Şimdi Ara

İkinci El Satılan Bir Donanım İle Yenisi Arasında Yüzde Kaç Fark ANKET (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git

İkinci El Satılan Bir Donanım İle Yenisi Arasında Yüzde Kaç Fark ANKET

(En Son Oy Tarihi: 21.8.2023)
Giriş

konu bence 2çel ile gayet alakalı ve yararlı, arkadaş bana da pm den izin için geldi ben yönetimin kararına göre ben size dönüş yaparım dedim,
    o da konu dışına açmış, @gun de buraya taşımış, forum sahibi buraya taşıdıysa bir bildiği vardır deyip bence sakin olmak lazım,

ayrıca bu konu son zmnlarda sıkça tartışılıyordu,
    öyle sağda solda tartışılıcağına 2.ele girenler tarafndan burada tartışılsın olsun bitsin,
    ayrıca farz edin ki arkaşda satış ilanı verdi,
    bizden izin aldığınz sürece, ne biliyim yardım talepleridir vs vs gibi 2.elde yer alamayan konular içinde burada izin verdik vereceğz de,
    biraz uzlaşmacı ve sakin olalım,
    konu güzel,
    fikir beyan etmek isteyen etsin, oy kullanmak isteyen oyunu kullansın,
    bakmak istemeyen arkadaşım da bakmasın,
    oy kullanmak ya da fikir yazmak zorunda değilsnz illa ki..
  • O zaman kuralları tekrar düzenleyiniz.

Size göre 2.ele uygun olan bana göre olmayabilir bende sizin gibi 2. el kullanıcısıyım ve bu konulardan rahatsızlık duyuyorum özellikle günde 15 tane açıldığından olsa gerek!

Zira bu konunun da ''kargoyu şöyle yapın'' , ''alışverişte yeni yöntem'' , ''satın alıcam ne eder'' den bir farkı YOK!!! Eğer o konular siliniyorsa bu neden başka bölümden buraya taşınıyor???
  • Sıfır ürünleri zaten peşin fiyatına 6 taksitle alabildiğimizi düşünürsek en az %30 fark olmalı diye düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: CoMiSeR

arkadaşlar bu ne şiddet bu ne celal?

konu bence 2çel ile gayet alakalı ve yararlı, arkadaş bana da pm den izin için geldi ben yönetimin kararına göre ben size dönüş yaparım dedim,
    o da konu dışına açmış, @gun de buraya taşımış, forum sahibi buraya taşıdıysa bir bildiği vardır deyip bence sakin olmak lazım,

öyle sağda solda tartışılıcağına 2.ele girenler tarafndan burada tartışılsın olsun bitsin,
    bizden izin aldığınz sürece, ne biliyim yardım talepleridir vs vs gibi 2.elde yer alamayan konular içinde burada izin verdik vereceğz de,
    konu güzel,

Taşındıktan sonra yöneticilerden izin alındığı belirtilmeliydi en azından.
    Ayrıca alım-satım dışı ikinci el konuları için bir forum oluşturulsa iyi olmaz mı?

• Her yapılan iş için kural yazılmaz kural güncellenmez bazı hallerde yapılan işler tüm üyeler için faydalı olacak ise sorun teşkil etmez.
    Her aklımıza geleni buraya konu açarak yazamayız ancak bu konu başlık ve içeriği sizler için oluşturulmuş ve yönetimce açılması uygun görülmüştür.
  • quote:

Orjinalden alıntı: olivier_kahm

quote:

Orjinalden alıntı: CoMiSeR

arkadaşlar bu ne şiddet bu ne celal?

konu güzel,

Taşındıktan sonra yöneticilerden izin alındığı belirtilmeliydi en azından.
    Ayrıca alım-satım dışı ikinci el konuları için bir forum oluşturulsa iyi olmaz mı?

İkince El Alım Satım formu altında normal üyeler zaten forum anket başlatamazlar zaten ve bende sizin dediğinize katılıyorum aynen kesinlikle İkinci El Alım-Satım Formu altında bir forum daha açılmalı umarım DH adminleri konuyu dikkate alırlar.

