Şimdi Ara

İleri seviye için kitap tavsiyeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konu ileri seviyeye gelmiş, phrasal verbs, idioms ve kelime gibi konularda yardımcı olacak kitap arayanlar için faydalı olacaktır.

Arkadaşlar şuana dek araştırmalarım sonucu bulduğum en iyi kitap Merriam-Webster Learner's Dictionary kitabıdır. Hem kelime hem phrasal verbs hem de idioms.Bu kitabın iki türü var Essential ve Advanced diye. Ayrıca ücretsiz web sitesi ve ücretli mobil uygulamları bulunmaktadır.

Essential:https://www.merriam-webster.com/shop-dictionaries/learners-dictionaries/essential-learners-english-dictionary

Advanced:https://www.merriam-webster.com/shop-dictionaries/learners-dictionaries/advanced-learners-td

Aralarındaki farkları linklerden görebilirsiniz.

Evet arkadaşlar sizin de tavsiyelerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MemberOfDH -- 12 Aralık 2016; 19:40:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kimse ilgilenmiyor mu bununla?

• En baştan anlatayım basit şekilde.
    Şimdi normalde upper intermediate seviyesine geldikten sonra özel olarak deyim,deyimsel fiil falan öğrenmek çok gereklidir.
    Bunları öğrenmek için sadece okuma çalışmaları yapmak biraz meşakkatli bir iştir.
    O nedenle bu alanlarla ilgili sözlük almak gerekecektir.
    Bunu İngilizce bilgisini çok ileri düzeye kadar geliştirmek isteyenler için söylüyorum.
    BU seviyeye gelip 1000 tane deyim bilerek fazlasına çalışmasanız o sizin seçiminizdir.
    Ama geliştirmek isteyenler için benim önerilerim şunlar;(birçok sözlüğü inceledim.)
    1.Deyimler için Oxford Idioms Dictionary (10 bin tane deyim var.)

2.Deyimsel fiiller için Oxford Phrasal Verbs Dictionary(6 bin deyimsel fiil var.)

3.Normalde bu ilk iki sözlük yeterlidir.
    Fakat İngilizce öğrenenler kelimeleri genelde cümle içinde yanlış kullanabiliyorlar.
    Bu nedenle söz öbekleri,cümle düzenini doğru ayarlamak gerekiyor.
    Yani cümle kurarken kelimelerin birlikte doğru kullanılıp kullanılmadığını bilmek gerekiyor.
    Oxford Collocations Dictionary (250 bin söz öbeği içerir.)

İleri düzey İngilizce bilenler bu 3 sözlük sayesinde karşısına gelen engellerin %99'unu aşar.
    %1'i ise kelime bilmemektir.Yani o kadar önemli bunlar.Kelime bilmekten daha önemlidir.

Bir de bu normal sözlükler yerine artık seviyeye seviye ders kitapları çıkıyor.
    Bunların en temel eksiği malesef çok az sayıda içerikleri var.Yani bu sözlükler 6 bin falandan bahsederken o eserler 2 bin civarı bir şey öğretiyor.Ve fiyatları da çok pahalı.
    Fakat sizin verdiğiniz linklerdekiler daha ucuz göründü bana.
    Fiyatlarında bir tutarsızlık var gibi.
    Biri çok ucuz diğeri pahalı.Sayfa sayıları farklı.
    Webster'i incelemedim o nedenle bir şey diyemiyorum.

• Hocam ben the ultimate phrasal verb kitabını bitirdim.kitabı değerlendirmek gerekirse her bir phrasal verb ün tüm anlamları verilmiş, ayrıca isim ve sıfat halinde kullanmada gösteriliyor 2 örnek cümle ile, toplamda 50 bölüm var her bölümde 8 deyimler fiil ve yığınla kafanıza sokanadar çok alıştırması var.grammer tavsiyeleride verilmiş.

Sürekli karşıma çıkıyor burada öğrendiklerim ve artık çok daha az bilmediğim phrasal verb karşıma çıkıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Ninoİnfeliz

Hocam ben the ultimate phrasal verb kitabını bitirdim.kitabı değerlendirmek gerekirse her bir phrasal verb ün tüm anlamları verilmiş, ayrıca isim ve sıfat halinde kullanmada gösteriliyor 2 örnek cümle ile, toplamda 50 bölüm var her bölümde 8 deyimler fiil ve yığınla kafanıza sokanadar çok alıştırması var.grammer tavsiyeleride verilmiş.

Sürekli karşıma çıkıyor burada öğrendiklerim ve artık çok daha az bilmediğim phrasal verb karşıma çıkıyor

Kitap bu mudur hocam?

https://www.amazon.com/Ultimate-Phrasal-Verb-Book/dp/0764141201

• Evet hocam
  • 2022 yılındayız

önerilebilecek yeni bir kitap çıktı mı

• Snowcrash, Constitution of liberty,fahrenheit 451,from double eagle to red flag, Witcher serisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 7 Eylül 2022; 21:19:9 >
  • altaiholmess A kullanıcısına yanıt

Yeni kitaplar genelde kalitesiz politik çöp propagandalardan ibaret.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.