eğer deniz olması ısrarın yoksa orta avrupa öneririm. o bütçeyle rahat rahat gezersin. çok güzel yerlerdir.
Mesela nereler hocam bütçe abartmışım biraz 2000 tl bütçem var
budapeşte-bratislava-prag-viyana olabilir. bratislavayı çıkarabilirsin. bu şehirler arası ulaşım ortalama 20 25tl dir. konaklama ise 20tl civarındadır. viyana biraz daha pahalıdır. ben 1700tl civarında 10gün bu rotada gezmiştim. o zaman euro 3tl civarıydı tabi.
Vize durumları nasıl hocam öğrenci için
İlkdefa vize alcamda
ben de öğrenci vizesi aldım. macaristan konsolosluğundan vize talebinde bulundum. macarlar kalacağın her hostele parasını ödemiş ve ödeme belgesini almış olmanı istiyorlar. ben tüm uçak-otobüs biletlerimi ve hostel ödemelerimi yaparak başvurmuştum. öğrenci için de sponsor isteyecekler. 500euro teminat verse ailen yeter. ödemeleri görünce de verirler vizeyi. tabi sponsorun banka hesapları düzenli olmalı.
Hocam peki macaristana aldık diyelim diğer ülkeler içinde ayrı mı alıcaz yani avrupadaki ülkeler ,
İlk gün gideceğim hostelde rezervasyonu mu göstersem kabul etmezler mi ben oraya gidip hostelimi seçmek istiyorum çünkü
Vize masrafları tahmini ne kadar tuttu hocam ?
Ve vizeyi kaç günlük verdiler hocam ?
schengen vizesi isteyeceksin o vize ile ingiltere iskoçya galler irlanda hariç tüm ab ülkelerine giriş yapabiliyorsun zaten. seyehatinin başlayacağı ülkeden vize başvurusu yaparsan daha kolay olur. macaristan konsolsluğunun benden istediği tüm bilet ve kalacak yer ücretinin ödenmiş olmasıydı. ben hostellerden ödeme yaptığıma dair belge istedim. onlar da kestikleri fişi taratıp bana gönderdiler. her rezervasyon çıktısına ödendi fişini zımbaladım. konsolosluktaki görevli evraklarımı teslim alırken booking çıktıma ilk bakışta fişini göremedi. hemen geri attı önüme bu ödenmemiş diye. ben de arkasında fişi zımbalı diye gösterdim o şekilde teslim aldı. yani macar konsolosluğu buna dikkat ediyor. italyadan vize alırken hiç sormamışlardı mesela.
vize masrafı 60euroydu. seyahat sağlık sigortasını da aylık 9-10euroya yaptırıyorsun. tüm masraf bu yanlış hatırlamıyorsam.
10gün vize talep ettim 15gün verdiler. ama 15.gün son ödenmiş rezervasyonum ve uçak bilet tarihimdi.
Hocam ya vize verilmezse rezervasyona ödediğimiz paralar uçuyor mu
Ve bütün seyahatimiz boyunca olan hostellerin mi fişini mi belirtmemiz lazım şimdi hepsini alırsak riskli yani mesela ben macaristanda 2 gün kalıcam sonra misal italyaya geçicem orda sokaktan bir hostele gircem kalıcam yada kafama estiği bir ülkeye gidicem
çok karışık
malesef macaristanda bu büyük bir sorun. red yersen paralar yanıyor evet. bir arkadaşım isveçten 10-15 gün kadar istedi hiçbir şey göstermeden 1aylık vize verdiler mesela. konsoloslukların sitesinde yazar ne istedikleri. oralardan kontrol etmelisin.
Shengen benim için de daima kafa karıştırıcı olmuştur.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme