Şimdi Ara

İlk ve Acil Yardım ( Paramedik ) mi Tıbbi Görüntüleme Teknikleri ( Radyoloji ) mi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
2
Favori
39.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anestezi atamalarda kotu suan ozellerde hemsirelik dahi yapiyolar bi sekilde ekmek yiyor
    İlk ve acil yardim 70 ustu alinca banko ataniyorlar niye oyle soyledin . Kuzenimi ilk ve acil yardima yonlendirmistim bende . Ozellerdede baya calisma alanlari var acil servisler onun. Hatta yogun bakimda calisaninida gordum . Saskinim 😕😕

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: anatomi96

Anestezi atamalarda kotu suan ozellerde hemsirelik dahi yapiyolar bi sekilde ekmek yiyor
    İlk ve acil yardim 70 ustu alinca banko ataniyorlar niye oyle soyledin . Kuzenimi ilk ve acil yardima yonlendirmistim bende . Ozellerdede baya calisma alanlari var acil servisler onun. Hatta yogun bakimda calisaninida gordum . Saskinim 😕😕

Hocam anestezinin şu an can çekiştiği zamanlar 85 ile kapatıyor, 2 sene sonra 95 olur neden derseniz 2023 sağlık sektöründe istihdam hedefleri ve arz ile ilgili bir kılavuz hazırlamışlar, bugünden itibaren mezun vermese bile 2023'te açıkta kalıyorlar. Bu hızla devam eder başka bölüm açılmazsa istihdam hedefinin 3 katı arz oluşuyor. Talep yok arz çok. He tabi deli gibi bölüm açmaya devam ediyor üniversiteler.

Paramedik ise taşeronlaşmayla bitecek. Ambulans şoförlüğünü taşeronlaştırdılar, kaç yıl ömrü var bilemiyorum ama att ve paramedikler de taşeronlaşacak.

Sağlıkta hekim dışı aç kalınmayacak tek seçenek görüyorum o da lisans hemşirelik.

• att ve paramedıkler evet taserona dogru gıdıyorlar bu konuda cok katılıyorum alımları artık azalmaya mezunları cogalmaya basladı . birilerinin saglık hızmetlerı meslek yuksekokullarının kontenjanlarını duzeltmesı unıversıtelerı tıcarı kuruma cevırmemesı gerekıyor kırmızı alarm verıyor saglık hızmetlerı meslek yuksekokulu.
    Lisans hemsırelık bencede varlıgını koruyacaktır.
    anestezıdede gelısmek cok zor bence . yaptıkları seyler cok rutın hemde cok bence tabı sahsı gorusum.
  • Noradrenaline kullanıcısına yanıt
    lısans hemsırelık konusunda haklısınız.
    bırılerının saglık hızmetlerı myo larının kontenjanlarını cıddı anlamda duzeltmesı gerekıyor bence .
    sadece anestezı degıl radyolojıded epuanlar 85 i gordu alımlar durma noktasnda 85 alan atanamadı 86 ile kapattı .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anatomi96 -- 26 Ağustos 2015; 19:09:23 >
  • anatomi96 kullanıcısına yanıt
    Rutin derken

• Noradrenaline kullanıcısına yanıt
    Hep ayni seyleri yapiyolar meslek hayatlarinda dgs ile hemsirelige gecmedigi surece .

• paramedik bölümü yani ilk ve acil yardımı 2018 yılında nasıl görüyorsunuz ataması kaçla olur ?
  • kurtulus52 K kullanıcısına yanıt
    Hevesini kirmak istemem ama suan hicbir shmyo nun onu acik degil . Saglik bakani acikladi butceler doldu , kadrolar azaldi taserondan ihtiyaci karsiliyorlar. Az para cok is . Biz mezun oldugumuzda ekmek yersek insallah o zaman tekrar sorarsin bu soruyu oyle cevaplariz . 2018 icin yorum yapmak oldukca zoor . Bu kadar mezun varken .

