Şimdi Ara

ilk heves

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben de 500MHz işlemci, 128 MB RAM bir Leon aldım. İlk izlenimlerim çok olumlu. Bütün özelliklerini (BT hariç) denedim ve belli bir sorunla karşılaşmadım.

1. 5 inçlik ekranı en büyük artılarından birisi. 480x272 çözünürlük kesinlikle taminkar (SD karttan video oynatırken bile). Neticede HD özellikli bir cihaz değil bu.
    2. Gece/gündüz ekranları çok başarılı. Gözü yormuyor ve her şey çok net farkediliyor.
    3. 256 MB, 2GB ve 4GB kapasiteli 3 ayrı SD/SDHC kartı sorunsuz gördü.
    4. FM transmitter özelliği rahatlıkla kurulabiliyor. En büyük sorun boş frekans bulmak. Şehrin bir tarafında boş gibi görünen bir frekansta, başka bir bölgeye gittiğinizde radyo yayınıyla karşılaşabiliyorsunuz. Eğer araç ses sisteminizde ‘aux in’ ‘audio in’ veya ‘line in’ gibi harici bir giriş varsa, en iyi çözüm bu girişleri Leon’un kulaklık çıkışına bağlamak.
    5. Bluetooth özelliğini denemedim.
    6. Video-in özelliği başarılı. Video sinyali geldiği an ekranda kameradan gelen görüntü beliriyor. Video veya müzik dinlerken devreye girdiğinde ses devam ediyor. Ekran yenileme hızının kaç ms. olduğunu hiç bir yerden bulamadım ama en hızlı hareketleri bile bozulmadan ve fazla bulanmadan gösteriyor Bu denemeyi evde kaliteli bir handy-cam ile yaptım. Daha sonra bunu bir de tampon kamerasıyla ve navigasyon modunda deneyeceğim.
    7. Video oynatıcısı yeterli. Video boyut=480x272, video bitrate=1024 ve FPS=29.97 olarak AVI formatında dönüştürdüğüm tüm videoları atlama/takılma olmadan oynatıyor. Başka format ve ayarlardaki video performansını sonra deneyeceğim.
    8. Hız kamerası uyarısı için gereken ‘speedcam.txt’ dosyasını cihazdaki MobileNavigator\CONTENT\SPEEDCAM klasörü altına kopyaladım. Sorunsuz çalışıyor. Sanırım varsayılan uyarı mesafesi değeri 1 km.

Navigasyon:
    1. İlk uydu sinyalini almak 1 ila 4 dakika arasında değişiyor. Bulunduğunuz yerin uydularla bağlantı durumu en önemli husus yani. Evimin bir odasında cam kenarında kısa sürede bağlanabilirken, kimi yerlerde açık havada bağlanmak bir kaç dakika sürebiliyor.
    2. Harita gösterimleri, renkler, mesajlar vs. gayet iyi. Değişik skinler ve harita ekranları yüklemek mümkün sanırım ama henüz denemedim.
    3. Cihazın hızı bence çok iyi. Rotadan çıkıldığı zaman yeni rota saptamadaki hızı özellikle hoşuma gitti. Bilmiyorum başka cihazlar da durum böyle midir?
    4. Ankara civarı kullanımda harita içeriği umduğumdan iyi çıktı. En tali yolları bile ekranda görmek beni şaşırttı. (örneğin; TAI lojmanlarında site içi yollar)
    5. Harita güncellemesi, satış sonrası destek gibi konularda henüz bir şey diyemeyeceğim. Ama bu forumdan çıkardığım sonuç şu: inşallah servise işim düşmez.

Keşke bunlar da olsaydı:
    1. Cihazın üzerinde bulunan bir ses ayar düğmesi,
    2. 220V. şarj ünitesi,
    3. taşıma kılıfı,
    4. cihazın piline kolay ulaşım/kolay takma çıkarma,
    5. harici anten girişi,
    6. Video girişindeki AVIN yazısının gerçek olması. Zira bu girişte Audio kısmı yok. Yani görüntü var, ses yok. (yine de tersinden iyidir)
    7. Daha şefkatli bir bayan seslendirmesi. Ayrıca, hedefe varılmak üzereyken, Sinem hanımın Türkçe’si hepten bozuluyor.
    8. Bulunduğumuzdan FARKLI bir yerden, yine bulunduğumuzdan farklı bir yere rota çiziminde kolaylık. (yanılmıyorsam, bu işlem için bizim cihazımızda navigasyon programının önce bir kapatılması gerekiyor.)

Sonuç:
    Dünyanın en iyi navigasyon cihazı olmayabilir. Ama fiyatı ve özellikleri dikkate alındığında rakipsiz olduğunu söyleyebilirim. O derece ki, servis ve satış sonrası desteğindeki kötü şöhretine rağmen, kendimi satın almaktan alıkoyamadım. Cihazı aldıktan sonra şunu da gördüm; fazla korkmaya gerek yok. Çünkü cihaz oldukça kaliteli ve güven veriyor. Yani ortada bir kumar durumu falan bulunmuyor. Bozuk/arızalı çıkma olasılığı herhangi güvenilir bir markanınkinden fazla değil. (Cihazın bende uyandırdığı subjektif bir izlenim bu. Tabi ki, istatistiki bir çalışma yapmışlığım yok.)
    Lafı fazla uzattığımın farkındayım ama ilk heves işte, anlayışla karşılayacağınızı umuyorum. Hepinize en iyi dileklerimle, hayırlı navigasyonlar.

• hayırlı olsun güle güle kullanmanız dileğiyle..

fakat forumda zaten bir leon bölümü vardı.. keşke oraya yazsaydınız.. hepimiz için faydalı olurdu.. ben size linki vereyim isterseniz oradan devam edelim..

http://forum.donanimhaber.com/m_31124592/mpage_15/tm.htm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.