Şimdi Ara

İktisat mı ? bir sene daha bekleyip mühendislik mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
2
Favori
3.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben bu sene sayısaldan sınava girdim ve sayısalda beklediğimden az bi puan aldım bu yüzden tm den tercih yaptım bi aksilik olmassa ankara siyasal ikt yada hacettepe ing iktisata yerleşeceğim.Sizce seneye girip iyi bi mühendislik mi okumalıyım yoksa iktisat mı okumalıyım ? hangisinin olanakları daha iyi iş bulma şansı hangisinde fazla ?

• Tercih yapmışsın artık. Büyük ihtimalle de yerleşeceğine göre seneye girersin okul puanın yarıya düşer ve iyi bir üniversitede mühendislik kazanman çok zor olur. Bence git oku. Yabancı dilini falan geliştir. Beğenmezsen 2014'teki sınava hazırlanırsın. O zaman okul puanın kırılmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BoLD_39

Tercih yapmışsın artık. Büyük ihtimalle de yerleşeceğine göre seneye girersin okul puanın yarıya düşer ve iyi bir üniversitede mühendislik kazanman çok zor olur. Bence git oku. Yabancı dilini falan geliştir. Beğenmezsen 2014'teki sınava hazırlanırsın. O zaman okul puanın kırılmaz.

okuldan puan kırılması 1 yıl için mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpsermet

quote:

Tercih yapmışsın artık. Büyük ihtimalle de yerleşeceğine göre seneye girersin okul puanın yarıya düşer ve iyi bir üniversitede mühendislik kazanman çok zor olur. Bence git oku. Yabancı dilini falan geliştir. Beğenmezsen 2014'teki sınava hazırlanırsın. O zaman okul puanın kırılmaz.

Alıntıları Göster
    2. sene mühendisliği kazanacağın kesin mi ?

• quote:

quote:

Üniversiteye yerleştiğin yılın ertesi yılı kırılır sadece. Yani 2012'de yerleştiysen 2013'te kırılır. 2014'te kırılmaz.
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    % 90 gibi bi mühendislik kazanarım ama iyi bi üniversitede olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak7113 -- 15 Ağustos 2012; 1:53:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: burak7113

% 90 gibi bi mühendislik kazanarım ama iyi bi üniversitede olmaz

Alıntıları Göster
    dalgamısın abi ya mühe dislik tabıkı:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: jizzy quatily

dalgamısın abi ya mühe dislik tabıkı:D

Alıntıları Göster
    mühendislik okuta okuta her yer mühendis oldu (yani çakma mühendis :d). herkes mühendisliğe giderse ne olur bunun sonu hiç düşündünüz mü ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lodos denizcisi -- 15 Ağustos 2012; 8:58:18 >
  • quote:

Arkadaşlar ben bu sene sayısaldan sınava girdim ve sayısalda beklediğimden az bi puan aldım bu yüzden tm den tercih yaptım bi aksilik olmassa ankara siyasal ikt yada hacettepe ing iktisata yerleşeceğim.Sizce seneye girip iyi bi mühendislik mi okumalıyım yoksa iktisat mı okumalıyım ? hangisinin olanakları daha iyi iş bulma şansı hangisinde fazla ?

Millet mühendisliği çok harika bir bölüm zannediyor. Sanıyor musunuz ki mezun sayısı az ? Herkes tutturmuş her yer işletmeci iktisatçı kaynıyor diye. Her yer mühendis de kaynıyor artık. her üni.de var artık eskisi gibi değil. Ayrıca 2 bölümde de kişisel gelişim önemliyse işletme daha avantajlı çünkü mühendislikte kendini geliştirmen daha zor. Oracle'ıdır , C# dır. İşletmeye git ingilizceni öğren paşa paşa , hacettepe etiketiyle de iyi yerlere gelirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: lodos denizcisi

mühendislik okuta okuta her yer mühendis oldu (yani çakma mühendis :d). herkes mühendisliğe giderse ne olur bunun sonu hiç düşündünüz mü ???

iktisatı da düşünebilseydin keşke
  • quote:

en iyisi böyle yapayım ben teşekküürler yorumlar için
  • quote:

Arkadaşlar ben bu sene sayısaldan sınava girdim ve sayısalda beklediğimden az bi puan aldım bu yüzden tm den tercih yaptım bi aksilik olmassa ankara siyasal ikt yada hacettepe ing iktisata yerleşeceğim.Sizce seneye girip iyi bi mühendislik mi okumalıyım yoksa iktisat mı okumalıyım ? hangisinin olanakları daha iyi iş bulma şansı hangisinde fazla ?

Ankara Siyasal İktisat ne demek yaa? yemişim mühendisligini Bence Hiç bekleme dostum , Bir çok bürokrat ordan mezun ,ilgi alanın olmayabılır tabi Özel sektöre de kayabilrisn Sonucta İktisatın alanı geniş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheHangover

quote:

Ankara Siyasal İktisat ne demek yaa? yemişim mühendisligini Bence Hiç bekleme dostum , Bir çok bürokrat ordan mezun ,ilgi alanın olmayabılır tabi Özel sektöre de kayabilrisn Sonucta İktisatın alanı geniş.
    100 bin öğrenci sanırım mühendislik okuyacak bu ne arkadaş ? Hindistandan farkımız kalmadı , tek kurtuluş mühendislik gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: JeanKill4h

100 bin öğrenci sanırım mühendislik okuyacak bu ne arkadaş ? Hindistandan farkımız kalmadı , tek kurtuluş mühendislik gibi.

Alıntıları Göster
    bu sene kaçıncı oldun mf.de:?
  • bence iktisat daha iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: acon18

mf de 40k tm de 26k
  • quote:

quote:

mf de 40k tm de 26k

Alıntıları Göster
    hayırlısı olsun senin için bütün tercihlerin tm den mi.?
  • quote:

yok bi kaç mühendiislik yazdım ama gelmeyecek yerler
  • quote:

quote:

yok bi kaç mühendiislik yazdım ama gelmeyecek yerler

Alıntıları Göster
    inş. mutlu olursun birader.
  • quote:

inş. mutlu olursun birader.

inş hepimiz mutlu oluruz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.