• İnsan mezuniyeti yaklasiyorken anliyor isin oteki yuzunu . Haziranda mezunum.
    İsin garibi benim gibi 13 bin kisi daha mezun olcak sadece radyolojiden . Korkunc bir rakam . Heryer doygun . İs bulabilecek miyim bilmiyorum . Evet ilk zamanlar memnundum onerirdm . Ama alim sayisina ve ozellerin kosullarina bakinca memnun olmuyor insan . Paramediginden radyolojisine kadar hepsi doygun . Hemsireler son demlerini yasiyor gibi . Ozellerde cok komik maaslar ve saatler . Haa birde radyasyon iznimizi vermeyen yerlerde cok . Bunun denetimini yapmayanlar olduktan sonra hepimiz cok eziliriz . Saglik sektoru nankor sektordur . Herseyi goze alarak sagliga tercih verin . Ciddiye alin. Vicdan sahibi insanlar saglik okusun lutfen rica ediyorum. Kul hakkiya girmeye musayit sektordur .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anatomi96 -- 5 Aralık 2015; 1:33:00 >
  • hocam bende bu sene radyolojiye başlıcam aklımda atanamama korkuları oldugu için 2.yarılk Paramdige geçsem mi düşünceleri var napsam hala fikir sahibi olamadım yani kafam karışık
  • Valla hocam ben isten ayrilali tam iki ay oldu 1 ay calisabildim sonra daha ucuza calisan koyun bulup beni kapi disari ettiler .
    Ve piyasa doymus anlatabiliyomuyum is guc yok. Taseronlarda diplomasizlar geziyo mesai saatleri desen manyak radyasyon yiyebilcegin seviyede . Cogumuz isyan ediyoruz . Ciddi anlamda durum bu dayin yoksa meslegi icra edemiuosun yani benim durumum bu . Ben ilk ve acil yardim derim susarim ozelde hemsiresin acildesin ambulanstasin yogunbakimlardasin atama desen zibil milyon atama encok atanan onlisans bolumu bizden 80 alanlar atanamamisken 81 ler bekliyoken onlar 70 72 puanlarla erzurum gibi nezih dogu illerinden tut 75 ustu puanla batiyada tercih veriyor ozel sektordede istihdam edilebiliyolar . Bilmiyorum ben okuyorken oyle guzel seyler soyleniyordu ki . Bu aci gercekle ben mezun olduktan sonra tanistim.
    Hadi ben bayanim hele hele erkekler ev gecindirmekten daha cok sorumlu ben dusunemiyorum bu meslekle nasil ev gecindirilir sartlar zor ve agir Allah yar ve yardimcimiz olsun .
    Fikirlerimle sizi etkilemek istemem sonra bu konuda cok tepki aliyorum 😁 Ama bu benim sahsi dusuncemdir eger ki zamani geriye alma sansim olsaydi suphesiz ilk ve acil yardim pesinden anestezi yazar birakirdim. Anestezide yani dusunecek en son sey olurdu ilk ve acil yardim gercekten cok sansli bi branş.

• lise ve üniversitede radyoloji okumuş ve yaklaşık 4 yıldır bu işin içinde biri olarak diyorum ki, eğer elinde fırsat varsa muhakkak paramediğe geç
  • Saygıdeger hocam ilk önce şöyle baktimiza gore radyoloji işin özünde çok gerçekten yapılası bir meslek gibi geliyor gerek çalışma şekli gerek izin ler konusunda ama paramedik biraz iş anlaminda zor ve yorucu gibi geliyor tabi sizler isin içinde olduğunuzdan disardan goren biri olarak bunları söylüyorum

• Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle hepinizin yorumlarını tum dikkatimle okudum. Çok saygıdeğer insanlarsınız. Bunu belirtmek istiyorum. Ben 32 yaşında zamanında sınav sisteminin kurbanı olarak sağlığın kenarından geçme şansı bile olmayan biriyim. Zira her sene büyük bir hevesle hazırlanırdım ancak sınavsız geçişin olmasından dolayı yüksek puanlar almama ragmen bir türlü kazanamadım. Benim için sağlık okumak para ve iş kapısı olmaktan çok hep bir hevesti, hayaldi. Çünkü çocukluğumdan beri arzu ettiğim şeydi... Beyaz bir önlükle hastalarla ilgilenmek... Bilmiyorum neden hemşireliği yazmadım hiç.. Evet öss dönemlerinden bahsediyorum.. Sanırım o donemler erkek hemşire pek yoktu ya da farklı bir medeni vardı. Ama iki yıllık sağlık bölümü okuma arzum hep olmuştu. Özellikle tıbbi laboratuvar.. Ben tercihlerde hep yazardım. Ama sınavsız geçişlerden dolayı hep dolardı bir turlu hayallerime ulaşamadım... Taaki bu aralar duyduğum bir habere kadar...

SINAVSIZ GEÇİŞLER İÇİN AYRILAN KONTENJAN %50 ORANINDA AZALTILDI...

