Şimdi Ara

imdattttttttttt

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kısaca sorunum şu haftalardır makinama win98 kuruyorum iki gün sonra çöküyor.kayıt düzenleyizi sistemi onaracak diye yazı çıkıyor önce sonra ise malum makina çöküyor
    powere basınca şu eksik bu dosya eksik diyor.kendi kendine dosyalar uçuyor.nerdeyse 10 kez kurdum gene aynı.ram değiştirdim
    gene aynı lütfen çareeeeeee

• ya kardeş bendede aynı sorun var. sürekli sistem hataları veriyor. forumda benim topicte arkadaşın birinin başınada gelmiş. fdisk yapmış. oda sorunun ram den olduğunu düşünüyormuş. fdisk yapınca düzelmiş. ama 2 günde bir çöküyormuş.
  • al benim topic belki işine yarar.

http://forum.donanimhaber.com/topic.asp?TOPIC_ID=62930
  • selam
    arkadaşlar bence bu olay RAM veya İşlemciden kaynaklanıyo.Böyle aptal hatalar hep onların başının altından çıkar.bence ilk önce bi yerden ram bulup deneyin.cd ile falan alakalı olacağını hiç sanmıyorum.
  • yeni başka bir win98 cd si bulup ordan win98i kurun...
  • önemli bilgi yoksa fdisk atın ama işe yarayacağını sanmam. ram/ram slotu/ya da işlemci kaynaklı bir sorun gibi görünüyor.
  • öncelikle bi ram testi yapın bunu windows açıldıktan sonra command a girip bi bat dosyası oluşuturun yani c:\ yazanyere "copy con a.bat yazdıktan sonra şunları yapın
    dir
    dir/s
    a
    ve ctrl+z tuşuna basıp kaydedin"
    sonra c:\a.bat yazın bu işlem 2-3dk sorunsuz devam ederse bu işlem bitmiş olur bi sorun bulmamış sayılır.
    Bundan sonra pc yi dos modunda açıp scanreg/fix yapın ve tamamlanmasını bekleyin.Eğer bu işlemleri yaptıktan sonrada sorunlar devam ederse driver lara bakın uyumsuz yada bir başka versiyounun olabilir.
  • bencede yükleme yaptığın cd yi bi değiştir...
  • Böyle bir sorunla ben de bilgisayarı yeni topladığım zaman 2ay uğraşmıştım,aynı anlattığınız sorundu,sorunun RAM'lerden olduğunu anladık,değiştirdik.Siz ram değişti diyorsunuz,ama yenileri de arızalı olabilir,başka bir ramle tekrar deneyin derim.
  • BEN SORUNUMU ÇÖZDÜM. ANAKART İLE RAM UYUŞMAZLIĞI ÇIKTI. BOARD 100mhz RAM 133mhz OLUNCA EPEY DAYANDI SONRADA SİSTEM ÇÖKTÜ. ŞİMDİ RAMLERİM 100mhz. İŞİ HALLETTİM YANİ.

SORUNUN KAYNAĞI RAM.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.