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• Yalınkar arkadaşımız konuyu açmakla adminlerimiz de konuyu taşımakla bence iyi etmişler. Teşekkür ediyorum. İkinci el bir malı alırken ve bunun için pazarlık ederken insaflı olmak, satarken de çok fazla zarar etmemek lazım. Tabii ki bir malın ikinci el fiyatını etkileyen bir çok faktör var. Ne kadar süre kullanıldığı, cinsi, temizliği, ne kadar güncel olduğu, şu anki malın sıfır fiyatı vs.. Bu faktörler zaten satıcı ilk fiyatını koyarken, alıcı da almayı düşünürken kafalarında şekillenen şeyler.
    Ben oyumu kullanırken elimde güncel sayılabilecek bir parçanın, temiz kullanılmış bir hali için almaya razı olacağım ve satmaya da kıyabileceğim bir fiyatı için bir orana oy verdim. Gördüğüm kadarıyla çoğunluk da benim oy verdiğim oranlara daha çok oy vermiş. Bunu görmek benim hoşuma gitti. Aslında insanların kafalarındaki hakkaniyet duyguları birbirlerine yakın. DH ikinci el bölümünde ne kimsenin malının kimseye bedava gitmesini ne de fahiş fiyata mal satılmasını isterim. Bu anket de bu yüzden gayet yerinde olmuş kanaatimce.
    Birinin forumda bizim gibi bir arkadaşımızdan 3'e aldığı malı yine bizim gibi olan başka bir arkadaşımıza 5'e satmasına karşıyım. Tabii bu sadece şahsi kanaat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UzunERdem -- 28 Ocak 2007; 21:39:59 >

• desteğin için TEŞEKKÜRLER hydro1212

• Katılımın az olma sebebi son kullanıcılardan çok dükkandan satış yapanlar bağlıyoruum düşündüğümden çok az katılım oldu
    Edit=Unutmuşum birde verilen ilanlardan dolayı bir iki saat içersinde 2 ci ve 3cü sayfalara düşüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YALINKAR -- 10 Şubat 2007; 23:42:22 >

• Çok yerinde bir topic olmuş bence... artık 2.el forumunda normal kullanıcıdan çok dükkan sahipleirni görüyoruz... ve çok yüksek fiyatta satış yapmaya çalışıyorlar...
    en büyük uçurum fark ise ram topicinde... 1 gb ddr2 twinmos "sıfır" ramin fiyatı suan 125 ytl hemde 6 ay taksit...
    millet hala 150 den satmaya calısıyor...

BENCE MAL 2.ELE DÜŞTÜĞÜNDE İNDİRİM %40 OLMALIDIR...
  • !!GÜNCELLEME!!

• Güzel bir topic olmuş ve aklı selim insanlar da tartışmışlar. İkinci el fiyaı çok bilinmeyenli bir denklem aslında çünkü alana satana göre değişiyor. Dükkan sahiplerini düşünmüyorum onların amacı kar etmek, son kullanıcıların amacı zarar etmeden satmak kazıklanmadan almak. Bence matematiği kuvvetli bi arkadaş bi denklem kursun X= 2. el Fiyat Y= 0 Fiyatı, Z= Fatura kesiminden beri geçen gün sayısı gibi. cd'si yok, kablosu yok, bişekilde değerlendirilsin fiyat öyle hesaplansın. Nası iyi karıştırdım kafanızı di mi... Benimki düşünce sadece.
  • quote:

Orjinalden alıntı: daysleeperxp

Güzel bir topic olmuş ve aklı selim insanlar da tartışmışlar. İkinci el fiyaı çok bilinmeyenli bir denklem aslında çünkü alana satana göre değişiyor. Dükkan sahiplerini düşünmüyorum onların amacı kar etmek, son kullanıcıların amacı zarar etmeden satmak kazıklanmadan almak. Bence matematiği kuvvetli bi arkadaş bi denklem kursun X= 2. el Fiyat Y= 0 Fiyatı, Z= Fatura kesiminden beri geçen gün sayısı gibi. cd'si yok, kablosu yok, bişekilde değerlendirilsin fiyat öyle hesaplansın. Nası iyi karıştırdım kafanızı di mi... Benimki düşünce sadece.

Benim matamatiğim okadar kuvvetli değil.
    Anketime katılıp yorum yaptığınız için TEŞEKKÜRLER.

• ANKET GÜNCELLEME MSEAJI

• %30
  • quote:

Orjinalden alıntı: Thiefman

Öncelikle bulunabilirlik, temizliği, v.b. faktörler devreye girer, ben alırken de satarken de min %30 fark olmasına her zaman dikkat ederim. Ama öyle durumlar oluyoki, yarı fiyatına alıp sattıklarımda oldu. Hektor un verdiği önnek gibi özellikle P4 işlemcilerde, 2. eli daha pahalı olabiliyo. Ama 9600xt gibi orta düzey ekran kartlarında tam yarı yarıya ucuz durumlarda var.
    Neticede değişken bir piyasa

Tamamen doğru,
    P4 bir işlemci araken göbeğim çatlamıştı,
    Şimdi de agp (üst seviye + makul fiyat) araken çatlıyorum
  • GÜNCELLEME

• 30
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.