Şimdi Ara

İKTİSAT mı İŞLETME mi KAMU YÖNETİMİ mi ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
2
Favori
67.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bu ülkede sadece ölüm beklenir başka bişeyde yapılmaz :))
  • calpi 4001 olarak atanıyorsun ama eğer sende araştırdıysan 4001 den çok iyi maaş veren kurumlara atanabilmek için çok iyi bir puan almış olmak lazım. bende ara ara kpss ve aöf sınavlarına çalışıyorum . bu sene mezun olup iyi bir puanla yerimi garanti etmem lazım.aöf mezunlarına ayrı bir kod verildiğini ilk defa senden duydum Calpi . eğer böyle bir kanun varsan bulursan bizide bu konuda bilgilendirirsen sevinirim . teşekkürler
  • İşletme okuyan biri olarak;

İktisat dersi görüyoruz ve İktisat okuyanlarla ders programımızın fazla farkı yok ama biz artı Hukuk dersleri görüyoruz

İktisat bir bilimdir ama benim 1.öğretim tutmasına rağmen gidip işletme 2.öğrtm yazdım çünkü İktisatı bitirmesi zor artı o sene 2.öğretimlere hazırlık yoktu ondan yırttım =)

İşletme iktisata göre daha geniş bir yelpaze içeriyor , ama dediğim gibi fazla farkı yok mesele kendini geliştirmede.

Kamu yönetimi aşırı sözel , sayısal yeteneği olmayanlar bu bölümü tercih edebilir
  • Sadece devlette iş açısından konuşuyorum.
    B tipi düz memur kadrolarını düşünüyorsanız zaten birbirinden farkı yok bu bölümlerin.
    A tipi kariyer meslek memurluklarını düşünüyorsanız (uzmanlık,müfettişlik) -ki düşünmelisiniz- iktisat en avantajlıdır, sonra kamu diyebiliriz. İşletmeyi at çöpe :D

A grubunda kurumlar kendileri sınav yaparlar ve 2-3 yer dışında sınavlarında işletme sormazlar bile. İşletmeye kimse çalışmaz çünkü istenilen puan türlerine de ekti etmez.
    Kamu hedef kaymakamlık ise önemli yoksa çok önemi yok.
    İktisat okumanın avantajı şudur, KPSS de sen kitaplardan çalışıp Kamu yapabilirsin ama iktisatın mantığı "varsayalım-farzedelim" üzerine kurulduğu için kitaplardan okuyarak anlamak için çok çalışmak gerekir. Bu yüzden iktisat A grubu kadrolar için Hukukla birlikte en avantajlı iki bölümden biridir.

Hedefim A grubu kadrolar diyen birine(hoş liseden mezun olup bunu bilen olacağını sanmıyorum da) git açıköğretim oku 4 sene boyunca KPSS ye çalış daha yararlı olur derim. 90 altına inmezsin yazılılarıda geçersin sonra referansı arayacaksın zaten

• bazı arkadaşlar demişler ki sallıyor,nerden biliyor sınıf ayrımı yapıyor vs.vs
    arkadaşlar gocunmayın ama gerçekler bunlar!
    her yerde ya bi hoca tanıdığım var ya mezun ya da okuyan.
    anadoluda okuyan birisi boşuna okuyor demiyorum,ancak mezun istatistiğine bakın,nerelere girdiğine bakın anlarsınız o 1.sınıf,2.sınıfları.
    bir arkadaşta demiş deu 40 yıllık eğe 20 yılllık üniversite diye..
    o zaman soruyorum!erzurum atatürkte 60 yıllık üniversite neredeyse?ee şimdi atatürk üniversitesi daha mı iyi egeden?veya daha mı iyi bilkentten?
    köklü olması elbette önemli ancak,ülkemizde etiket önemli bir mesele..
    10 kişiye sorun ege mi dokuz eylül mü diye,tartışmasız 8-9 u ege der.zaten ege herşeyiyle tam bir üniversite.
    ayrıca kpss için istiyorsanız kamu yntimi-iktisat,özel sektörde işletme derim.ama fazla da bir fark oluşmaz iibf bölümleri için.
    kpss a da çok geniş yelpazeli,güzel meslekler vardır ancak sadece sınavdan iyi puan almak yetmez.biraz da referans şart.
    hala diyorum ve yine de diyorum ankara-istanbul da iibf okumaya çalışın,kazanmaya çalışın.Her zaman 1-0 önde başlamış olursunuz.

• meraba...konuyu yeni gördüm.
    açıköğretim işletme -3 sınıfta askerliğe gitmemek için kaydını sildirmiş biri olarak kesinlikle işletmeyi tavsiye ederim.

işletmenin iş imkanları diğerlerine göre daha fazla.kamu yönetimini hele kafadan sil.
    iktisat dersleri işletmeye göre daha zordur.açık öğretim kesinlikle kolay değil.kesinlikle dersaneye gitmelisin.iktisat / işletme farkı 3.ve 4.sınıflarda ortaya çıkar.işletme son sınıf kolaydır,iktisatı ise düşünemiyorum:D

iktisat veya işletme mezunu olursan arkadaşların dediği gibi muhasebecilik ; ordan da mali müşavirlik kapıları açılabilir.ama dediği gibi 3 kuruş maaşla başlarsın.Ben noter katibiyim.Tamamen torpil.muhasebeci arkadaşları görüyorum.4te 1'im maaş alıyorlar.kötü yani...

hiç düşünmeden işletme yaz.asla pişman olmazsın.iktisatın da meslek dallarını yapabilirsin sanırım işletmeyle...

ben bu sene tekrar yazıcam açıköğretim.işletme yazarsam askere alıyorlar =) o yüzden mecburen iktisat yazıcam.zor ama...mecbur kaldık artık.

• arkadaşlar bir bankada müdür veya mali müffetiş olamak için kaliteli üniversitelerden hangisini hangi bölümü ve yüksek lisans olarak ne okumak laızm???
  • güncell !!!!

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oku bir an önce bitsinde kısa dönem askere gideyim diyen herkes işletme okuyor bu yüzden 5 para etmez.

iktisatın sayısalı zor kamunun sözeli zor
    işletmede 2 side basit ve yüzeysel
  • açıkçası ben işletme iktisat kamu yönetimi arasından tercih yapacak olsam işletmeyi tercih ederim.

iş olanakları fazla ancak en çok keyif alınacak bölümde siyaset bilimi ve kamu yönetimi. ama onda iş olanağı sınırlı çünkü doğrudan devlete yönelik adam yetiştiriyorlar.

devlette de bir tek içişleri doğru düzgün kamudan alıyor baksana: http://100kasa.com/kamu-yonetimi-mezunlari-ne-is-yapar/
  • Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangisini bitirirsen bitir, bankacı olacaksın 😆

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekonometri kadar olmasa da iktisat zor diyorlar. aslında en çok istediğim bölüm siyaset bilimi ama onunda iş bulma sıkıntısı var. ee geriye işletme kaldı diyelim konulara bakınca özellikle sözel konularda iktisada göre bir tık daha sıkıcı gibi. ben iktisat yazacağım galiba ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jambi012 -- 3 Temmuz 2017; 12:41:49 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.