Şimdi Ara

İLANLARDA PLAKA NEDEN GİZLENİR VE NEDEN DETAY YAZILMAZ ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
2
Favori
41.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • plakayı dolandırıcılar samimiyetsizler yalancılar gizler.
  • alacak adam gider arabaya bakar..plakaşın,ı da görür ...
    bu plakayı gizlemek yanlış diyen arkadaşlar;
    kendi arabalarınızın fotoğraflarını koyun plakaları gizlemeden...
  • Bende aracımı daha once sahibinden adresinden satısa koydum ve 1haftaya kalmadı sattım..plakamı bende gizledim..cunku orda plakamın gozukmesine niye gerek olsun ki? sonucta arabayı alan kişi ordaki resimlere bakıp almıyor..arabayı almak isteyen insan nasılsa aracı gorcek edicek bu alıcıdan bişey gizlemek degildir..ordaki resimler sadece bir fikir olusturan resimler..ben aracı satacagım adamla 2 kez bulustum 1inde sanayide tanıdık yerleri vardı aracımı goturduk orda inceledilier digerinde de resmiyette borcu harcı fln var mı diye inceleme yaptı arkadas ve 3. bulusmamda da pesin paramı aldım sattım aracı..ztn ciddi alıcı olan bir insan ordaki resimlerde plaka neden var neden yok diye takılmaz.. sadece meraktan ilanlara bakıp piyasa ogrenmeye calısan arkadaslar plaka olayına kafayı takıyor diye dusunuyorum..sonuc olarak her insanın kendi dusuncesine baglı kimi plakalı koyar kimi benim gibi plakasızz.. cok önemli bir konu degil..
  • Bazıları eğer araç kazalı falansa bunu gizleme gereği duyabilir ama bence çoğu psikolojik nedenlerle gizliyor. Baktı herkes gizliyor ben de gizleyim psikolojisine giriyor insan.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ersfb1907

plakayı dolandırıcılar samimiyetsizler yalancılar gizler.

Abartmayın yahu,ne alakası varSaçma sapan şeyler yazıyorsunuz,plaka gizlemekle yalancılığın dolandırıcılığın ne alakası var.Kendi aracımın resimleri kendim çektim ve koydum,alacak olan varsa buyursun gelsin ne yalancılığımı dolandırıcılığımı görecek..Yazmış olmak için yazmayın yaa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dranov -- 2 Mayıs 2009; 20:36:15 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: dranov

quote:

Abartmayın yahu,ne alakası varSaçma sapan şeyler yazıyorsunuz,plaka gizlemekle yalancılığın dolandırıcılığın ne alakası var.Kendi aracımın resimleri kendim çektim ve koydum,alacak olan varsa buyursun gelsin ne yalancılığımı dolandırıcılığımı görecek..Yazmış olmak için yazmayın yaa...

çok fazla alakası yok ama tamamen yokda değil.ancak bazılarıda trafikte it dalaşına çok girdiği için gizliyor olabilir.ama bana sorarsan araç satarken gizlemem.birde şöyle birşey var ben ankaradan araç arıyorum bazı galeriler araç plakasını sökmüş palka nerenin diyorum istanbul heralde cevabını alıyorum durum böyle karışık.+ geçenlerde baya bir bora gezdim doktordan 22500 eydi bunu galeri almış palakyı gizlemiş ve fiyatına 24500 yazmış drum böyle bu dolandırıcılık değilde ne...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: dranov

quote:

çok fazla alakası yok ama tamamen yokda değil.ancak bazılarıda trafikte it dalaşına çok girdiği için gizliyor olabilir.ama bana sorarsan araç satarken gizlemem.birde şöyle birşey var ben ankaradan araç arıyorum bazı galeriler araç plakasını sökmüş palka nerenin diyorum istanbul heralde cevabını alıyorum durum böyle karışık.+ geçenlerde baya bir bora gezdim doktordan 22500 eydi bunu galeri almış palakyı gizlemiş ve fiyatına 24500 yazmış drum böyle bu dolandırıcılık değilde ne...

Tamam bu durumda haklısında canım abim genelleme yapma en azından,ortalık dolandırıcıdan geçilmiyor bunu canlı canlı görüyoruz,ama sen böyle diyerek en azından benide o kategoriye koyuyorsun.Ben açıkçası herkes gizlediği için gizledim,ilk defa ilana araba koydum zaten dedim heralde bir sebebi varTransporter arıyorsan buyur gel Ankara'dayım

• plaka gizlenilmesine karşıyım. Aracına güveniyorsan gizlemiyeceksin. Örneğin bugün bir aracın plakasından sorgu yaptım rehinli gözüküyor. Adamı aradım nakit parayla aldım diyor. Adamın yalancı olduğu ortaya çıkıyor ve diğer dediklerinede inanmıyorum. Aracın ilk sahibiyim demiş, aracın plakasını sorguluyorum, bir ay önce el değiştirmiş yada aracın pert kaydı var. kazasız diyor sigortadan yada serviz bakımlı ise servisten kazası çıkıyor. Son bir örnek peugeot 307 düşünüyordum. Servis bakımlı yazıyordu ve plakası gizliydi. Aradım hangi servis ve plakayı sordum. Servisi arayıp telefında kaç binde ne bakımı yaptırmış, kazası varmı telefonda öğrendim.
    Sonuç olarak ben ankaradayım ama izmir, istanbul her yerden araba bakıyorum. ""Bir arkadaş nasıl olsa gelip bakınca plakayı görecek diyor ya. (mantıksız bir değerlendirme)
    Plaka sayesinde araç hakkında bilgi toplayabiliyorum.Bir nevi istihbarat yapıyorum. Ve istibarat ile ilandaki ve ilan sahibini dediği bilgileri karşılaştırıyorum. Eğer tutatsızlık varsa o aracı iptal ediyorum. Sonuçta dürüst insanlarla alış veriş yapmak lazım dimi.

