Şimdi Ara

[ilk Mesaj Güncel] Vestel - Hi-Level - Nexon - Seg - Telefunken Televizyonlar İçin Yazılım - Modlama / Ek Özellik Açma Rehberi (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.309
Cevap
146
Favori
468.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mimleon

8075 modelinde dual görüntü var ve fiyatı 9060 işe aynıysa,
    panel kalitesi bir alt gruptadır.
    örneğin
    42"9060 modeli ile 50" 7070 modelide aynı fiyattı,
    gittim gördüm,
    paneldeki görüntü kalitesi düşüktü.

tüm cihazlarda bu mantığı unutmayın,
    yüksek seri no kalite,
    düşük seri vasat

ayrıca 9090 modelinde DVB-T2 tuner var unutmayın,
    8075 de yok.

Hocam 9060 web tarayicida kasma yapiyormu? Bide yazilim güncelleme merkezi ne zaman kurulacak servis cagirmak zorunda kaliyoruz bi güncelleme için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lazpanyol -- 9 Ocak 2014; 22:17:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

örneğin
    gittim gördüm,

yüksek seri no kalite,
    düşük seri vasat

8075 de yok.

Dostum sen anliyorsun bu tv isinden bu dvb-t2 tuner bana ne kazandiriyor.ozaman benim.icin bu dual play onemli bir ihtiyac cift kisilik konsol oyunlari oynadigim icin.ben 42 pf9090 i bekleyeyim ozaman tabi cikarsa

• quote:

Orijinalden alıntı: Qklavye

bugün nihayet merkez servisten gelip yükleme işlemi yapıldı.pvr fonksiyonu geldi.
    sorun şu kasım 2013 itibaren Vestel telif ücreti sebebiyle bu özelliği yazılımsal olarak çıkarmış.Benim aldığım ürünün klavuzunda da pvr yok.Ancak internetteki halen yayında olan klavuzu gösterince yükleme yapıldı.Ancak bilginiz olsun yazılım halen 2.2.4t. Sadece pvr özelliği açan profil dosyaları eklendi.Follow me yok.Belki istesem o da yüklenirdi ama istemedim.

Telif ücretide neymiş arkadaş.Biz 9060'ın reklamında olanı istiyoruz.Telif ücretini vestel (Telif ücreti neye verildiyse) bir defa verip o sürüm cihazlarında zaten kullanır.Sanki DTS çözüyorda telif veriyormuş...Ben olsan follow me yide isterdim.Belki lazım olur size ilerde.
    Benide merkezden aradılar.Cuma akşamına kadar sorununuz servis tarafından giderilmezse tekrar arayın,kesin hallettiririm dediler.Uyarı veriyorlar servise.ben 2.2.4f yazılımını istedim.Onda herşey vardı.

• follow me de gelmiş menuyu gezerken gördüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkay23

quote:

örneğin
    gittim gördüm,

yüksek seri no kalite,
    düşük seri vasat

8075 de yok.

Dostum sen anliyorsun bu tv isinden bu dvb-t2 tuner bana ne kazandiriyor.ozaman benim.icin bu dual play onemli bir ihtiyac cift kisilik konsol oyunlari oynadigim icin.ben 42 pf9090 i bekleyeyim ozaman tabi cikarsa

DVB-T2 bildiğimiz çatı anteni yerine, tv nin yanında durabilen bir 20cm lik tek çubuk antenle, sayısal yayınları HD olarak almaya yarayacak.
    Çok detayına girmeden,
    720p ye kadar kaliteli yayınları izleme şansınız olacak.
    özellikle araç tv lerindeki bölgeye göre çekememezlik olmayacak,
    her yerden aynı kalitede çekecek, bu çok önemli.

Sanırım 2014 içinde bu yayınlar başlar.

eğer DVB-T2 tuner yoksa tv de, harici T2 sinyali alıp, hdmi ile tv ye veren uydu cihazı benzeri aleti alıp, bu anteni takarak, izleme şansınız var.
    çok pahalıda olmayacaklar,
    yurt dışında 60-100 tl arası değişiyor,
    tabi ki TV de bu özelliğin olması hem yayıntıyı önler, ektra kumanda işiniz olmaz hemde hdmi çıkışlarınızdan biri boşalmış olur.

