Şimdi Ara

İleri Düzey Paladin(veya Başka Bir Healer Sınıf) Oynayanlar (BT/MH) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İyi bir paladin o 15 sn lik buffı her zaman üzerinde tutar.Flash of light rank 7 den sadece 80 mana daha fazla harcayarak ve onu her 10 sn de bir castederek.

Tankın kurtulması shamanın 3dk de bir atacağı instant heala bakıyorsa o raidde büyük sorunlar var demektir.Bir topicde açıklamıştım parry nin boss swinglerini nasıl etkilediğini.Böyle bir durum olmadıkça yüksek dmgler vuran bosslar 2 snden uzun sürede bir vururlar.Bu sürede tank çok rahat kurtarılabilir ve bu anda priestların işi flash of light atıp tankı kurtarmak değildir.O light gracei üzerinde tutan paladinin holy lightla veya druidin swiftmendle yapması gereken iştir.priestın görevi büyük healıyla tankı fullemektir(tabi tek başına yada 2 kişi bir tankı healliyorsa o zmn flash of lighta başvurabilir).2 parça t5 set bonusuna bakarsanız demek istediğimi daha iyi anlarsınız.Priestların heal mantığı budur.pom la tank kurtarıldığını ilk defa duyuyorum.adam dmgi yiyip ölünce neyi heallicek o pom? prayer of mendingin tank healdan çok raid heal amaçlı yapılmış bir spelldir.dmg yediniğinde healleyip yakınındaki party üyelerine atlar.

eğer bi tankı heallemeye 4 paladin 1 priest gibi bir durum verildiyse o zmn bütün paladinler flash of light spamler.Çünkü olası bi crush yeme durumunda en kötü ihtimalle yaklaşık 8k heal tanka 1.5 sn den kısa süre içinde ulaşmış olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Killer of bodom -- 2 Şubat 2008; 21:33:12 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Killer of bodom

İyi bir paladin o 15 sn lik buffı her zaman üzerinde tutar.Flash of light rank 7 den sadece 80 mana daha fazla harcayarak ve onu her 10 sn de bir castederek.

Tankın kurtulması shamanın 3dk de bir atacağı instant heala bakıyorsa o raidde büyük sorunlar var demektir.Bir topicde açıklamıştım parry nin boss swinglerini nasıl etkilediğini.Böyle bir durum olmadıkça yüksek dmgler vuran bosslar 2 snden uzun sürede bir vururlar.Bu sürede tank çok rahat kurtarılabilir ve bu anda priestların işi flash of light atıp tankı kurtarmak değildir.O light gracei üzerinde tutan paladinin holy lightla veya druidin swiftmendle yapması gereken iştir.priestın görevi büyük healıyla tankı fullemektir(tabi tek başına yada 2 kişi bir tankı healliyorsa o zmn flash of lighta başvurabilir).2 parça t5 set bonusuna bakarsanız demek istediğimi daha iyi anlarsınız.Priestların heal mantığı budur.pom la tank kurtarıldığını ilk defa duyuyorum.adam dmgi yiyip ölünce neyi heallicek o pom? prayer of mendingin tank healdan çok raid heal amaçlı yapılmış bir spelldir.dmg yediniğinde healleyip yakınındaki party üyelerine atlar.

eğer bi tankı heallemeye 4 paladin 1 priest gibi bir durum verildiyse o zmn bütün paladinler flash of light spamler.Çünkü olası bi crush yeme durumunda en kötü ihtimalle yaklaşık 8k heal tanka 1.5 sn den kısa süre içinde ulaşmış olacak.

Acil durumlarda tankı pala kurtarır demişsin. Arkadasım bende diyorumki ona benzer yetenekler başkalarında da var. Pom la tankı heralde kurtaramayacaksın ama extra 1700 healing atmıs oluyorsun heale devam ederken. o bir örnekti. Priest nedir ne deildir ne iş yapar allaha sukur fikrim var tesekkur ederim. Pom raid icinde oyuncudan oyuncuya atlayacak olması ile baska yerde kullanılamaz anlamına gelmıyor. Ayrıca flash heal ile hp düsükse gerektiginde spamlanır ve kendisi 2x flash of light degerinde. Yoksa flash heal a bir yere zaten varılmaz priestle.
    Birde ben bu baslıgın amacını anlamış değilim.. Fikirlerimizi istemişsin bende kendi fikrimi yazdım ve en başından beri kendi dusuncelerim oldugunu soyledım. Sen demekki holy light kasmak istiyorsun banada soyleyecek birşey kalmaz ozaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hellrot -- 2 Şubat 2008; 22:43:17 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Alper Tunga NOYAN

quote:

Orjinalden alıntı: Nuri Alço

Kavga başlatıyorum.

