Şimdi Ara

iMac üzerinden iPad ve iPhone fotoğrafları eşleştirme hatası.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selam, bir bilgisi olan veya başına böyle bir hata gelen var mı? Yardımcı olursanız sevinirim...
    Öncelikle şunu paylaşmak isterim, yaklaşık 10 yılı aşkın süredir apple kullanıyorum. Ayrıca titizliğimden dolayı dosyalama ve düzenli kullanma hastalığım var diyebilirim.

Bilgisayarım: iMac 21.5 2012 2.7 i5 Yazılım: macOS High Sierra Sürüm 10.13.4
    Telefonum: iPhone X 256 Sürüm: iOS 11.3.1
    Tabletim: iPad mini-4 64 Sürüm: iOS 11.3.1

Sorunum: Yazılım iOS 11.2 çıktığında iPhone X cihazımı aldım, bir önceki iPhone 6 cihazımı son yedeklememi iTunes üzerinden yaptıktan sonra, X cihazımı kurup daha önceleri olduğu gibi sorunsuz bir kurulum ile kullanmaya başladım.
    iPad cihazım daha önceden kurulmuş olduğu için sadece güncellemiştim.
    Şubat ayında yeni X cihazımla çektiğim resimleri iMac'deki "FOTOĞRAFLAR" programı ile, daha önceleri de yaptığım gibi bilgisayarıma indirdim. "FOTOĞRAFLAR" programım içerisinde klasörlerimi oluşturdum ve aynı zamanda dış ortamda da yedekleme adına aynı isimde bir dosya da oluşturup saklıyorum.. Sonrasında telefondaki çektiğim resimleri sildim ve iTunes üzerinden eşleştirdim. Sorunsuz bir şekilde telefonumda dosyaladığım resimlerim yerini aldı.
    Aynı işlemi her zaman yaptığım gibi iPad mini-4 cihazıma da yaptığımda, klasörlerin isimleri ile birlikte gri renkle imajları geldi ancak içerik yüklenmedi. Defalarca denedikten sonra kapamalar açmalar resetlemeler falan bir türlü iPad mini-4 cihazıma resimlerim gelmedi.
    Aklıma iPhone X farklı bir formatta resim mi çekiyor acaba sorusu gelince bu sefer mini üzerinde daha önceden olan bir kaç klasörü silip, sonra tekrar eklemek için eşleştir yaptığımda onlar da hiç bir şekilde geri yüklenmedi. Sadece imaj olarak yerlerini aldılar...

Çözüm için yaptıklarım: iPad mini-4 cihazıma defalarca format atıp yeniden yüklemeye çalışsam da, resim yükleme işlemini başaramadım. Tek bir klasör oluşturup 1000 tane resmi herhangi bir farklı bir şekilde yüklemeye çalıştım olmadı. Evde eşimin macbook pro dan yüklemeye çalıştım olmadı. Sıfırdan yeni bir account oluşturup sadece fotoğraf atmaya çalıştım olmadı. Üç sefer apple destek ile görüştüm bilgisayarıma bağlandılar onlar da denediler olmadı. En son apple zorluya kendileri randevu aldılar cihazı bize getirin dediler, götürdüm incelediler bir hata bulamadılar. Kendileri resim yüklemeye yetkili olmadıklarını belirttiler, cihaza da firmware atacağız çökerse biz mesul değiliz dediler, ona da peki dedim ama yine olmadı. Bu işlemi yapıp teslim ettiler tekrar gelip yüklediğimde yine olmadı. Sonuç olarak içerisinde resimler olmaya bir iPad mini-4 ile hayatıma devam etme kararı aldım. Geçen hafta gelen iOS 11.3.1 güncelemesinden sonra tekrar deneme kararı aldım ve yine olmadı. Kısaca cihazımı kenara koydum diyebilirim.
    Bu arada şubattan bu yana çektiğim resimlerimi aynı şekilde yine dosyaladım ve telefonumdan sildim. iTunes üzerinden telefonuma resimlerimi eşleştirmeye çalıştığımda bu sefer aynı sorunu iPhone X cihazımda da yaşamaya başladım.

Bu konu beni cidden çıldırtmaya başladı, ve bu konu ile ilgili bir bilgisi olan veya destek olabilecek biri varsa sevinirim...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.