Yani artık sağlık meslek liselerine %50 sınavsız geçiş %50 düz lise mezunu alımı olacakmış. Yıllar sonra bir sağlık bolumu okuma şansım olabilecek artık... Bu beni çok sevindirdi. Sağlığa gönül vermiş biri olarak oturdum seviçten ağladım. Neden yıllardır bize bu bölümleri çok gördüler ki. Bizim zamanlarımızda ortaokuldan aonra sağlık lisesi sınavı vardı ama dershane pek olmadığı için kazanamamıştım. Zaten sorun da değildi lisesen mezun olduktan sonra sınava girer yine 2 yıllık sağlık okuyabilirdin... Taaki 2001 e kadar. Biz liseyi bitirdik sınavsız geçiş diye bişey çıktı. Yıllarımı çaldı... Kimse yanlış anlamasın lütfen. Ben sisteme kızıyorum.. Sağlık okuyup araba tamirciliği yapan var bu ülkede. Sonuçta insanlar istediği mesleği yapma konusunda özgür bırakılmalı bence... Ama eski sistem buna izin vermiyordu. Bir kısım insanı sınavsız geçişe hapsederken, o bolumu tercih etmek isteyenlerde engelleniyordu...

Ben hala sağlık aşığı biriyim. O iğneyi ya da serumu gördüğüm zaman heyecandan ellerim titriyor. Hele laboratuvarı görünce ben kesinlikle oraya aitim diyorum kendimce. Çünkü çok seviyorum. Şu satırları bile yazarken içim heyecanla doldu...

Kalbimi dolduran bu heyecan beni birkez daha sınava hazırlanmak konusunda ateşliyor. Yaşım 32 bile olsa. Şuan bankada çalışmaktan daha iyidir bu benim için. Çünkü iş bittiğinde sevdiğim mesleği yapıyor olacağım. Alacağım ücret umrumda bile değil. Yeter ki o beyaz önlüğü giyebileyim...

Sizlerde bu konuda bana küçücük bir yardımda bulunursanız beni o kadar mutlu edersiniz ki anlatamam. 2 yıllık sağlık okumaya kararlıyım. Ancak okuyup da açıkta kalmayı hiç istemiyorum. En azından özel bir hastanede çalışabileyim, sorun olup ayrıldığımda iş bulmada sıkıntı çekmeyeyim istiyorum. Tek arzum bu. Bunun için bazı araştırmalar yaptım ve sırası ile 2016-2017 donemi sonunda şu şekilde bir tercih listesi yaptım kendimce. Daha doğrusunu bilen arkadaşlar beni nedenleriyle birlikte uyarırsa çok sevinirim.

1) Att
    2) Anestezi
    3) Tıbbi görüntüleme
    4) Radyoloji
    5) Diyaliz
    6) Tıbbi lab.
    7) Patoloji lab.

Bu sıralamam sizce nasıl arkadaşlar. Her turlu bilgiye, eleştiye, yoruma açığım arkadaşlar. Çünkü yanlış düşünüyor ya da geleceği yanlış okuyor olabilirim. Lütfen bilgilerinizi benden esirgemeyin.

Seviyle kalım. Hepinizi çok seviyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: sermet1

Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle hepinizin yorumlarını tum dikkatimle okudum. Çok saygıdeğer insanlarsınız. Bunu belirtmek istiyorum. Ben 32 yaşında zamanında sınav sisteminin kurbanı olarak sağlığın kenarından geçme şansı bile olmayan biriyim. Zira her sene büyük bir hevesle hazırlanırdım ancak sınavsız geçişin olmasından dolayı yüksek puanlar almama ragmen bir türlü kazanamadım. Benim için sağlık okumak para ve iş kapısı olmaktan çok hep bir hevesti, hayaldi. Çünkü çocukluğumdan beri arzu ettiğim şeydi... Beyaz bir önlükle hastalarla ilgilenmek... Bilmiyorum neden hemşireliği yazmadım hiç.. Evet öss dönemlerinden bahsediyorum.. Sanırım o donemler erkek hemşire pek yoktu ya da farklı bir medeni vardı. Ama iki yıllık sağlık bölümü okuma arzum hep olmuştu. Özellikle tıbbi laboratuvar.. Ben tercihlerde hep yazardım. Ama sınavsız geçişlerden dolayı hep dolardı bir turlu hayallerime ulaşamadım... Taaki bu aralar duyduğum bir habere kadar...

SINAVSIZ GEÇİŞLER İÇİN AYRILAN KONTENJAN %50 ORANINDA AZALTILDI...

