|
Bildirim
Phenom 2 x4 leri core unlock yapardik eskiden aklima o geldi guzel heyecanlar guzel zamanlardi.
|
Kursun kalemleri hazirlayin.
|
kalemle çizip tekrar aktif edilse ne güzel olurdu :D
|
Bu senelerdir yapilan ve islemcilerin aslinda ucuzlamasinin esas sebebidir.
Beklendigi gibi calismayan core lar kapatilir ve bir alt islemci olarak satilir. İntel ve AMD hadi R5 7600 uretelim diyerek die lari uretmez. Tum zar R9 7900 gibi bir islemci mantigi ile gofret olarak uretilir, sonra dilimlenerek kalite kontrole gider. Belirlenen standartlari karsilamayanlarin bozul cekirdeklerinin L2 ve L3 baglantilari kesilerek kapatilip daha dusuk model islemci olarak satisa cikar. Bunu ilk olarak intel 386DX ilsemcilerde yapti. Matematik islemcileri sorunlu olan uretim hatali islemcileri 386SX olarak satti. Bu sayede islemciler hepimiz icin cok daha ulasilabilir fiyatlara geldi ve teknoloji urunleri bu kadar yaygin ve ulasilabilir fiyatlara geldiler.. Sorun olan şu ki, onlarca yıldır ureticilerin uyguladigi ve zaten bilinen bu durumun haber gibi verilmesi... |
|
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
|
5600x'lerin bazılarının çift ccd olduğunu da ben söylemiştim çift olanlar yazmıştı anlatmıştı ama bir şey çıkmadı güya bakacaz açacaz falan demişti sahte tanrılarınız derbeder linuks gibi.bunda da vardır da açılmayacak şekilde kapatıyorlardır düzgünse bile yani phenomII'lerdeki gibi basit bir hile ile açılmaz fizikidir.çift ccd olması iyi bir şey değil x600x ve x800x serisinde.tek ccd olanlar daha iyiydi. |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolwes -- 1 Kasım 2022; 0:31:28 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|