< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Iktidar, kopek konusunda ozellikle oldurme bahsiyle neyi hedefliyor? (3. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Konuyu acma maksadim aslinda herkesin ongorusunu ogrenmekti su anki konuyla alakali, en son Bahceli ve Soylu'nun da aciklamalarindan sizin istediginizin baya zora girdigini goruyorum, ama akp'nin isi belli olmaz tabi.
Insallah hayirlisi neyse olur hem hayvanlar hem insanlar icin, tartismak istemiyorum daha fazla ama mantigin o kadar asiri sacma ki yani kopekleri oldurduk, nasilsa tavuk olduruyoruz diye,
Sonra kedileri oldurecek miyiz nasilsa kopekleri oldurduk diye? Sonra atlari, esekleri, kuslari oldurecek miyiz nasilsa kedileri oldurduk? Yani bu kadar sacmalamayin be abi, kendi kendinize bize koz veriyorsunuz, vallahi Allah akil fikir versin.
Veya sen yemiyor musun bunlari da insanlari yiyorlar diye ikiyuzlulukle itham ediyorsun? Ha sen vahsetten rahatsiz olmadigin icin her seye hakkin olur, pardon afedersin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Beyne lazim olan proteini almak o kadar atla deve olay degil ya. Vucut gelistirme bile yaparsin catur cutur. Ha steak mteak, pirzola yemezsin olur biter.
Vejetaryen, veganlara gelirsek o olay zaten gercek manada zengin, egitimli adam isi, zaten pek asagilanacak bir tarafi yok.
De hani millet magdur oldugunu iddia ediyor da o yuzden bu kadar dusman kopeklere, eyvallah, ya sen Fransa'da yasamiyor musun? Devamli su uslupla millete saldirmanin bilinc altindaki, veya altta yatan gerekcesi ne olabilir merak ettim.
Her iste Avrupa'yi ornek almiyoruz, Ingiltere gibi dunyayi somurme arzumuz yok, hele Fransa gibi halen bu isi devam ettirmiyoruz. Almanya malmanya gibi kimseyi irkindan, dininden dolayi 2.sinif gormuyoruz. Bulgarlar, Yunanlar gibi kac yuz yildir ulkemizde yasayan insanlari sebepsiz yere kovmaya calismadik.
Niye acti bu konuyu yani hukumet? Hayir kurumu mu ak parti, secimde oy almaya donuk yapmiyor mu yaptigi her seyi? E bu isin getirisi olabilecegi gibi cok ciddi goturusu de var, siyaseten altta yatan maksadi anlamaya calismak suc mu?
Gecmiste yapilmadi mi bunlar, yok resit olmayan kizlarin evlenmesinin onunu acmalar, yok faiz naslar, yok milli icecegimiz ayranlar, kiz erkek beraber yasiyorlar ayagina ev baskini projeleri? Hep altta yatan baska isler cikmadi mi?
olayin yasadigin yerle bir alakasi yok
ben baska ulkede yasiyorum die ulkemde olan bitene sirt ceviremem, bence bu yanlis bir davranis
burada tartisilan konu insanlarin ve ozellikleri cocuklarin guvenligidir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Olabilir tesekkurler, sizin gibi saygi ve medeniyet cercevesinde dusuncelerini paylasan insanlarla tartismak daha verimli olur. Burada tek sikinti oldurme hususunda cizgiyi nerede cekecegiz?
Ve oldurmeden cozmek icin gerekli her seyi sonuna kadar zorladik mi? Cins hayvan satisini kisitladik mi, hem bastan fahis fiyat hem sonrasinda vergiler ile, beraberinde sokaktan sahiplenmeyi tesvik ettik mi?
Sokaktan alinip konacaklari yasam alanlarini hem kapasite acisindan en verimli hem de kopeklerin dogal ihtiyaclari acisindan vicdani hale getirdik mi? Hepsini yaptiysak, yeterli sure bekleyip halen ivedi sorunlari cozemediysek, uyutma da bir opsiyondur elbette. Hem toplum da ikna olur.
Ama su an nifak tohumlari sokacak. Kinlenecegiz iyice birbirimize. Tum dunyada kaybedecegimiz prestij de cabasi. Ama sorunun ivedi cozum gerektirdigi de bir gercek.
O zaman yapici ol. Karsi tarafin hassasiyetlerine de kulak ver. Ne oluyor ki bana hakaret edince, "vay ne akilli adam, ben buna boyun egeyim, ne diyorsa onu yapayim" mi diyorum?
Aksine inadina ben de sana hakaret ediyorum, hepten cozumden uzaklasiyoruz, faydadan cok zararin dokunmus oluyor.
Evet boyle troll bir girisim de olabilir :) yok yani hic bir acidan benim aklima yatmiyor. Bir defa siyasi acidan, yani RTE'nin baska secimi olmaz, derim ki gitmeden yapti yapacagini.
Ama bir CB secimi daha girecek gibi gozukuyor, nasil alacak bu riski, gercekten anlamiyorum. Veya bu seferberlik muhabbeti vs., baska bir plan ki var, hudaparlilarin, veya radikal dincilerin destegiyle mi bir seyler yapilacak, bence bu kadar basit bir olay olmayabilir.
