Herkese iyi forumlar. Bir tanıdığım yurtdışından çift simli bir cihaz getirdi bana ve bu cihazın birince siminde türk hattım takılı 120 günlük yasal süre de başlamış durumda. Forumda bu konuya benzer konularda IMEI için verilen 120 gün süresi dolduktan sonra yabancı sim kartlarla şebeke alınabildiği yazmış ama benim merak ettiğim ben ikinci sim kısmına diğer telefonumda kullandığım yabancı sim kartımı taksam 120 günlük yasal süre başlar mı? bilgisi olan cevaplarsa sevinirim. |
Türkiye'de Yabancı Hat Kullanımının Yasal Süresi
Türkiye'de yabancı bir SIM kart kullanmak, cihazınızın IMEI numarasının kayıtlı olup olmamasına bağlı olarak değişen yasal bir süreyi başlatır.
IMEI Kayıtlı Cihazlar
IMEI kayıtlı cihazlar için yabancı hat kullanma süresi 90 gündür. Bu süre dolduğunda cihazınız, Türkiye'deki tüm GSM şebekelerinde çalışmayı durduracaktır.
IMEI Kayıtsız Cihazlar
IMEI kayıtsız cihazlar için yabancı hat kullanma süresi 120 gündür. Bu süre dolduğunda cihazınız, Türkiye'deki tüm GSM şebekelerinde çalışmayı durduracaktır.
IMEI Kaydı Nasıl Yapılır?
IMEI kaydı, cihazınızı Türkiye'ye getirdikten sonra 120 gün içinde yapılmalıdır. Kayıt işlemi, cihazın IMEI numarasının Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) sistemine kaydedilmesini içerir. Kayıt şu yöntemlerle yapılabilir:
- E-Devlet üzerinden: https://www.turkiye.gov.tr/imei-kaydi adresini ziyaret edin.
- Yetkili bayiler aracılığıyla: Vodafone, Turkcell veya Türk Telekom gibi yetkili bayileri ziyaret edin.
Yabancı Hat Alma
Yabancı bir hat almak istiyorsanız, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Ziyaret ettiğiniz ülkede bir SIM kart satın alın.
- SIM kartı cihazınıza takın.
- İstenen ülke kodunu ve telefon numaranızı girin.
Sonuç
Türkiye'de yabancı hat kullanmak istiyorsanız, cihazınızın IMEI numarasının kayıtlı olup olmadığını kontrol etmeniz ve yasal kullanım süresine uymanız önemlidir. Yasal kullanım süresi dolduktan sonra cihazınız Türkiye'deki GSM şebekelerinde çalışmayacaktır.