Şimdi Ara

İkinci Ünv: Açıköğretim. Askerliği tecil ettirir mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
74.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Leite Riberio

Geçen sene çıkan yeni askerlik kanununda bu konuyla ilgili bir değişiklik oldu mu? Üni bitirip 2 yıl tecil aldıktan sonra aöf'ye kayıt olup tekrar tecil hakkı var mı acaba?

1 adet lisans mezuniyeti ile tecil yapabilirsiniz 2. veya 3. üniversite okumanız size tecil hakkı kazandırmaz.Lisans mezunuyum ama askerliğimi tecil ettirmem lazım diyorsanız yüksek lisans yapmanız gerekir (35 yaşını aşmamış olmak kaydı ile)
  • Kimse yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desahyus -- 21 Nisan 2013; 15:03:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mursid

arkadaşlar bana yardımcı olurmusunuz lütfen.aöf 1. sınıftayım ve askerliğim bundan dolayı tecilli durumda.aynı zamanda örgün öğretim kazandım ve kayıt yaptırdım geçen hafta.sormak istediğim şimdi ben aöf kaydımı sildirirsem askerlik tecil işlemini örgün üniversite mi yapacak? benim herhangi bir işlem yapmama gerek var mı? aöf kaydımı sildirirsem tecil hakkım bitmez değil mi? çünkü ben daha herhangi bir üniversiteden mezun olmadım.aöf 1. sınıfıda ilkkez okumaktayım.

biri cevap verse şuna
  • Kazandığın üniden gidip TSK için öğrenci belgesi istiyorsun gidiyorsun bağlı olduğun askerlik kuruma veriyorsun bu kadar. AÖF kaydını yenilemediğin vakit örgünde okumuyorsan asker kaçağı durumuna düşersin.Ayrıca bir lisans programından mezun olanlar 2. lisans programı için askerliklerini tecil ettiremezler.
  • Arkadaşlar ben şuan bir ünivde okuyorum ama okul uzadı, şimdide o okul haricinde aöf'ten bir bölüm yazıp onu okuyacağım. askerlikle ilgili bu durumda benim ne yapmam gerekiyor?
  • gollory kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar lütfen bir yardımcı olun,

kısa bir sorum olucaktı, 27mart 1992 doğumluyum ve 2yıllık üniden mevzunum, işe girdikten sonra zorun tecil belgesi istedikleri için 2013 aralık ayında 2 yıll askerliğimi tecil ettirdim. şuan da açık öğretim üzerinde kayıtlıyım. 2014 yılında kaydımı yaptırdım ve ilk yıl hiç derslere gitmedim. agustos sonunda kaydımı yeniliycem ve bu sefer tüm derslerden geçmeye çalışıcam. sorum şu ki askerliğim 2015 aralık ayında bitiyor olmasına rağmen yinede açık öğretimin daha 2. yılında olduğum için otomatik tecil edilir mi ve açık öğretim de en fazla kaç yıl kalabilirim tecil sürecinin devam edebilmesi için, umarım derdimi anlatabilmişimdir yardımlarınızı bekliyorum
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.