Hayir, oy kaygisi degil, en temel, ve kendi vaat ettikleri vazifelerini yerine getirmemeleri oldu. Yasa kusursuz bir yasaydi, bildigim kadariyla cok benzeri Yunanistan'da da var, hani orada da sahipsiz kopek sorunu olmasi acisindan.
Ayrica Hollanda, Almanya vs'de de var da, orada sahipsiz kopek olmadigi iddia edilebilir diye soyledim. Ama layikiyla uygulanmadigi icin sonuc boyle oldu.
Hala kalkip bir sekilde konuyla alakali hukumeti aklayip, sucu insanlara yikmak cok saglikli bir dusunce yapisi degil. Itlaf dedigin igneyle olmayacak, belki gostermelik birkac tanesi, cogu Konya'daki gibi kurekle kafa parcalayarak, veya fare zehri bilmem neyle can cekistirerek olacak.
Corum, Cankiri, Yozgat, Agri, Mus, Kars belediyelerinin isi gucu yok anestezik madde alacak, damar yolu acacak, inhalasyonla kendini de riske atacak.
Evet cozum kolay degil, ama suc her halukarda akp'nin. Bir yerden baslayan her turlu avantajli olur, oldurme olayi akp'nin farkli bir plani olduguna delalettir. En son Bahceli muallak bir seyler soyledi ama net destek olmadi, Soylu kesin sekilde karsi cikti.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
hocam yapici olamazsin artik cunku sayi cok fazla
sokaklarin temizlenmesi gerek
empati yaparsak cocugunu kaybeden bir anne yada baba adina nasil olucak?
bende diyorumki ülkede doğal sınırın çok üstünde köpek var kimi 5 diyor kimi 10 milyon diyor ben sayıyı bilmiyorum o yüzden yorum yapamam ama gerçek olan sokakta çok köpek var
böyle olunca hepsi hayatını kötü yaşıyor çünkü yetemiyoruz yetişemiyoruz kimi hayvanlar ormanlık alanda doğruyor aç sefil halde yavrularına bakamıyor o yavrular bakımsızlıktan kurtlanıyor acı içinde ölüyor
hiç kurtlanmış bir yavruyu canlı gördünmü?
bu sokağımda köpek son derece zararsız akıllı idi ve gerçekten bizimle birlikte ömrünü tamamlayacaktı ama olmadı diğer köpekler onun bizimle yaşama şansını elinden aldı
şimdi barınakta ne haldedir bilmiyorum üzülüyorum ama elimdende birşey gelmiyor
benim bu konudaki önerim
sayıyı ciddi şekilde azaltmak evet öldürmek
büyük ırklar kesinlikle öldürülmeli
sayı 10/1 seviyesine indirilip kalan kısırlaştırılacak
geri kalanlar çok daha iyi şartlarda yaşamış olucak
evet kötümü kötü katliam sayılırmı sayılır ama 1 kere yapacaksın sorunu çözeceksin kalanlar ve gelecektekiler rahat etmiş olucak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnyttt -- 26 Mayıs 2024; 13:46:0 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Tamam buyuk irk kopegi oldurdun, sonra fabrika bahcesine, villasina biri kopek sahiplenmek istedi. Belki o koydugun yerden alacakti. Insana da alismis olacakti. Rehabilite olacakti sokaktaki alistiklarindan sonra.
Adam gitti Rottweiler yavrusu aldi, veya almak zorunda kaldi. E senin oldurdugun buyuk irk sahipsiz kopegin gunahi neydi? Ustune bi de yan gelip yattigi yerden kopek ciftlestirip, tek kurus vergi vermeyen namussuzu zengin ettin. Bu mu senin buldugun cozum?
O is o kadar basit degil iste de tamam umarim her sey gonlunce olur, kal saglicakla.
-
Arkadaşlar her gün kim bilir kaç kümes hayvanı, küçükbaş, büyükbaş, balık vs öldürülüyor, çıkmışsınız köpek öldürülmesin diyorsunuz.
Kedinin köpeğin diğerlerinden farkı nedir? Bugün vahşi doğada gezseniz tenhada sizi bir puma, bir ayı falan kapar götürür.
Şehir dinamiklerine göre düşünüyorsunuz bunun hastalığı, fiziksel zararı, sosyal olarak yaşamı ciddi etkileyen sonuçları var.
Millet sokakta yürüyemiyor anasını satayım. Bugün kadınlar, çocuklar bir adamın yanından yürürken tedirgin oluyor küme küme dolaşan
serseri mayın gibi sürünün yanından geçmenin ne kadar anksiyete yaptığını siz düşünün. Herkes sizin gibi cevval değil.
Kaldı ki günde kaç tane araba hayvanlara vuruyor. Millet köpek ezilmesin diye takla atıp anasını, babasını, oğlunu, kızını kaybediyor
daha kaç gün oldu bir aileden 3-4 kişi ölmüş. Bir sürü maddi ve manevi zarar.