42pf9090 çıkarmı bilmem,
    ancak genel olarak üst model tv leri belli bir boyuttan sonra üretiyorlar,
    bence 47" almanız bence daha iyi,
    aradaki fiyat farkına değer.

soru;
    çift kişilik oyunların bu dual görüntü özelliğini desteklemesi gerek diye düşünüyorum,
    her oyun olmaz sanırım.
    varmı öyle oyun.

• [DHVideo=]
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: turkay23

quote:

örneğin
    gittim gördüm,

yüksek seri no kalite,
    düşük seri vasat

8075 de yok.

DVB-T2 bildiğimiz çatı anteni yerine, tv nin yanında durabilen bir 20cm lik tek çubuk antenle, sayısal yayınları HD olarak almaya yarayacak.
    Çok detayına girmeden,
    720p ye kadar kaliteli yayınları izleme şansınız olacak.
    özellikle araç tv lerindeki bölgeye göre çekememezlik olmayacak,
    her yerden aynı kalitede çekecek, bu çok önemli.

Sanırım 2014 içinde bu yayınlar başlar.

eğer DVB-T2 tuner yoksa tv de, harici T2 sinyali alıp, hdmi ile tv ye veren uydu cihazı benzeri aleti alıp, bu anteni takarak, izleme şansınız var.
    çok pahalıda olmayacaklar,
    yurt dışında 60-100 tl arası değişiyor,
    tabi ki TV de bu özelliğin olması hem yayıntıyı önler, ektra kumanda işiniz olmaz hemde hdmi çıkışlarınızdan biri boşalmış olur.

42pf9090 çıkarmı bilmem,
    ancak genel olarak üst model tv leri belli bir boyuttan sonra üretiyorlar,
    bence 47" almanız bence daha iyi,
    aradaki fiyat farkına değer.

soru;
    çift kişilik oyunların bu dual görüntü özelliğini desteklemesi gerek diye düşünüyorum,
    her oyun olmaz sanırım.
    varmı öyle oyun.

dostum odamız çok büyük değil mecbur 42 alıcaz.ozaman biraz daha bekleyelim çünkü benim için çift ekren çok kullanışlı olucak bir özellik.bu dvb-t2 anten yeri olunca tvde oray takılacakmı herhangi bir aparat yoksa wifi ağı gibi tv yayını hemen alıcakmı

• tv ile gelmeyecek büyük olasılıkla,
    piyasadan T2 anten alıp tv ye takacaksınız,
    tv havadaki sayısal karasal tv yayınlarını alacak.

şunun gibi
    [ilk Mesaj Güncel] Vestel - Hi-Level - Nexon - Seg - Telefunken Televizyonlar İçin Yazılım - Modlama / Ek Özellik Açma Rehberi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

tv ile gelmeyecek büyük olasılıkla,
    piyasadan T2 anten alıp tv ye takacaksınız,
    tv havadaki sayısal karasal tv yayınlarını alacak.

şunun gibi
    [ilk Mesaj Güncel] Vestel - Hi-Level - Nexon - Seg - Telefunken Televizyonlar İçin Yazılım - Modlama / Ek Özellik Açma Rehberi

çok tşk ederim bilgi verdiğin için bu herhalde resimdeki adaptör olmayan tvler içinde kullanılabilir gibi.

• yukardaki resim pc ler için dongle,
    anteni örneklemek için koydum

• 9060 serisi televizyonun kumandaları, sağ ve sol baştaki kumandaları biliyorsunuz. Formun önceki sayfalarında başka bir kumandadan daha söz ediliyordu. Ortadaki bu kumandadır. 9060 serisi Televizyonumuz güzel çıkınca mutfağımızdaki tüplü Vestel yerine led tv alalım dedik ve 5065 serisi 22" bir Vestel aldık. Bu onun kumandası oluyor. Birebir 9060 serisinin kumandasıyla aynıdır ve 9060 a kumanda etmektedir. Tuşları çok yumuşaktır. [ilk Mesaj Güncel] Vestel - Hi-Level - Nexon - Seg - Telefunken Televizyonlar İçin Yazılım - Modlama / Ek Özellik Açma Rehberi

• Buda benim ucuza (5 lira) aldığım kumanda.O sert kumanda varken almıştım.Media tuşları hariç diğerleri var.Ve tuşlar yumuşak.
  • Buda almayı düşündüğüm kumanda.Tuşları vestelin kumandasına göre tanımlanıyor sanırım.Akıllı kumanda yani.Tüm tuşlar ( rakamlar) yok ama güzele benziyor.

