Şimdi Ara

İKİNCİ ÖĞRETİM HAKKINDA ÖNEMLİ BİR SORU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İKİNCİ ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ AYNI OKULDA PUANI YÜKSEK TUTUP İÖ OLMAYAN BAŞKA Bİ MÜHENDİSLİĞE GEÇİŞ YAPABİLİYOR MU ACABA?

• Benim bildiğim;
    1)notunu yüksek tutup başka bir bölümün ikinci öğretimine geçip orda da notunu yüksek tutup onun iö olmayanına geçiyorsun ama harcı iö gibi ödüyosun galiba.

2)notunu yüksek tutup okuduğun bölümün iö olmayanına geçip orda da notunu yüksek tutup başka bi bölümün iö olmayanına geçebiliyosun.harcını iö olarak ödüyosun yine.

ntvdeki hocaya biri sormuştu bu soruyu yanlış anlamadıysam böyle demişti.
  • vay be iyiymiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Re-1

vay be iyiymiş

biraz karışık oldu ama heralde böyleydi
  • Bir arkadaşım geçen gün , iö bölüm okuyorsan belli bir başarıyı yakalarsan normal eğitime geçme imkanı oluyormuş.. bu doğru mu acaba yoksa şehir efsanesi mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: :Fatih:

Bir arkadaşım geçen gün , iö bölüm okuyorsan belli bir başarıyı yakalarsan normal eğitime geçme imkanı oluyormuş.. bu doğru mu acaba yoksa şehir efsanesi mi?

Sınıfta ilk yüzde 10 un içine girersen ikinci öğretimde kalıp örgün öğretim parasıyla okuyabilirsin ya da örgüne geçip ikinci öğretim parası ödersin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MiralayTurk57

quote:

Orijinalden alıntı: enis1024

quote:

Orijinalden alıntı: :Fatih:

Bir arkadaşım geçen gün , iö bölüm okuyorsan belli bir başarıyı yakalarsan normal eğitime geçme imkanı oluyormuş.. bu doğru mu acaba yoksa şehir efsanesi mi?

Sınıfta ilk yüzde 10 un içine girersen ikinci öğretimde kalıp örgün öğretim parasıyla okuyabilirsin ya da örgüne geçip ikinci öğretim parası ödersin.

Heh ben de bunu soracaktım.Mesela ben İstanbul veya Marmara İ.Ö Hukuk'a gideceğim.Notlarımda gerekli şartları yapınca İ.Ö parası verip örgün öğretime geçiş yapabilirim değil mi?Peki oluyorsa her sene için mi böyle yapmam gerekir yani notları belli bir seviyenin üstünde tutmak yoksa bir kere yapsak okul bitene kadar devam eder mi bu hakkımız?

Her sene yüzde 10 a girmek gerekiyormuş. Bende forumdan okuduklarımı yazıyorum bu sene giricem.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kardeşim öncelikle İ.Ö'den normal eğitime geçmek istiyorsan kendi sınıfında %10 luk başarılılar kısımına girmen gerek.Daha sonra bölüm başkanlığına yazacağın bir dilekçe ile başvuruyorsun.Ayrıca başvurduğun döneme kadar ki derslerden başarılı olmalısın ve genel not ortalaman 3,00 (bazı üniversiteler içinse 2,75) olmalıdır.Fakat 1.öğretime geçsen dahi 2.öğretim ücretine tabi tutulursun. REGARDS
  • anlamadığım bir nokta var.siz her sene girmek zorundasınız demişsinizde, her sene hangi zaman diliminde neye göre o başarıyı yakalayacağız da örgün öğretim de okuyacağız?biraz saçma geldi bana.
  • İ.Ö eğitim daha iyidir delilik etmeyin.Örgün eğitimlerin sınavları sabahın köründe olur.İkinci öğretimlerin 15'te en geç 21 civarı olur.Sabah geç kalkar sınav öncesi bol bol ders çalışırsın.Birinci öğretimler sınava girer sen onlardan soruları alırsın.İkinci öğretim gibisi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

İ.Ö eğitim daha iyidir delilik etmeyin.Örgün eğitimlerin sınavları sabahın köründe olur.İkinci öğretimlerin 15'te en geç 21 civarı olur.Sabah geç kalkar sınav öncesi bol bol ders çalışırsın.Birinci öğretimler sınava girer sen onlardan soruları alırsın.İkinci öğretim gibisi yok.

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: icescream

Benim bildiğim;
    1)notunu yüksek tutup başka bir bölümün ikinci öğretimine geçip orda da notunu yüksek tutup onun iö olmayanına geçiyorsun ama harcı iö gibi ödüyosun galiba.

2)notunu yüksek tutup okuduğun bölümün iö olmayanına geçip orda da notunu yüksek tutup başka bi bölümün iö olmayanına geçebiliyosun.harcını iö olarak ödüyosun yine.

ntvdeki hocaya biri sormuştu bu soruyu yanlış anlamadıysam böyle demişti.

İyi sallamışsın komple yanlış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.