Duygusal davranıyorsunuz ama pandemi yaşanmasa millet hala Çin'de köpek yemeye devam edecekti.
-
Esasında öldürme gerçekten tek çözüm ama sayıları bu kadar fazla olunca olay katliama doğru gidiyor. İlk iş seferberlik yapar gibi kısırlaştırma yapmak olmalı. Erkek-dişi bütün kedi-köpekler kısırlaştırılmalı. Sayılar gün be gün azalır bu yolla. Daha sonrada taşra ilçelerinden başlayarak hafif hafif uyutulmalı. Zira buradaki hayvanlar düzenli olarak insanlara saldırıyor.
Tabi mama lobisi hayvanlar hakkındaki hemen hemen her çözüme karşı çıkıyor. Hayvan sayısı arttıkça toplanan bağışlar artıyor, satılan mamalar çoğalıyor. Çok ciddi miktarda paralar dönüyor. Başkasının mahallesinde yere dökülen bir avuç mama ile hayvan sevgisi diye insanları kandırıyorlar. Sitede oturan yaz sıcağında 3 ay köpeğe bakıp, kasım ayında arabaya atıp, gece kondu mahallesine atıp kaçanlar savunmaya devam ediyor.
-
Türkiye'de başı boş sokak köpeklerinin yarattığı bir problem var. Böyle bir problem yok demek herkesin gördüğü bildiği şeyi sadece inkar etmek olur, ülkede böyle bir problem olmadığına kimseyi de inandıramazsınız zaten. Sabahın 8'inde çıktığım sabah koşusunda bir anda etrafımı saran 4,5 kangal-çoban köpeği ve birkaç saniyeliğine yaşattıkları korkuyu anlatamam. Neyse ki deniz kenarındaydım en kötü denize atlardım ama herkes o kadar şanslı olamayabilir. Zaten değil de. Her gün okuyoruz işte şu sokak köpeği şuna saldırdı, sokak köpeğinden kaçan çocuğa araba çarptı vs. diye.
Bir sorun var arkadaşlar. Sorun yok demekle sorun ortadan kaybolmuyor. Sanırım bu konuda da herkes hemfikir ama fikir ayrılıkları sorunun çözüm şeklinde yaşanıyor. Bu konuyu derinlemesine inceleyen, konuya hakim kişiler hayvanları kısırlaştırmanın, toplamanın sorunu çözmeyeceğinden bahsediyor. Geriye de zaten tek bir yol kalıyor o da insancıl değil.
Bence bunun orta yolu bulunabilir. Saldırgan, insanlara saldırmış, kazalara sebep olmuş kötü huylu köpekler uyutulabilir. Onun dışında kalan sokak hayvanları kısırlaştırılıp barınaklara alınabilir. Sokaklarda yüzbinlerce hayvan var. Elbette hepsi kötü huylu değil. Kimseye zararı olmayan hayvanlarla diğer hayvanlar bir tutulmamalı.
Sanırım petshoplarda hayvan satılmıyor artık ama eğer varsa da bunlara korkunç cezalar kesilmeli. Avrupa'da özellikle Avrupa'nın küçük ülkelerinde köpek yetiştirciliği öyle herkesin isteyip yapabildiği bir şey değil. İnternetten köpek sipariş edip yemek söyler gibi ayağınıza da getirtemiyorsunuz. Çoğu kez haftalar süren karşılıklı araştırma, yazışma sürecinden ve binlerce euro ödedikten sonra bir hayvan sahibi olabiliyorsunuz (özellikle cins hayvanlarda). Yani o kadar kolay bir şey değil. Evcil hayvan özellikle de köpek sahibi olmak bu kadar kolay bir şey olmamalı.
Avrupa'da sokak hayvanlarının olmamasının en büyük sebebi oradaki insanların bilinçli olması. Bakmayacakları hayvanları sahiplenmiyorlar. Bu konuyu ciddi şekilde çözmek isteyen bir iktidar çaresini bulur. Nasıl insanlara silah satarken ruhsatı vs. silah sahibi olmak için belirli kriterler koyuyorsun aynısı köpek sahibi olmak isteyenler için de yapılabilir. Şehirlerarası yolculuk yaparken 30 kere polis kontrolünden geçiyorsunuz. Hepimiz GBT vs. kontrolüne girmişizdir. Yani hükümet isterse paşalar gibi ileriye dönük problemin daha da büyümemesi için caydırıcı kurallar getirebilir. Yeter ki istek, kapasite ve vizyon olsun. Mevcut problemi şu an çözsen bile kalıcı çözümler üretmediğiniz sürece bir şekilde tekrarlanacaktır.
Yanlız bu konu gerçekten çok çetrefilli. Birkaç gündür forumda genelde hükümet karşıtı olan ve hemen her konuda anlaşan arkadaşlar bile birbirlerine girmişler. Bu sorunu kim nasıl çözer ama bir ihtimal (vermiyorum gerçi) çözülürse çok sıkıntılı olacağı aşikar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X