Şimdi Ara

İlk defa bilgisayar toplıyacağım, seçtiğim parçalara karşı önerisi olan?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Evet arkadaşlar babam yıllardan sonra bilgisayar alma isteyimi geri çevirmedi ve şu an o kadar mutluyumki anlatamam tabi bunun sıkıntılarıda var mesela yarı yıl tatilinde matematiğimin ve fiziğimin 5 olmasını istedi kimya da vardı onu zor kurtardım .(Yıllardır memur laptoplarıyla uğraşmış olsaydınız sizde bu kadar sevinirdiniz yani ne var)

Neyse ben parçalara geçiyim;

Kasa: THERMALTAKE VN10001W2N LEVEL 10GT FT (Bu kasa hakkında şüpheye düştüm çok pahalı ama özellikleri çok iyi gösteriyor bilgisi olan varsa bu paranın hakkını verip vermedğini söyleyebilirmi)

Anakart: GIGABYTE 970A-D3 AM3+ AMD 970/SB950 DDR3 2000MHZ (O.C) SATA

İşlemci: AMD PHENOM II X4 980 BLACK EDİTİON AM3 3.7GHZ 8MB CACHE 45NM

HDD: WD 3.5" 1TB CAVİAR BLACK SATA 3.0 64 MB CACHE 7200 RPM

Bellek: GSKILL 4GB(2X2GB) DDR3 2000MHZ F3-16000CL6D4 4GBBIS

Ekran Kartı: ASUS HD5870 GDDR5 1GB 256BIT ATI RADEON DX11 (6870 ve 5870 arasında kaldım fiyat farkı pek yok önerilerinize açığım bu arada directCU olmayacak)

Güç Kaynağı: Thermaltake W0105R 80PLUS 700W

Yaklaşık olarak 2500TL civarı tuttu nerden alcağım belli değil o yüzden kesin bir şey söyleyemiyorum.

Önerilerinizi bekliyorum, hepinize teşekkür ediyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yerinizde olsam daha uygun fiyatlı bir kasa alıp işlemciye yatırım yapardım kalan parayla fakat sizin şahsi kararınız sonucta :) kasa olarakda haf 932 onerebilirim size kendım kullanıyorum gayet memnunum
  • quote:

Orijinalden alıntı: xeraxis

Yerinizde olsam daha uygun fiyatlı bir kasa alıp işlemciye yatırım yapardım kalan parayla fakat sizin şahsi kararınız sonucta :) kasa olarakda haf 932 onerebilirim size kendım kullanıyorum gayet memnunum
    o paraya i5 2500k + z68 bir sistem toplanır .. sen ne yaptın doktor..
  • f/p acisindan x4 965 cpu ve am3 bir anakart alabilirsin.rami 2x4 8 gb cl9 1600 mhz bir ram yeterli olur.psu oc yapacaksan 750 w +80 bir psu yeterli olur.ekran karti 6950 iyi olur.kasayida en az 2 fanli anakartin ozelliklerine uygun olmasi iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Varminaard

Alıntıları Göster
    Cevaplar için teşekkür ederim öncelikle kasada bende kararsızım zaten cidden çok pahalı işte level10gt ile ilgili bir yorum yapan olsa level10gt ile ilgili bu arada önerdiğiniz kasaya baktım gayer güzel duruyor tekrar düşüneyim bi.

İkinci olarak i5 2500k demişsiniz fakat ben i5 2500k söyledğim işlemci ile yarışamıyacağını düşünüyorum ve seçtiğim anakartta hem çok ucuz hemde gayet kaliteli yanılıyorsam affedin.

Çok teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: électronic

Doktor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ramptha

quote:

Doktor mu?

hitap tarzı ... hacı, hocam gibi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Andurilx

Cevaplar için teşekkür ederim öncelikle kasada bende kararsızım zaten cidden çok pahalı işte level10gt ile ilgili bir yorum yapan olsa level10gt ile ilgili bu arada önerdiğiniz kasaya baktım gayer güzel duruyor tekrar düşüneyim bi.

İkinci olarak i5 2500k demişsiniz fakat ben i5 2500k söyledğim işlemci ile yarışamıyacağını düşünüyorum ve seçtiğim anakartta hem çok ucuz hemde gayet kaliteli yanılıyorsam affedin.

