Şimdi Ara

İlginç bir sorun (p5gz-mx)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar bi sorunum vardı yardımcı olabilecek arkadaşlardan ricam. 1 ay kadar önce arızalı anakart ve işlemcimin yerine p5gz-mx anakart ve d925 işlemci aldım. anakart eğer tek ram kullanılırsa fsb 200 ile açılıyor fakat ram sorun çıkartıyor. fakat fsb yi 190 a düşürdüğümde çift slot 2x1 gb farklı özelliklerde ram ile dual çalışırken testleri geçiyor. bu anakart ya 800 mhz fsb yi desteklemiyor, ya da ben bu sorunu çözemedim bir türlü. daha önce p5gz-mx kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum. birde bütün bios güncellemelerini denedim sorun hepsinde aynı.

• Pentium D 925(3.0GHz, 800 FSB, L2 4MB, revC1, without VT function) ALL 0205

Pentium D 925(3.0GHz, 800 FSB, L2 4MB, revD0, without VT function) ALL 0304

ıslemcıyı yanlarında yazan bıoslarla desteklıyor bıosunuz 0304 ve ustu ıse sorununuz ıslemcı degıl farklı ozellıkte 2 ram ıle dual calsıtırmanızdan kaynaklı farklı ramlerde dual calısma tamamen sans olayıdır oyle olmasa fabrıkalar bosuna dual lıtler cıkarmazdı en azından mhz ve gecıkme surelerı aynı ram kullanın veya bıostan ram ayarlarını manuel gırıp sabıtleyın
  • sorun ram alakalı diil zati. şöyle ki; işlemci frekansı 200 mhz x 15 iken tek slot ram ile açılıyor fakat ram testlerinde sorun çıkarıyor. fakat frekansı 190 x 15 e çekince farklı ramler ile dual olarak sistemi açıp tüm testleri de sorunsuz tamamlıyor. yani ramler farklı olduğu halde fsb düşünce dual çalışırken sorun yok fakat fsb hızı 200 iken tek slot ram ile açmya kalkıştığımda ya win32k.sys hatası alıyorum ya da sitem açsa bile ram testlerinde sağlam ram ile sorun çıkartıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itfaiyeci -- 5 Mayıs 2009; 0:17:45 >
  • ram tımıng ve mhz lerı auto da ıse manual olarak yavaz olanın hızları ve tımıngıne sabıtleyın buyuk ıhtımalle hata vermeyecektır
  • timing ler manuel ayarlı zaten yani bütün bios ayarları düzenli. herhangi bir ayarda sorun yok. anakart 800 mhz işlemci desteği var diyor ama ben bu sıkıntıdan sonra pek inanmıyorum. elime p4 3.0 533 fsb denk gelse deneyeceğim ama şu an elimde olmadığından bekliyorum artık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.