Şimdi Ara

İktisat vs Uluslararasi iliskiler (Yardim pls)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar bu iki bolumun versusunu aciyorum kararsiz kaldim. Iktisat Hacettepede Turkce tutarken Uluslararasi iliskiler Gazide ingilizce tutuyor. Uluslararasinin issiz yetistirdigini cok duydum. Hangisini tercih etmeliyim yardimci olur musunuz??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• abim uluslararası ilişkiler okuyor

seçmeli ders sayısı çok fazla olduğu için onu seçmiş iktisat ise çok matematik ağırlıklı...

iki bölümünde derslerine baktın mı? Karar vermende yardımcı olur diye düşünüyorum.

• İkisinin de derslerine baktım uluslararası ilişkiler daha uygun gibi. Ancak Bilkentte uluslararası okuyan birinin işsiz kalıp başka alanlara yöneldiğini, Odtüde okuyan birinin pişman olduğunu biliyorum. İş sıkıntısı var yani. İktisatın bu konuda çook daha avantajlı olduğunu duydum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BerkeUlucak

İkisinin de derslerine baktım uluslararası ilişkiler daha uygun gibi. Ancak Bilkentte uluslararası okuyan birinin işsiz kalıp başka alanlara yöneldiğini, Odtüde okuyan birinin pişman olduğunu biliyorum. İş sıkıntısı var yani. İktisatın bu konuda çook daha avantajlı olduğunu duydum.

e aynısnı iktisatta yaşayanda var bu kişilerin sorunu bölümlerin yada ünilerin değil.
  • yarayan kana kullanıcısına yanıt
    Kardeşim aç bir iş ilanları sitesini uluslararası ilişkiler diye arat diğer bölümlere oranla ne kadar az çıktığını göreceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BerkeUlucak

Kardeşim aç bir iş ilanları sitesini uluslararası ilişkiler diye arat diğer bölümlere oranla ne kadar az çıktığını göreceksin.

kaynakçı mı mu ak salağa tabiki az çıkcak sen başvuracaksın işlere.
  • ygs6 sıralaman kaç?

boun tutuyorsa düşün derim.

• Hocam uluslararası ilişkiler tek hedefim olduğu için geçen yıl bilkentte tutmayınca odtü uluslararası ilişkiler seçtim tüm herkesin istanbul hukukkkkk diye diretmesine rağmen şuan için memnunum ama şu var odtü olsa hayat pembe değil bunu biliyorum ve bölüm bana ne verirse daha fazlasını yapacağıma kendi adıma söz veriyorum.Bir kaç tanıdık akademisyen de olunca onlarla da konuşup yazdım.

Şu bir gerçekki iktisat daha iyi bir bölüm en azından daha geniş yani uluslararası daha geniş bizim okulda ama iktisat daha hasını görüyor bize azar azar hepsinden gösteriyorlar bende bu yüzden bu sene econ ve calculus üstünden gideceğim.

Ki hocam sen odtü de yazmayacaksın iktisat yazmanı tavsiye ederim ama turkçe okuma hiç bir şekilde gazi de falan ingilizce okuyacaksın ama oralarında sana kattığı ingilizce bir odtü bilkentli boğaziçili ayarında olmayacak bunu bil ve üstüne eklemelisin derim.

Aynı zamanda çoğu şirket iktisat uluslararası işletme diye kriter koymuyor iibf mezunları bir oluyor onların gözünde mülakatta mülakatı hallettikten sonra ki sınavda eğer bir u.i ci (biz odtüde IR diyoruz u.i ne be çok bad ) iktisat ve calculus derslerini yeteri kadar almadıysa bir ışletmeci ve iktisatcı tarafından ezilip geçiliyor bunları göz önünde bulundur.

Ek olarak Ir econ mezunu vs diye kimse aramıyor yazsa bile farketmez iibf onların gözünde bir ve kim daha iyiyse o kişi işi alınır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 16 Temmuz 2017; 18:24:29 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.