Çok teşekkürler

x4 965 f/p bir urun oyun oynamak icin ideal oc yapinca ucan bir islemci
  • quote:

Çok teşekkürler

Alıntıları Göster
    24Google teşekkür ederim öenerdiğin işlemci ve anakartlarzaten benim söylediklerimden çok farklı değil ve 4gb ramin bana yeterli olacağını düşünüyorum cl9 olmasında istiyorum ve 6950 bana göre gereksiz bir kart fiyatı çok pahalı ayrıca 3d özelliği var onun için ayrı para ödemek istemiyorum gpu olarakta 6870 veya 5870 ten pek farkları yok ama güç kaynağımı 750 w demişsiniz çok fark edermi 700 w ile illa değiştireyimmi

Teşekürler

• quote:

24Google teşekkür ederim öenerdiğin işlemci ve anakartlarzaten benim söylediklerimden çok farklı değil ve 4gb ramin bana yeterli olacağını düşünüyorum cl9 olmasında istiyorum ve 6950 bana göre gereksiz bir kart fiyatı çok pahalı ayrıca 3d özelliği var onun için ayrı para ödemek istemiyorum gpu olarakta 6870 veya 5870 ten pek farkları yok ama güç kaynağımı 750 w demişsiniz çok fark edermi 700 w ile illa değiştireyimmi

Teşekürler

Alıntıları Göster
    i5 2500k ile x4 900 serisini yarıştırmayın lütfen.. her türlü ezici üstünlük i5 tedir..

• quote:

Teşekürler

ne icin kullanacaginiza bagli oc icin 750 yeterli yapmayacaksaniz 700 ideal
    ekran kartlarinin belleklerine bakmayin soylediklerinizden 6850 ozellik bakimindan daha uygun oyunlari ust duzeyde oynatir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kontrollee -- 22 Ekim 2011; 21:04:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Varminaard

i5 2500k ile x4 900 serisini yarıştırmayın lütfen.. her türlü ezici üstünlük i5 tedir..

Alıntıları Göster
    Ya işte o üstünlükleri anlatırmısın
  • quote:

Alıntıları Göster
    Yok ya oc yle uğraşmıyacağım teşekkürler
  • quote:

http://donanim.thgtr.com/amd/amd-fx-8150-incelendi/deney-sonuclari-3dmark-11

incelemende fayda var bir çok testleri mevcut oyun vs.. ve aralarında 400mhz frekans farkı oldugunu unutmamak gerek.. ve overclock potansiyeli i5 in cok daha yüksektir..

• quote:

électronic söylemiş. o paraya i5 2500k almazsan yazık edersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ghokun

quote:

électronic söylemiş. o paraya i5 2500k almazsan yazık edersin

Alıntıları Göster
    Anlamadığım physics scorede i5 2500k 4 çekirdekli bir işlemci nasıl x6 yi geride bırakmış bunu başka sitelerdede okudum bu testlerin tırt olduğunuda okudum ama eyer herkes aynı fikirdeyse çok da uzatmayacağım i5 2500k da karar kılıp sizden iyi bi intel soketli anakart rica ediciğim

• quote:

Teşekürler

bende 8 gb ram var. günlük kullanım ve oyunda 3,5 gb üzerine çıktığını görmedim. o yüzden şimdilik tek slot 4 gb ram alıp ileride bir 4 gb ram daha takmak daha mantıklı. hem tek slot 4 gb ramler 2x2 4 gb ramlerden çok daha hesaplı. oyun için de 6850 yeterli. power da 600 w yeterli. uçmaya gerek yok.

AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2GHz 8MB Cache 45nm İşlemci - 261 TL
    ASUS M5A97 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart - 239 TL
    CORSAIR 4GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Tek Modül Bellek - 68 TL
    SAPPHIRE HD6850 GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı - 352 TL
    KASA 1- Cooler Master RC 692 GX 650W 80+ Plus Bronz Güç Kaynaklı Bilgisayar Kasası ( CM 690 II ) - 283 TL
    KASA 2- Cooler Master HAF RC-912 Plus High Power 600W Güç Kaynaklı Kasa - 260 TL
    SEAGATE 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 32MB Cache 7200Rpm Harddisk - 146 TL
    MONITOR 1- LG 21.5" E2240S-PN GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR - 355 TL
    MONITOR 2- LG 23" E2360V GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR - 492 TL

http://www.vatanbilgisayar.com/

kasa linki:
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/cooler-master-haf-rc-912-plus-high-power-600w-guc-kaynakli-kasa.html
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/cooler-master-rc-692-gx-650w-80-plus-guc-kaynakli-bilgisayar-kasasi-cm-690-ii.html

ortalama 1700-1800 TL civarı bir fiyata mal oluyor. kasa ve monitör konusunda 2 farkı seçenek sundum. ilk kasa benim kullandığım. fiyat/perf oranı yüksek. diğerinin de güç kaynağı daha iyi.

monitör olarak da 1. seçenek analog 21.5". diğeri de hdmi girişli ve 23" modeli.

sana imzamdakine benzer bir sistem kurdum. eğer bütçeyi yukarı çekebiliyorsan (2500 TL demişsin) ssd almanı öneririm. istersen ekran akrtını da 6950 yapabilirsin.

