Şimdi Ara

İlk Defa Gaming Bilgisayar Topluyorum, Yardım Lazım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Abi şuan topladığım sistemin senin yazdıklarından farkı işlemcinin 7700 yerine 7800 olması, ana kartın b650 yerine x670 olması sanırım diğer her şey yazdığın gibi, bu parçalara bakınca çok bir fiyat farkı göremedim şuan topladığım sistemi taksit yaptırınca ilk 6 ay 11.500 TL, sonra ki 6 ay 3.000 TL, toplamda 87.000 TL tutuyor monitör dahil, yazdığın gibi değiştirmemin faydası olur mu?

• Emrysin E kullanıcısına yanıt

4070 ti li sistemin 55-60 bin tl ye toplanabileceğini belirtmek istedim tercih sizin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4K sistem toplaman ve akıcı olması için en az 100 120k civarı kasa maliyeti toplaman ve bence en az 4080 ile yola devam etmek şart.

Bana kalırsa 2K doyurucu olacaktır. Anakart ve işlemci gereksiz pahalılıkta. 2K sisteme 4060 ti gitmez, yanlış bir tercih olur. Nvdia tarafında 4070ti bakılabilir, amd tarafında rx 7800 xt en az bakılabilir.

İşlemci 7500F, anakart ddr5 destekli 4 ram slotlu bir tane olma yeterlidir ikisini 11k-12k civarı bir maliyete denk gelir. Mümkünse Atx anakart bakılmalı. Kaliteli tam modüler gold 80+ psu en az 850W gücünde olmasını öneririm, Anakart ve ram Expo destekli anakart ve ramler olması gerekir. Onun haricinde, şunu da öneriyorum, işlemci 7500F alınırsa kule tipi soğutucu işini görecektir.

Tüm kasa 50-55 e toplanabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emrysin E kullanıcısına yanıt

İşlemci, ram bence gayet uygun, 850w PSU rahat yeter ancak ileride de kullanırım dersen 1000 watta çık, ekran kartları gittikçe fazla güç tüketiyor. Anakartta 650m e düşebilirsin. Soğutucuyu kule soğutucuya çevirebilirisin ama noctua gibi kaliteli ve yüksek kapasiteli kule soğutucu olmalı ki soğutma kapasitesi su sıvı soğutma seviyesinde olsun. Kule hem hesaplı hem su soğutmaya göre uzun ömürlü ve ucuz. Mutlaka yüksek hızlı Pci Nvm ssd disk ilave et.

Ben olsan ilk etapta bu yükseltmeyi yapardım ki, benzerini yaptım, ekran kartı seni idare edebilir, ekran kartını, elindeki kastığı zaman değiştirirsin. Yeni kartlar çıktıkça şimdi alacağın ekran kartının fiyatı düşecektir veya aynı fiyata daha üst model alma imkanın doğar.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.