Karşına warlock gelirse istersen t10 oll yinede ölürsün arkadaşım. Bütün healerlar warlocka ölür. Herkesi keser warlock.

tremor+grounding+5snde bi earth shock spam+insignia of horde lol 2h bişi varsa zaten brd last boss trinketimde çalışırsa 10sn sürüyo kesmesi :D

Söylediklerinden hiçbir şey anlamadım ama ben sana tek kelimeyle fear diyorum arkadaşım.

Warlock alayına gider...

• Senin ve saphrenia nın mesajında gördüğüm bana yanlış gelen şeyleri yazdım.Gerçi sizde pala healer varmı bilmiyorum ama amacım ters gelen şeyleri söyleyip en ideal ortak noktada buluşmaktı.Son mesajda biraz kaptırmışım öğleden sonra felaket bi heroicten çıktım , 70 olmuş üzerine epicleri çekmiş daha sınıfının nasıl kullanılması gerektiğini mekanikleri anlamayan o kadar çok insan varki...

Tankı paladin kurtarır derken kastım her paladin light grace i açık tutar.Gerektiği yerde rank 11 i atar. Classmaster la kararlaştırıp bazı paladinler full flash of light spam gidebilir ancak holy lightı hazırda bulunduran paladin daima raidde bulunur.

Neyse tekrar konuya dönecek olursak.Flash of lightla uzun süre heal atılabilir ancak tank heallerken adamlar duruo duruo 6-7k dmg yiyor böle bi durumda 2 flash bile atamıyoruz tanka ilkinden sonra fulleniyo.Çok fazla over heal yapıyoruz.Hiç rank 4 le light grace buffını açık tutup , duruma göre rank 8-11 atan ama spamlemeyen , dmg yedikten sonra casta başlayan paladin görüp duyanınız yada palası olup deneyen varmı?Bu durumda crit ve mp/5 e yüklenmek biraz daha mantıklı geliyor.Spell hastede yararlı olur ancak eldiven ve bileklikteki critler kaybedilir bu seferde(dawnsteel , badge reward). İlk raidde birde böyle heallamayı deneyeceğim bakalım nasıl etki gösterecek ama yeni guildim WWS kullanmadığı için kendim ayrıntılı inceleyemiyorum.

• Bizde varmı acıkcası dikkat etmedim ama arastırayım. Genelde flash of light kasıyor paladinler bizde. Holy light kasanlarda var ama ne tür rankler kullanıyor dikkat etmedim. Yardım etmek isterdim ama itemler henüz bizde t5 ile sınırlı. Konu dısı ama insan heroiclerden nezamandır mutlu cıkıyorki zaten. Adam almış gladiatorleri geliyor sanki üstündeki pembeler dünyalara bedel. İsyan ediyorum artık. Git 1-2 mavi item al pve icin, coğu daha iyi dps yapar. Gerci gladiator gene seviniyor insan, honored keylerden sonra adam utanmadan yeşillerle geliyor.
  • 2030 bonus healingle bazi değerler: (blessing of light li hedefe)
    F11 1800 heal 180 mana
    HL4 1500 heal 190 mana
    HL7 3100 heal 465 mana

1 mana ile kaç heal: heal/mana
    Fol11- 10
    HL4- 7,8
    HL7 - 6.6

HPS critsiz
    Fol11- 1200
    HL4- 750
    HL7 - 1550

HPS %6 holy light fazla critli
    Fol11- 1200
    HL4- 772,5
    HL7 - 1596,5

Spamlarken saniyede giden mana (Mana/sec) critsiz
    Fol11- 120 mps
    HL4- 95 mps
    HL7 - 232 mps

Spamlarken saniyede giden mana (Mana/sec) holy light %6 fazla critli
    Fol11- 120 mps
    HL4- 91.58 mps
    HL7 - 224.13 mps

Fol11 ve HL4 karşilaştirma sonucu: 427.5 hps farkina karşilik 28.42 mps farki var. 28.42 mps ancak 142 mana per 5 sec ile karşilanır. dolayisiyla mana önemliyse hl4 heal önemliyse fol11 mantıklısıdır. işiniz mt tutmak ise bence heal daha önemlidir. ayrica crit in bir dezavantaji vardir. şansınız yoksa gereksiz yerde critler overheal olur hps iniz dahada düşer.

crit mi mana regen mi konusuna gelince, kısa fightlarda crit uzun fightlarda mana regen tercihimdir. crit mana getirmez , mana gitmesini engeller ama 15 dk lik bir bossta crit sizi zor kurtarir. daha fazla pot kullanmanız gerekir. 50 fazla mana regen size 5 dakikada 3000 mana getirir. kaeli daha deneyemedim. 2 gearlada denedikten sonra anca yorum yazabilirim. çünkü paladinlerin manasi crit gearli bile olsaniz kolay kolay bitmiyo.