• Geçen sene ben sahibinden de sattım arabamı.Plakasını saklamadım. Arabamı alan kişi beni araamdan önce plakamı tanıdık sigorta acentasından ve Hyundai servisinden araştırmış.Kilometrem çok düşüktü.KM'nin doğru olduğunu ve geçirdiği kaza, değişim ve bakımları görmüş, sonra aradı beni.

Daha önce plakasını aldığı 2 arabanın KM'nin ger sarılmış olduğunu görmüş.

Ben plaka saklamam ve araba alırsam da arabayı görmedne plakasını isterim telefonla araştırmak için.Eğer vermiyorsa zaten saklayacak bir şeyi vardır ben de bakmam bile arabaya
  • quote:

Orjinalden alıntı: hikmetlim

plaka gizlenilmesine karşıyım. Aracına güveniyorsan gizlemiyeceksin. Örneğin bugün bir aracın plakasından sorgu yaptım rehinli gözüküyor. Adamı aradım nakit parayla aldım diyor. Adamın yalancı olduğu ortaya çıkıyor ve diğer dediklerinede inanmıyorum. Aracın ilk sahibiyim demiş, aracın plakasını sorguluyorum, bir ay önce el değiştirmiş yada aracın pert kaydı var. kazasız diyor sigortadan yada serviz bakımlı ise servisten kazası çıkıyor. Son bir örnek peugeot 307 düşünüyordum. Servis bakımlı yazıyordu ve plakası gizliydi. Aradım hangi servis ve plakayı sordum. Servisi arayıp telefında kaç binde ne bakımı yaptırmış, kazası varmı telefonda öğrendim.
    Sonuç olarak ben ankaradayım ama izmir, istanbul her yerden araba bakıyorum. ""Bir arkadaş nasıl olsa gelip bakınca plakayı görecek diyor ya. (mantıksız bir değerlendirme)
    Plaka sayesinde araç hakkında bilgi toplayabiliyorum.Bir nevi istihbarat yapıyorum. Ve istibarat ile ilandaki ve ilan sahibini dediği bilgileri karşılaştırıyorum. Eğer tutatsızlık varsa o aracı iptal ediyorum. Sonuçta dürüst insanlarla alış veriş yapmak lazım dimi.

işte bilinçli tüketici ,
    diyorki bir arkadaş alacak kişi gelir görür misal ben erzurumdayım istanbuldaki aracı görmeyemi gidecem plakası için plakasını bilirsem en azından bir ön araştırma yaparım ona göre giderim veya gitmem , adam ilk sahibinden diye ilan veriyor ama geçen sene plaka tescil olmuş bu adamın diğer laflarına nasıl güvenipte arabasını alacaksın ??

• Açıkçası bana da çok saçma geliyor bu gizleme işi...
  • mendel 50 eyvallah kardeşim :))))
  • bencede çok saçma eğer plaka kopyalama için filan korkuyorlarsa hiç korkmasınlar dolandırıcı adam çıkar e-5 e bakar istediği plakayı alır öyle int de araştırmaz bence
  • Plakası gizli araba ilanlarını aramama kampanyası başlatıyorum. Plakamı dolandırıcılar kopyalar tezi de çok saçma. Sokakta arabaların plakaları saklı mı sanki.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mendel50
    adam ilk sahibinden diye ilan veriyor ama geçen sene plaka tescil olmuş bu adamın diğer laflarına nasıl güvenipte arabasını alacaksın ??

kesinlikle.
    sorgu.trafik.gov.tr 'den plakayı giriyorsun seceresi çıkıyor.
    tescile de bakınca ilk sahibi numarası ortaya çıkıyor.
  • Valla ben geçen aracımı sattım, sahibinden de, aracım orjinaldi, boya kaza yok, ikinci sahibiyim, ama plakamı gizledim, ama hepsini değil, harfleri sadece, alışkanlık sanırım. İlan da plaka gizli diye bir şey olacağını sanmam, arasın istersin plakayı olur biter.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Prof.Matematik

quote:

Orjinalden alıntı: mendel50
    adam ilk sahibinden diye ilan veriyor ama geçen sene plaka tescil olmuş bu adamın diğer laflarına nasıl güvenipte arabasını alacaksın ??

kesinlikle.
    sorgu.trafik.gov.tr 'den plakayı giriyorsun seceresi çıkıyor.
    tescile de bakınca ilk sahibi numarası ortaya çıkıyor.

Tescil'e online olarak bakılabiliyor mu ?
  • İnternetden ilan alan şirketlerin gizli plakalı araçları listelememeleri lazım. İlla gizlemek istiyorsa satıcılar, gazetelere ilan versinler.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.