Kumanda linki burada.
  • merhaba arkadaşlar

öncelikle konu ve verilen bilgiler için teşekkürler.
    tv ile ilgili merak ettiğim soruların yüzde doksanını konuyu baştan sona okuyarak giderdim.aklıma takılan bir kaç şey var.konuda bir iki kez bahsedilmiş ama tam bir netlik oluşmadı kafamda

lg640s modelini almak üzereyken vertical banding probleminden dolayı vazgeçtim.bu konuyu okurken de bu problem ile ilgili bir kaç mesaj gördüm.peki durum tam olarak nedir.maç izlemeyi seven biri olarak kafamı karıştırıyor bu konu.lg 2013 modellerinde bu konu ile ilgili yığınla şikayet var.ama burada bir kaç mesajda dikkatimi çekti.
    dediğim gibi konuyu baştan sona okudum son sayfaya kadar her şey olumluydu ama son sayfada özellikle Qklavye adlı arkadaşın yazdıkları biraz kafamı bulandırdı.
    10-15 gündür tv arayışı içindeyim ve resmen kafayı bozdum.akşam yatarken yarın şu modeli alıp kurtulayım diyorum sabah kalkınca fikrim değişmiş oluyor.
    benim için birinci öncelik tv'nin görüntü kalitesi.3d imiş smart imiş ikinci planda benim için.vestele benimde ön yargım vardı ama konuyu okuduktan sonra ön yargı kalktı.
    şu an samsung f5570 ile bu model arasında gidiyorum.belirttiğim gibi kafamı kurcalayan vertical banding problemi.yardımcı olursanız sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: attila24

quote:

Orijinalden alıntı: sebzelicorba

An itibariyle televizyonum gelmiş bulunmakta. Dün sipariş verdim, bugün 14.30"da eve geldi.
    Dakika bir gol bir!
    İlk izlenim olarak kargo elemanının sakal tıraşı olmamasından ve bıyıklarının burulmamış olmasından oldukça rahatsız oldum. Lg ve Samsung getirirken tıraşlı oluyolar. Lg ve samsung'dan şaşmayın demişlerdi de inanmamıştım tüh. Onları kesin tıraşlı adamlar getirirdi.
    Fotoğraflarda da göreceğiniz üzere panelin sağ üst köşesinde kocaman bir ışık sızması var. Yani bu ışık sızması o kadar büyük ki daha kutuyu açmadan gözüktü. kutuyu delip geçmiş o derece. Yarın iade edeceğim. Bir daha da vestel almam. Türk malı işte peh.
    İlk fotoğrafta panelin sağ üst tarafına bakın, ışık sızması kutuyu delip geçmiş :p

Şaka bir yana kurulum yapıldıktan sonra ayrıntısıyla yazacağım.
    [ilk Mesaj Güncel] Vestel - Hi-Level - Nexon - Seg - Telefunken Televizyonlar İçin Yazılım - Modlama / Ek Özellik Açma Rehberi[ilk Mesaj Güncel] Vestel - Hi-Level - Nexon - Seg - Telefunken Televizyonlar İçin Yazılım - Modlama / Ek Özellik Açma Rehberi[ilk Mesaj Güncel] Vestel - Hi-Level - Nexon - Seg - Telefunken Televizyonlar İçin Yazılım - Modlama / Ek Özellik Açma Rehberi

enterasan bir durum bana gelen tvnin kutusu böyle değil benimkinin önünde pvr ready yazmakta yanındada özellikler içinde pvr yazmakta (şuan resim koyamıyorum tv serviste)
    örnek resim:

Benimki 47 pf9060. 42değil, belki ondandır. Ayrıca pvr nedir?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: attila24

quote:

