Şimdi Ara

İlk 3 ay 5$ VPs sahibi olun sonrasında yine 5$ ödeyin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aylık Sadece 5$’a 3 ay boyunca ücretsiz olarak kullanabileceğiniz süper hızlı SSD li bir VPS ve bedava panel sahibi nasıl olunur?

Merhaba arkadaşlar;

Kendinize özel IP ile size ait sunucuda barınan hızlı bir web sitesi SEO açısından rakiplerden kat kat öndedir. Bu yüzden hosting fiyatına ucuz bir VPS kurarak web siteniz için bu imkanı sağlayabilirsiniz. Ayrıca bedava hosting kontrol panelli ve VPS için 10$ lık kupon kodunu kullanarak VPS inizi toplamda ilk 3 ay 5$ a sonraki aylarda yine 5$ ödeme periyoduyla devam ederek kullanabiliyorsunuz.

Ayrıca Centos 6.5 ile çok performanslı çalışan bizzat test ettiğim ve kullandığım Zpanel kurul kılavuzu da yazının devamında bulunuyor.
    Yazı çok uzun olduğu için buraya tüm detayları ekleyemiyorum eğer göz atmak isterseniz burayı tıklayarak rehbere ulaşabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mdikyurt

Aylık Sadece 5$’a 3 ay boyunca ücretsiz olarak kullanabileceğiniz süper hızlı SSD li bir VPS ve bedava panel sahibi nasıl olunur?

Merhaba arkadaşlar;

Kendinize özel IP ile size ait sunucuda barınan hızlı bir web sitesi SEO açısından rakiplerden kat kat öndedir. Bu yüzden hosting fiyatına ucuz bir VPS kurarak web siteniz için bu imkanı sağlayabilirsiniz. Ayrıca bedava hosting kontrol panelli ve VPS için 10$ lık kupon kodunu kullanarak VPS inizi toplamda ilk 3 ay 5$ a sonraki aylarda yine 5$ ödeme periyoduyla devam ederek kullanabiliyorsunuz.

Ayrıca Centos 6.5 ile çok performanslı çalışan bizzat test ettiğim ve kullandığım Zpanel kurul kılavuzu da yazının devamında bulunuyor.
    Yazı çok uzun olduğu için buraya tüm detayları ekleyemiyorum eğer göz atmak isterseniz burayı tıklayarak rehbere ulaşabilirsiniz.

Ben de digitalocean.com'dan VPS almayı düşünüyordum. Ama kullanabileceğim hale getirebilir miyim diye tereddüt ediyordum. Biz hep hazıra alışmışız.

Eğer anlatımı sen yaptıysan; ellerine sağlık. Zahmet edip resimli anlatım yapmışsın.

Benim sormak istediğim bir şey var. VPS'i aktif ettikten sonra Putty ile bağlanıp Zpanel kuruyorsunuz. Öğrendiğime göre Zpanel, php ile yazılmıştır. Çalışması için PHP kurulumu yapılmadı. Ayrıca web sunucusu da gereklidir (mesela Apache, Nginx). Bunları kurmadan Zpanel nasıl çalışıyor?

Bir diğer sorum da şu: Zpanel kurulumla iş bitmiyor. MySQL için phpMyAdmin lazım. Web üzerinden mail okumak için Horde veya RoundCube gibi mail yazılımları lazım. Bunlar nasıl kurulacak ve mail hesaplarıyla ilişkilendililecek?

Bu VPS üzerinde bir kaç tane domain barındırmak istesek ayarlar nasıl yapılacak?

• Hocam evet anlatım bana ait ben kısaca özetliyim o zaman;

Vps i ve Zpaneli kurduktan sonra Mysql, Apache, Webmail, PHP, FTp gibi bir hosting panelinin ihtiyaç duyduğu her modül otomatik kuruluyor. Bu kurulumların tümü için anlatımda verdiğim bir kaç komut yetiyor el ile bu gereksinimleri kurmaya gerek yok zaten otomatik kuruluyor panel kurulum sırasında.

Zpanelde tek site barındırma gibi bir kısıtlama yok sonuçta bu profesyonel bir web server eğer isterseniz Zpaneldeki reseller tabından istediğiniz kişiye bir hesap açarak trafik ve disk limiti belirleyerek patekler oluşturabilir ve bunları satabilirsiniz bile… Ya da yeni domain ekleyerek birden çok siteyi barındırabilirsiniz.
    Yani panelde istediğiniz kadar site barındırabilirsiniz sitelerin trafik yoğunluğuna göre server ın işlemci ve ram kapasitesi yettiğince istediğiniz kişiye alan açabilirsiniz.

Bunun için Reseller tabından package manager ile ilk olarak disk, trafik,mysql, ftp, domain barındırma vs. gibi limitasyonları belirleyerek paket oluşturun ikinci etapta ise aynı yerden manage clients tabına gelip hesap adını yazıp paketi seçerek yeni bir kullanıcı ekleyebiliyorsunuz. Yeni siteyi eklemek için tek yapılması gereken işlem sizin NS (name server) lerinize domainin yönlendirmesi. Gerisi zaten standart hosting yönetim işlemleri gibi son derece basit.

Satın aldıktan sonra yapamadığınız bir yer varsa destek olmaya çalışırım sonuçta elimize yapışmaz kardeşim.

• mdikyurt kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Demek ki düşündüğüm kadar zor değilmiş.
    Hosting satmak gibi bir amacım yok. Öyle şeylerle uğraşamam. Amacım bir kaç tane site var, onları barındırmak.

Zpanel'de birden fazla site barındırma imkânı da var. VPS kapasitesi uygun olduğu kadar site barındırabiliriz. Çok güzel. Daha ne olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.