Şimdi Ara

İlginç Siyah Ekran Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarımda bir türlü çözemediğim bir sorun var. Sorunun nereden kaynaklandığını dahi tespit edemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Donanım özelliklerini imzamda bulabilirsiniz.

Bir hafta öncesine kadar gayet iyi çalışan bilgisayarım oyun oynarken birden bire gri bir ekrana geçti ve öylece takılı kaldı. Ekranda hiçbir hata yazısı vs yoktu, dümdüz gri ekran. Reset butonundan reset attım ve bu sefer hiç açılmadı. Daha doğrusu windows logosuna kadar geliyor fakat bu logodan sonra siyah bir ekranda kalıyor. Birkaç kez daha butondan reset atınca şu resimdeki mavi ekran geldi:

İlginç Siyah Ekran Sorunu

Bu ekrandaki seçeneklerden Başlangıç Onarma'yı (Startup Repair) denedim işe yaramadı. Sonra sistem geri yüklemeyi denedim bu kez bilgisayar açıldı. Fakat bir süre sonra oyun oynarken yine aynı sorun oldu. Bu kez bilgisayara format attım. Bir gün kadar normal çalıştı sonra yine aynı sorun oldu. 3. kez formattan sonra tüm driverları kurup windows ve gpu'nun tüm güncellemelerini yaptım fakat yine aynı sorun oluştu. Ben de bu sefer format atmak yerine biosu resetledim ve mavi ekrandaki gelişmiş seçeneklerden cmd'yi açıp mdsched.exe yaptım. Bu sefer bilgisayar açıldı. Fakat şimdi de örneğin Fortnite'ı açınca bembeyaz bir ekranda takılı kalıyor ve reset düğmesi dışında hiçbir şey işe yaramıyor.

Sizce bu sorun neden oluyor olabilir? Eğer yazılımsal bir sorunsa formattan sonra bir süre nasıl düzgün çalışıyor? Eğer donanımsal bir sorunsa formattan sonra nasıl düzeliyor. Çok ilginç.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

NOT: Windows 10 64 bit kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hometheater -- 15 Eylül 2020; 16:12:47 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.