An itibariyle televizyonum gelmiş bulunmakta. Dün sipariş verdim, bugün 14.30"da eve geldi.
    Dakika bir gol bir!
    İlk izlenim olarak kargo elemanının sakal tıraşı olmamasından ve bıyıklarının burulmamış olmasından oldukça rahatsız oldum. Lg ve Samsung getirirken tıraşlı oluyolar. Lg ve samsung'dan şaşmayın demişlerdi de inanmamıştım tüh. Onları kesin tıraşlı adamlar getirirdi.
    Fotoğraflarda da göreceğiniz üzere panelin sağ üst köşesinde kocaman bir ışık sızması var. Yani bu ışık sızması o kadar büyük ki daha kutuyu açmadan gözüktü. kutuyu delip geçmiş o derece. Yarın iade edeceğim. Bir daha da vestel almam. Türk malı işte peh.
    İlk fotoğrafta panelin sağ üst tarafına bakın, ışık sızması kutuyu delip geçmiş :p

Şaka bir yana kurulum yapıldıktan sonra ayrıntısıyla yazacağım.
    [ilk Mesaj Güncel] Vestel - Hi-Level - Nexon - Seg - Telefunken Televizyonlar İçin Yazılım - Modlama / Ek Özellik Açma Rehberi[ilk Mesaj Güncel] Vestel - Hi-Level - Nexon - Seg - Telefunken Televizyonlar İçin Yazılım - Modlama / Ek Özellik Açma Rehberi[ilk Mesaj Güncel] Vestel - Hi-Level - Nexon - Seg - Telefunken Televizyonlar İçin Yazılım - Modlama / Ek Özellik Açma Rehberi

enterasan bir durum bana gelen tvnin kutusu böyle değil benimkinin önünde pvr ready yazmakta yanındada özellikler içinde pvr yazmakta (şuan resim koyamıyorum tv serviste)
    örnek resim:

Benimki 47 pf9060. 42değil, belki ondandır. Ayrıca pvr nedir?

Pvr kayıt demek

• bilgi olsun diye söylüyorum,cihazın dahili uydu alıcısında pvr işlemi yaparken farklı kanala geçemiyorsun. yani maalesef pvr aktif etseniz bile pek kullanışlı değil bu halde.
  • pvr ın başka bir özelliği,
    time shifting,
    yani tv izlerken kapı çalıyor,
    kapıcı gelmiş sipariş alacak,
    basıyorsunuz kumandanın "pause" tuşuna,
    görüntü donuyor, arka planda kayıt başlıyor,
    işiniz bitip dönünce,
    play tuşuna basıyorsunuz,
    kaldığınız yerden devam ediyor.
    isterseniz ileri sarma tuşu ile hızlıca ileri sarıp normal yayın akışına yetişmeniz de mümkün.

kayıt işlemi tek kanalda yapılıyor,
    beğenfdiğiniz bir programı kaydedebilirsiniz,
    evde değilseniz önceden saat girerek EPG yoluyla kaydetmek mümkün.

daha ne olsun,
    tek bakkala gidip ekmek almadığı kaldı tv nin.

iyi seyirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 12 Ocak 2014; 11:47:39 >
  • quote:

pvr ın başka bir özelliği,
    time shifting,
    yani tv izlerken kapı çalıyor,
    kapıcı gelmiş sipariş alacak,
    basıyorsunuz kumandanın "pause" tuşuna,
    görüntü donuyor, arka planda kayıt başlıyor,
    işiniz bitip dönünce,
    play tuşuna basıyorsunuz,
    kaldığınız yerden devam ediyor.
    isterseniz ileri sarma tuşu ile hızlıca ileri sarıp normal yayın akışına yetişmeniz de mümkün.

kayıt işlemi tek kanalda yapılıyor,
    beğenfdiğiniz bir programı kaydedebilirsiniz,
    evde değilseniz önceden saat girerek EPG yoluyla kaydetmek mümkün.

daha ne olsun,
    tek bakkala gidip ekmek almadığı kaldı tv nin.

iyi seyirler.

Bütün bunları yapabilmesi içinde tv'nizin usb girişine bir usb disk (Flash veya hdd ) takmanız gerekiyor.Bilginize...follow me tv+pvr (kayıt)+zaman durdurma hep usb üzerinden olmaktadır.

• arkadaşlar 42 pf 9060 modeli tavsiyeleriniz ve kullanıcı yorumlarına dayanarak sipariş ettim. yaklaşık 1000 tl ye mal ettim.
    İlk kurulum sırasında tavsiyeleriniz nelerdir?
    yazılım, kanal listesini pc den ayarlama vs hakkında gelen servisten neler istemeliyim. teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.