• quote:

Anlamadığım physics scorede i5 2500k 4 çekirdekli bir işlemci nasıl x6 yi geride bırakmış bunu başka sitelerdede okudum bu testlerin tırt olduğunuda okudum ama eyer herkes aynı fikirdeyse çok da uzatmayacağım i5 2500k da karar kılıp sizden iyi bi intel soketli anakart rica ediciğim

i7 2600k da 8 çekirdekli bulldozer leri geride bırakıyor buna ne diyeceksin.. bu testlere güvenmiyorsan kendin araştır bak her şekilde üstün olanın i5 2500k oldugunu göreceksin
  • quote:

Teşekürler

Bu sözlere çok ama çok güldüm :D 2.5k bütçeyle çok ama çok kötü bir pc toplamıssınız ayrıca iddia ettiklerinizn hepsi yanlış.
    sizin işlemciniz ile 2500k arasında dağlar kadar fark var. Anakart olarak da öyle z68 serisi çok daha yeni, çok daha geleceğe hitap eden bir seri. Günümüzde tek opsiyon bence. 4 gb ram şuan yeterli olabilir ama 2-3 sene sonra olmayacak, 2.5k bütçe ile 8 gb ram almanızı tavsiye ederim. Ekran kartına gelince 6870 ile 5870 arasında büyük fark var, 5870 açık ara daha iyi bir kart. Aşşa yukarı 6950 ile aynı performansa sahip. Kasa olarak thermaltake pahalı, cooler master 922 bnm tavsiyemdir. OC vs uğraşmayacaksanız bence idealdir. Ayrıca 80+bronze özelliğine sahip 600 watt psu işinizi görür, 750w çok fazla :) ben bundan daha fazla güç gereksinimi olan sistemimi high power 650w ile kullanıyorum OC de yapıyorum. iyi bir 600w işinizi görür. Kart değerlerine bakıp pc kurulmaz :) benchmarklarda bir çok zaman yanlı ve yanıltıcı olabiliyor. Müşavir nicki arkadaşımıza danış 2.5k parayla en optimal sistemi kurmanızda yardımcı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: rtsbora

quote:

Teşekürler

bende 8 gb ram var. günlük kullanım ve oyunda 3,5 gb üzerine çıktığını görmedim. o yüzden şimdilik tek slot 4 gb ram alıp ileride bir 4 gb ram daha takmak daha mantıklı. hem tek slot 4 gb ramler 2x2 4 gb ramlerden çok daha hesaplı. oyun için de 6850 yeterli. power da 600 w yeterli. uçmaya gerek yok.

AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2GHz 8MB Cache 45nm İşlemci - 261 TL
    ASUS M5A97 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart - 239 TL
    CORSAIR 4GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Tek Modül Bellek - 68 TL
    SAPPHIRE HD6850 GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı - 352 TL
    KASA 1- Cooler Master RC 692 GX 650W 80+ Plus Bronz Güç Kaynaklı Bilgisayar Kasası ( CM 690 II ) - 283 TL
    KASA 2- Cooler Master HAF RC-912 Plus High Power 600W Güç Kaynaklı Kasa - 260 TL
    SEAGATE 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 32MB Cache 7200Rpm Harddisk - 146 TL
    MONITOR 1- LG 21.5" E2240S-PN GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR - 355 TL
    MONITOR 2- LG 23" E2360V GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR - 492 TL

http://www.vatanbilgisayar.com/

kasa linki:
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/cooler-master-haf-rc-912-plus-high-power-600w-guc-kaynakli-kasa.html
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/cooler-master-rc-692-gx-650w-80-plus-guc-kaynakli-bilgisayar-kasasi-cm-690-ii.html

ortalama 1700-1800 TL civarı bir fiyata mal oluyor. kasa ve monitör konusunda 2 farkı seçenek sundum. ilk kasa benim kullandığım. fiyat/perf oranı yüksek. diğerinin de güç kaynağı daha iyi.

monitör olarak da 1. seçenek analog 21.5". diğeri de hdmi girişli ve 23" modeli.

sana imzamdakine benzer bir sistem kurdum. eğer bütçeyi yukarı çekebiliyorsan (2500 TL demişsin) ssd almanı öneririm. istersen ekran akrtını da 6950 yapabilirsin.

ooo çok teşekkür ederim ya

Öncelikle istediğim ramin tek slotlusunu bulamadım o yüzden 2x2 yaptımi, fiyatta pek etkilemez diye düşünüp tek slot almayacağım, önerdiğin ramde gayet ucuz muş ama cl9 o yüzden gskillimden vazgeçmeyeceğim :P sonracıma sen sanırım amd tarafatırısın 955 ile 980 arasında baya bir fiyat farkı var ama performans farkı varmı bilmiyorum onu anlatırsan sevinirim bide radeon6870mi sapphire tercih etmişsin sitelerde sapphirenin sıkıntılı olduğunu okudum kasa ve monitörüdehalen düşünüyorum çok sağol

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.