yazılımsal veya donanımsal böyle parçalar yerleştirmeleri mümkün mü. Telefonu sıfırlayıp verdi ama satan kişi, sıfırlanmış cihazın bu tür bir riski var mıdır? Şifrelerimin güvenliği tek kafama takılan açıkçası.

• O tarz bi işler olsa buralarda konusu açılırdı hocam. Şahsen hiç rastlamadım. Yazılım konusunda ios güvenlidir zaten komple sıfırlanmış.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hayır tabikide en fazla cihazın ekranı , bataryası , kasası vs değişmiştir. Kim 750 liralık cihaza şifre bulucu yerleştirsin. Bendede paranoyaklık vardır ama bu kadar ileri seviyeye ilk kez rastladım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cedric... C kullanıcısına yanıt
    o halde bu paranoyaklık sebebimi şöyle izah edeyim hocam: adam kaç yıldır kullandığım cihaz diye anlattı 5c yi takas ettik benim z2 ile akşam ilanımı kaldırayım dedim. Sonra dur bakayım adam kaldırdı mı bana verdiği 5c ilanını diye onun profile baktım, 5c yi kaldırmış benim ona verdiğim z2 yi ilan koymuş. Sordum hayırdır diye, büyük ekran sevemedim akşama kadar zor sabrettim ilan açtım hemen dedi. Tamam diyip geçtim ertesi gün bidaha baktım profiline bu seferde benim z2 yi kaldırmış xperia z koymuş. Adam devlet memuru ama teknoloji ile çok ilgiliyim falan dedi kodlama, yazılım, donanım anlıyormuş bayaa takasta muhabbet ederken anlattı. Ben de paranoyak oldum adam 2 günde 3 telefon ilana koydu. Birini kaldırdı diğerini koydu hep. Sizce ne yapıyor bu adam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhmt.1907 -- 15 Ekim 2016; 21:10:24 >
  • mhmt.1907 M kullanıcısına yanıt
    Belli ki kendine ek meslek bulmuş kendi çapında alsatçılık yapıyo her telefondan 50 tl kar etse ayda 10 telefondan ekstra 500 tl girer cebine.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İkinci El
    7 ay önce açıldı
    İkinci El
    6 ay önce açıldı
    İkinci El
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cedric... C kullanıcısına yanıt
    Evet bir tarafım da öyle düşünüyor. Rahat ol düşündüğün gibi birşey değildir diyorsunuz yani? :)

• Paranoya yapma

• ekdellal kullanıcısına yanıt
    Memlekette içi rahat bir adem var mı ki hocam? Şüpheci olduk çıktık

• Sendeki kronik screen clicking problemi. Her 10 iPhone'un 7'sinde bu sorun mevcut.

Bu kadar işkilleniyorsan sıfır alacaksın.
  • aklıma cem yılmaz ın cia bizi izliyor muhabbeti geldi. bu arkadaş 600 tllik cihaza ne donanım koyacakda seni takibe alacak. neden yapsın böyle bişey. çok tv izliyoruz çok. ilkokul öğretmenim özellikle söylemişti geleceğin en zararlı aleti olacak diye allah mekanını cennet eylesin..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.