• SSC / TK da paladin olarak gerek itemlar olsun gerekde gereken heal formati olsun daha cok mana regen ve heal up a daha uygun. combatlar cok uzun surmuyor. ( en uzun keal / vashj) item olarak crit e gidildiginde heal up durumu dusuk degerlerde kaliyor. bunun icin daha cok mana regen ve max heal up gitmek mana / heal durumunu gayet rahatlatiyor ve bazi combatlar haric genellikle tanka heal rahat gidiyor. flash spamlamak yeterli oluyor cogu zaman.

mh / bt ye gecis durumunda 2000-2100 heal up dan sonra istege gore crit gidilebilir ve crit gitmek bazi combatlarda buyuk fayda saglar neden?
    gurtogdan ornek vereyim faz 2 de target aldigi kisiye cok yuksek hasarlar verebiliyor ve sure uzadikca verdigi hasar artiyor. burada hem heal / hem mana dengesini korumak biraz crit e bakiyor.

illidari konseyde paladin in tankinin heal i , illidan faz 2 deki fire elementallar bu tip combatlara ornek gosterilebilir. buralarda flash la tank tutamazsin mecbur degisik ranklarda HL atmak zorundasin. dusuk crit degerinde mana problemi cekmenize yol acar. 2x t6 bonusundan gelen +5 HL bu crit degerlerini yakamanizda oldukca yardimci oluyor.

sunu da eklemek gerekiyor ki bt de bircok combatta tum raid hasar aliyor buna paladinlerde dahil ve tabiki sizin uzerinize raid fix olarak heal da gelecektir. bu gelen heal size mana olarak gelecektir ayni zamanda.

ve tabiki HL spamlanmasi gerektigi yerd mana dengesini korumak icin divine illumination saklamak mana dengesini korumanizda rahatlik saglar.

sozun ozu 2k-2.1 k heal up a kadar mp5/heal up yeterince crit , bu degerlerden sonra mp5 i belirli bir degerde tutmaya calisip crit uzerine gitmek en guzeli. sari gemleri 10 spell crit mavi gemleri 11 heal 2 mp5 takarak yuksek crit regen degerlerine ulasilabiliyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: Killer of bodom

Spell haste kasan bir paladin flash of light atmaz zaten.çünkü flash of lightın global cd si 1.5 sn. Holy lightda ise talenttan gelen +%6 crit var oda unutulmamalı.

Peki hiç yüksek mp/5 kasıp holy light çalışan yokmu? Varsa nasıl sonuç alınmış? Sonuçta holy light spamleyen bir paladin daima rank 11 spamlemez.genelde rank 6 yada 7 spamleyip gerektiği anda 11 atar. Raidlere bile zor zaman bulduğum için ve elimde item çeşitliliği çok fazla olmadığı için kendim deneyip wws den inceleyemiyorum maalesef.

Mp/5 kasıp da holy light çalışan arkadaşlarım var ben ise healing ve crit kasıyorum o arkadaşlarımla combatlarda hemen hemen kafa kafayayız ama o hep önce oluyor itemlerımız da aynı seviyede.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Alper Tunga NOYAN

quote:

Kavga başlatıyorum.

Karşına warlock gelirse istersen t10 oll yinede ölürsün arkadaşım. Bütün healerlar warlocka ölür. Herkesi keser warlock.

tremor+grounding+5snde bi earth shock spam+insignia of horde lol 2h bişi varsa zaten brd last boss trinketimde çalışırsa 10sn sürüyo kesmesi :D

Söylediklerinden hiçbir şey anlamadım ama ben sana tek kelimeyle fear diyorum arkadaşım.

Warlock alayına gider...

lol yaf death coil e trinket kullansan earth shockla 1 kere fear indirsen 1 kere fear yesen ki tremor atmış olsan bitti işi eğer adma akıllı resilince varsa birazda sağlamsan 10-15sn lik işi var.

• @ustteki yogun alinti msg a:

ne yapmaya calisiyorsunuz anlamadim. adam guzel bir tartisma konusu acmis. siz ne amacla konuyu saptiriyorsunuz. geyik yapacaksaniz da konuyla alakali olsun bari.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MasterHapLo -- 3 Şubat 2008; 13:21:05 >
  • beyler harbi post kasma yerine cevirmeyin burayı da. saçmalımışsınız hakketen.

bu arada potlara acımamak lazım. ben bunu gördüm abi raidlerde. pota acırsan eninde sonunda mana bitiyor. daha mh/bt baslamadık ama kael deniyoruz şu anda. bufflarla 300 mp5 im var cast esnasında. (shamanım) 12k manam var mesela. ilk potu 9k ya indiğinde iciyorum. daha sonra 7k da falan mana tide. tekrar mana 10k+ sonra pot. o arada yaklasık 10dk geciyor zaten. mana da yüzde 80 90 seviyesinde. bizde mana tide varsa paladinlerde de crt healden geri gelen mana var. o nedenle bu bilgilerimin işe yarayacagını düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.