Yani artık sağlık meslek liselerine %50 sınavsız geçiş %50 düz lise mezunu alımı olacakmış. Yıllar sonra bir sağlık bolumu okuma şansım olabilecek artık... Bu beni çok sevindirdi. Sağlığa gönül vermiş biri olarak oturdum seviçten ağladım. Neden yıllardır bize bu bölümleri çok gördüler ki. Bizim zamanlarımızda ortaokuldan aonra sağlık lisesi sınavı vardı ama dershane pek olmadığı için kazanamamıştım. Zaten sorun da değildi lisesen mezun olduktan sonra sınava girer yine 2 yıllık sağlık okuyabilirdin... Taaki 2001 e kadar. Biz liseyi bitirdik sınavsız geçiş diye bişey çıktı. Yıllarımı çaldı... Kimse yanlış anlamasın lütfen. Ben sisteme kızıyorum.. Sağlık okuyup araba tamirciliği yapan var bu ülkede. Sonuçta insanlar istediği mesleği yapma konusunda özgür bırakılmalı bence... Ama eski sistem buna izin vermiyordu. Bir kısım insanı sınavsız geçişe hapsederken, o bolumu tercih etmek isteyenlerde engelleniyordu...

Ben hala sağlık aşığı biriyim. O iğneyi ya da serumu gördüğüm zaman heyecandan ellerim titriyor. Hele laboratuvarı görünce ben kesinlikle oraya aitim diyorum kendimce. Çünkü çok seviyorum. Şu satırları bile yazarken içim heyecanla doldu...

Kalbimi dolduran bu heyecan beni birkez daha sınava hazırlanmak konusunda ateşliyor. Yaşım 32 bile olsa. Şuan bankada çalışmaktan daha iyidir bu benim için. Çünkü iş bittiğinde sevdiğim mesleği yapıyor olacağım. Alacağım ücret umrumda bile değil. Yeter ki o beyaz önlüğü giyebileyim...

Sizlerde bu konuda bana küçücük bir yardımda bulunursanız beni o kadar mutlu edersiniz ki anlatamam. 2 yıllık sağlık okumaya kararlıyım. Ancak okuyup da açıkta kalmayı hiç istemiyorum. En azından özel bir hastanede çalışabileyim, sorun olup ayrıldığımda iş bulmada sıkıntı çekmeyeyim istiyorum. Tek arzum bu. Bunun için bazı araştırmalar yaptım ve sırası ile 2016-2017 donemi sonunda şu şekilde bir tercih listesi yaptım kendimce. Daha doğrusunu bilen arkadaşlar beni nedenleriyle birlikte uyarırsa çok sevinirim.

1) Att
    2) Anestezi
    3) Tıbbi görüntüleme
    4) Radyoloji
    5) Diyaliz
    6) Tıbbi lab.
    7) Patoloji lab.

Bu sıralamam sizce nasıl arkadaşlar. Her turlu bilgiye, eleştiye, yoruma açığım arkadaşlar. Çünkü yanlış düşünüyor ya da geleceği yanlış okuyor olabilirim. Lütfen bilgilerinizi benden esirgemeyin.

Seviyle kalım. Hepinizi çok seviyorum

Perfuzyon yada patoloji

• Ayrıca %50 %50 kontenjan 2017 yılında %100 sadece ygs olacak yani sınavsız geçiş tamamen kaldırıldı hocam

• Ciddi misiniz bu yıl tamamen kaldırılıyor mu? Ne desem ki bilemedim. Sağlık mezunları için üzülürken benim için çok sevindirici bir haber. Ama bolum konusunda çok kararsızım. Tek istediğim bitirdikten sonra açıkta kalmamak. Sonuçta her turlu sevdiğim işi yapıyor olacağım. Bu çok heyecan verici bir durum

• quote:

Orijinalden alıntı: sermet1

Ciddi misiniz bu yıl tamamen kaldırılıyor mu? Ne desem ki bilemedim. Sağlık mezunları için üzülürken benim için çok sevindirici bir haber. Ama bolum konusunda çok kararsızım. Tek istediğim bitirdikten sonra açıkta kalmamak. Sonuçta her turlu sevdiğim işi yapıyor olacağım. Bu çok heyecan verici bir durum

• Att lise mezununa verilen ünvandır . Üniversitede İlk ve Acil yardım bölümü okuyabilirsin ancak yaşını çoktan geçtiği için ölü tercih yapma , diğerlerinin de yaş sıkıntısı olup olmadığını araştır pişman olma.
  • Cevabınız için çok tşk ederim. Merkezi atamalarda yaş sınırı var mı? Aranızda buna şahit olan var mı lütfen bilgilerinizi benimle paylaşın

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.