Misakı milli sınırlarımız sonradan çizildi. O dönem topraklarımız içinde bulunan diğer vilayetlerden acaba kaç şehit var? Onları acaba Osmanlı arşivinden çıkarmıyorlarmı? Aslında o rakamlarda verilseydi çok güzel olurdu...
Ayrıca eline sağlık, güzel olmuş, hepsini indirdim bilgisayarımda hep kalacak.
Dosyaları indirirken içim nerde cız etti biliyormusunuz. Şehirleri tek tek indiriyorum, Bursa'da dosyanın inimi uzun sürdü... O an beklerken tuhaf oldum. Anlatılmaz bir duygu...
Bak bu sorduğun çok ilginç bir soru. Misak-ı Milli sınırlarına göre listeyi temin etmeli. Herhalde Genel Kurmay bugünkü haritaya göre liste yayınladı.
hepsinin mekanları cennet olsun
isimleri yürek sızımızda gizli onların.canakkale'de şehit düşen Tüm isimsiz kahramanlara allah rahmet eylesin
Allah Şehit Annelerine sabir versin
Şöyle bir yukarı alalım belki lazım olan olur.
hiçbir ilin linkine tıklayıp indirmedim,acaba benim dedem de onnarın içinde midir diye...
çünkü kurtuluş savaşında ölenlerin hepsi benim dedem,yaşları benden küçük olsa bile.
bu konu için yürekten teşekkürler ilk önce antalyayı indirdim bi göz attım babamın dedesi var 100 yaşında şu anda hayatta babasını aramışlardı amcamlar babamlar afyona falan bakmışlardı şehitliğe yıllar önce bu listede onun adına benzer onların soy ismi ile anılan bi isim buldum ilk fırsatta babamı arayıp dedesinin babasının adını falan soracam tüm şehitlerimiz dedelerimiz atalarımıza ne yapsak boş bizler için canlarını feda ettiler mekanları cennet huzur içinde yatsınlar...
Görmeyenler bilmeyenler baksın belki dedelerini bulşurlar.
ALLAH onlardan razı olsun.vatan için canlarını tereddüt bile etmeden feda ettiler.çanakkale şehitlerini ve diğer şehitlerimizi asla unutmamalıyız.inşallah onlar gibi asil insanların torunları olarak vatanımıza ve milletimize hayırlı oluruz.
sağolun arkadaşlar.bu konuyu açan arkadaşa özellikle teşekkür ediyorum.bizim sülaleden 3 kişi bulduk.zaten biliyorduk ama nerde şehit düştü nezaman şehit oldu onu bilmiyorduk.onuda öğrenmiş olduk
ÜST KONU OLMALI
ADIYAMAN (11) ARTVİN (10) BAYBURT (21) BİNGÖL (8) BİTLİS (59) DİYARBAKIR (49) GÜMÜŞHANE (39) KARS (1) MARDİN (7) MUŞ (7) ORDU (56) RİZE (71) SAMSUN (44) SİİRT (40) SİVAS (25) TOKAT (47) TUNCELİ (30) VAN (36)
18 İLİ TOPLADIĞIMIZDA 561 YAPIYOR 0RTALAMASI DA 31 KİŞİ
KÜÇÜCK SİNOP BİLE (1488) ŞEHİT VERMİŞ TEK BAŞINA...
ÇOK ŞEYLER DÜŞÜNDÜM ÇOK...
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
[Deleted by Admins]
Hepsinin mekanı cennet biliyorum Onlara ne kadar borcumuzun olduğunuda biliyorum şunuda biliyorum ne yazıkki borcumuzu ödemektense karış karış yok oluyoruz
Güzel memleketim Çorumdan 1333 şehit verilmiş 3 tanesi benim köyümden Bir Gurur birde tebessüm yaşadım İnşallah kemikleri sızlamıyordur Hiçbirinin
Allah onlardan razı olsun....
Paylaşım için de teşekkürler .
Akşama Çanakkale şehitlerini ziyaretinde çektiğim fotolardan buraya koyacağım. Aslında ben buna benzer bir konu açacaktım ama tesadüf olmuş.
quote:
Orjinalden alıntı: HIGH FIDELITY
Akşama Çanakkale şehitlerini ziyaretinde çektiğim fotolardan buraya koyacağım. Aslında ben buna benzer bir konu açacaktım ama tesadüf olmuş.
Süper fikir dostum. Eğer bana, konuyu oluşturduktan sonra kodları ayrı bir dosyada gönderebilrisen ilk mesaja senin için bir bölüm açıp eklerim. Tabii ki uygun görürsen.