Şimdi Ara

iktisatı bırakıp türkçe öğretmenliğine geçmek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: atpli

anladm...ortalama a kadro maaşlarıyla öğretmen maaşları arasında uçurum bir fark var mı?

Sandığın kadar yok.Düz memur 1100-1300 A grubu kadrolarda 1800-3000 civarı olması lazım.Yüksek maaşlı A grubu kadrolara girmek gerçekten zordur.Okulda öğretilenler yetmez kpss sınavında okulda yeterince öğretilmeyen dersler var kendin çok çalışmak zorundasın+içeriden tanıdık lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenkbora

Sanki Türkçe Öğretmenliğinde Çok İş İmkanı Var 4 Yıl Sonra Kpssde Türkçe Öğretmenliğinin Atama Puanı Tavan Yapcak. Şu Anki Durum Ortada. Eğer Bölüm Değiştirmeye Kararlıysan Benden Sana Öneri Zihin Engelliler Öğretmenliğin Yaz Derim. Çünkü Ataması Çok Kolay. Hiç Değilse Kpssde Sıkıntı Çekmezsin. Bir Diğer Avantajıda Özel Sektörde İş İmkanının Çokluğu. Uzun Lafın Kısası Sakınlıkla Türkçe Öğretmenliğini Yazma. İlerde Atanamayınca Büyük Pişmanlık Duyarsın. Zihin Engellier Öğretmenliğini Yaz Atanma Sıkıntın Olmaz Hiç Değilse.

Ya şimdi şu öğretmenliği, bu öğretmenliği diyoruz da, öğretmenliği herkes yapabilir mi? Bunlar önemli.

Sen zihinsel engelliler öğretmenliğini öneriyorsun. Herkes yapabilir mi bunu? Zihinsel engelli çocuklara bir şeyler öğretmek, onlarla iletişim kurabilmek, onlarla zaman geçirmeyi kabul edebilmek... Herhangi bir kültür dersinin branş öğretmenliği de böyle bence. Eğer sadece diploma alıp para kazanmak için öğretmenlik yapacaksanız lütfen hiç yapmayın. Etraf öğrencilerle ilgisiz, b.ktan öğretmen dolu zaten.

Tıp fakültesi olayına döndü bu da. Tıp tercihleri çok arttı; ama artma nedenleri milletin tıp aşkının birden yükselmesi değil ki. Maddi kaygılar, iş garantisi ve prestij... Tıp fakültesini normalde herkes kaldırır mı? Herkes yapabilir mi doktorluk? Sanırım artık millet yapabilmeye bakmıyor, tamamen iş olanaklarına ve maddi getiriye bakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 30 Aralık 2009; 19:06:32 >

• 1)Türkçe Öğretmenliğinin Atamasıda Yükseldi. Ayrıca 4 Yıl Sonrasını Konuşuyoruz. Yani Pek Işık Göremiyorum Ben Türkçe Öğretmenliğinin Atamasında.
    2)Konuyu Açan Arkadaş da Avantajlı, Geleceği Olan Meslek Seçmek İstiyo Anladığım Kadarıyla... Şu An En Avantajlı Meslekte Zihin Engelliler Öğretmenliğidir. Diğer Mesajımdada Belirtiğim Gibi Özel Sektördede Çok İyi Maaşa İş Bulunulabilir. Benimkisi Sadece Öneridir. Arkadaş Öğretmenliği Hakkıya Yapar Mı Yapamaz Mı Orasını Bilemem. Ama Konuyu Açan Arkadaşın Kpss Atama Puanlarına Baktığında Zihin Engelliler Öğretmenliğinin Türkçe Öğretmenliğine Göre Daha Avantajlı Olacğını Görecektir.
  • arkdaş bi öneride bulunmuş ama benim o mesleği yapmam krakterim itibari ile mümkün değil.ben şu an okuduğum bölümün hayal ettiğim kadar kaliteli bir bölüm olmadığı için bu soruyu sordum.tercih döneminde kamu yntimi-iktisat-türkçe öğretmenliği arasında kalmış ve iktisat seçmiştim.Ancak şu an bölümümde açıkçası mutlu değlim.Çünkü hayal ettiğim iktisat ve okuduğum iktisat arasında dağlar kadar fark var.Tercih döneminde resmen benim için açılmış bölüm olan kamu yöneitmini çok istmiştim ancak çevre baskısı-atamalrdaki aksaklıklar dolayısıyla tercih et diyen olmadı.Ancak ben şu an iktisatta harcadığım çabayı kamu yönetiminde çabalasaydım inanın o fakültede dereceye oynardım ve bu da bana belki yeni kapılar açacaktı.şu an final dönemi ve bu yıl dersleri kayıpsız atlatrsam iktisata devam edeceğim.ancak hayal kırıklığına uğrarsam kamu yönetimi veya uluslararsı ilişkiler için tekrar sınava gireceğim.olmassa da eğitim fakültesine giderim en kötü ihtimal.türkçe de değer verdiğim bir bölüm çünkü.hayırlısı bakalım.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.