Bildirim
İlginç Bir Harddisk Sorunu...!!!
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
Arkadaşım biosta hangi diskin 1nci olduğunu seçebileceğin bir alan var.Oraya girmen gerekiyor.Biostan senin yaptığın değişiklik muhtemelen boot etme sırasıdır ama hangi diskin seçileceği başka bir alan var -
pinkcrow7 arkadaşın dediği gibi bios tan ayarpıcan format atman hiçbir işe yaramaz.bios ta boot gel sata hardiskini birinci seçeneğe al. -
arkadaşlar dediğiniz şeyi denedim sorunumu çözmüyor sata biosta 1. disk olarak kalıyo ama c: yine ide de oluyo yine açılmıyo yani dostan baktığımda c: hala benim yedek diskim onu sistemin kurulu olduğu diske getiremiyorum anlıcanız. -
ide diski slave olarak bağladığından emin ol.jumperları kontrol et -
biostan ide konfigürasyonundan ayarlayabilirsin -
Slmlar
Advance Bios Features içinde Hdd Boot Priority secenegine girin ve ordan 1-2 hddlerin yerini degistirin bunun haricinde bir sey yapmanız gerekmiyor eger anakartınız uzerinde enteresan bir ayar mevcut degilse tabi :)
SAYGILARLA -
cevaplar için sağolun arkadaşlar söylediğiniz şeyleri denemiştim ama tekrar tekrar denedim emin olmak için sorun çözülmüyor nasıl bir iştir anlamadım ... neyse yinede sağolun... -
Rock_Rage' in söyledikleri kendisini ide olarak gösteren sata diskler için geçerli. eğer sata linkin kendisini scsi olarak tanıtıyorsa disklerin yükleme sıralarını 1-cd, 2-scsi/raid, 3-hdd olarak değiştirmen gerek. bunun dışında (hiç denemedim olur mu bilmem) sata diskin üzerinde kurulu windows'un boot.ini dosyasını incelemen (bilgisayarım-->özellikler-->gelişmiş--->başlangıç kurtarma)
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
böyle bir durum olmalı. ide disk birinci kanalı alıyorsa dosyadaki multi(1) olmalı. çünkü bu durumda 0 ide diskte 1 sata disktedir. dosyayı uygun şekilde değiştirdikten sonra her iki diske de kopyalamayı deneyebilirsin. ama dediğim gibi hiç denemedim üzerinde işletim sistemi olmayan bir diske boot.ini atmayı.
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- bilgisayarım ne kadar eder
- usb fdd nedir
- bu sistemde yüklü olan bu paket tarafından etkilenen ürün yok
- bilgisayar kasası açılmıyor
- bilgisayar ekran gelmiyor fan çalışıyor
- dlss nedir
- suya düşen telefon
- bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor
- wifi hızlandırma
- biosa nasıl girilir windows 10
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X