Şimdi Ara

::::IMEI SORGULAMA:::: (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
918
Cevap
0
Favori
1.577.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalinden alıntı: hitman009

raks 7530

::::IMEI SORGULAMA::::

raksın da mı cep teli varmış

• Arkadaşlar uygulamalarda çelişkiler war
    1)10sene önce kullandığım Ericsson 337(hala cillop gibi duruyor)kayıtlı çıkmadı.
    2)Garantili olup kayıtsız çıkan telefonlar war
    3)14temmuz milat deniyor ama o zamana kadar şebekelere kaydolan telefonlarla kaydolmayanları nasıl ayırt edecekler. Şebekelerden o güne kadar sim kartlarla eşleşmiş imei no.larınımı isteyecekler?
    4)imei klonlama bana mantıksız geliyor çünkü şebekelerin belirleyebildiği iç chip'lerdeki imei no.su yani telefonun arkasına başka imei no.su yazıp kaydettirsenizde şebekeye eski imei no. gidecek onuda klonlamak kolay olmaz çünkü o kod ana işlemcide kayıtlı. başka telefonun chip'i diğerine uymaz.
    5)yurt dışından yolcu özel eşyası sayılan telefonları nasıl çözecekler. Gümrük kuralları arasında yolcuların beraberinde keni kullanacakları miktar ve çeşitte eşya getirme hakkı var. ben kendime telefon aldığım zaman hayır kullanamazsın mı diyecekler?? insan haklarına aykırı!en ufak örnek her model her ülkede yok ben başka ülkede olan 1telefon kullanmak istiyorum ne olacak?

• para yatıracan yatırılcak kimseler yok ortada
  • işler karışık data base hatalı ve eksik...
  • VISUALIZE,

ben gittigidiyordan 2. el bir XDA II aldım. imei sorgulattığımda verilen numarayı kontrol ettim siteden. bulunamadı yazıyor...
    cihazı aldığım kişinin adına (daha doğrusu onun aldığı kişi adına almanyada) halen 6 ay garantisi, faturası var. benim 5 ytl yatırıp açtırmam mümkün olur mu, yoksa benimki de kapatılır mı?
  • quote:

Orijinalinden alıntı: omermaras

VISUALIZE,

ben gittigidiyordan 2. el bir XDA II aldım. imei sorgulattığımda verilen numarayı kontrol ettim siteden. bulunamadı yazıyor...
    cihazı aldığım kişinin adına (daha doğrusu onun aldığı kişi adına almanyada) halen 6 ay garantisi, faturası var. benim 5 ytl yatırıp açtırmam mümkün olur mu, yoksa benimki de kapatılır mı?

walla faturası olan kayıt yaptırcak diolar mümkün olur herhal
    gerçi hiç bişi belli diil ya daha

• Yurtdışı cihazları artık kilitlenecekse peki ben yurtdışına gidince telefonum kitli olunca oradan nasıl buradaki ayilemi ve dost bildiğim insanları arayabilme imkanı bulacağım?Bunu lütfen bir yetkili kişi veya devlet açıklama yapsın burda.
  • link çalışmıyo?????
  • ya arkadaslar link calısmıyo napcaz
  • Ben de baktım link çalışmıyor. Acaba imei kayıtlarını yeniden mi düzenliyorlar?
  • quote:

Orijinalinden alıntı: adnaneker

quote:

Orijinalinden alıntı: omermaras

VISUALIZE,

walla faturası olan kayıt yaptırcak diolar mümkün olur herhal
    gerçi hiç bişi belli diil ya daha
    kardeş TR.de sim kart takılma tarihi 12 temmuzdan evvel ise 5 ytl karşılıgı kayıt altına alman mümkün ...kayıtlı cıkanlar bizim ithalatcı firmaların ihthalat sırasında telekoma bildirdigi imei,ler yoksa kayıtlı çıkmaz ...bazı spotlar gercek spotlar da kayıtlı cıkar kaçak tlf,lar kayıtlı cıkmaz ama telekom 12 temmuzdan evvel tr sim card takanlara bir af getirdi 5 ytl karşılıgı af edecek ve kayıt altına alacak...

(kaçak tlf. satıcılar spot diyerek sattılar ...kulaga daha hoş ve yasal gibi geldi )

• Siteye girsek bizde öğrencezde site açılmıyor.Neyse sorum başka.Şimdi bu yasaya göre 14 temmuzdan önce alınan telefonların vergisini yatıracaz değilmi.Peki, mesela benim 10 temmuzda alıp 20 temmuzda sattığım telefodan ben mesul olurmuyum?

Saygılar
  • Hala 12 temmuzdan bahsediliyor... Bu kadar kaçak telefonu çöpe mi atıcaklar yani? Vardır bunun da bi çaresi bence Beklicez görücez.. Buarada 5ytl yatırma olayı da muhtemelen vergi dairelerine yapılıyor (dün bi telefoncuya sordum)
    sevgiler...
  • quote:

Orijinalinden alıntı: hennavi

Siteye girsek bizde öğrencezde site açılmıyor.Neyse sorum başka.Şimdi bu yasaya göre 14 temmuzdan önce alınan telefonların vergisini yatıracaz değilmi.Peki, mesela benim 10 temmuzda alıp 20 temmuzda sattığım telefodan ben mesul olurmuyum?

Saygılar
    kritik bir durum sattıgın arkadası uyar tanıyorsan....
  • http://www.tele.com.tr/blog_commentohaber.asp?blog_id=1141&month=8&year=2005&giorno=&archivio=

Telekomünikasyon Kurumu, geçtiğimiz günlerde açıkladığı kararla 14 Aralık’tan itibaren IMEI numarası kayıtlı olmayan telefonların konuşmaya kapatılacağını kamuoyuna duyurdu. Kaçak cep telefonuyla mücadele etmek için kabul edilen karar doğrultusunda, kullanıcılar telefonlarının imei kodunuhttp://imei.tk.gov.tr adresinden kontrol edebilecek ve kayıtdışı olan telefonlarını önümüzdeki günlerde açıklanacak tarihten itibaren 5 YTL karşılığında kayıt altına alabilecekler.

Kamuoyunda adeta paniğe yol açan karar, kaçak cep telefonlarıyla mücadele etmek için önemli bir adım olarak yorumlanıyor. Konuyla ilgili görüşlerini alduığımız Başarı Ticaret Genel Müdürü Tunca Akkaya, her üç telefondan birinin kaç olduğunu belirterek, yeni yasanın kaçak cep telefonu kullanımını önleyeceğini savundu

Tele.com.tr- Çıkarılan yasa ile kaçak cep telefonlarının Türkiyeye girişinin
    önüne geçilebilecek mi?

Akkaya- Evet, engelleyecektir. Yasanın Resmi Gazete’de yayın tarihinden önce yasal ithalatı yapılmamış fakat TK tarafından kullanıldığı tespit edilen GSM terminallerine ilişkin IMEI (Uluslararası Mobil Cihaz Kimlik) numaraları için kullanıclar 5 YTL kayıt ücreti ödeyerek bu telefonları kullanabilecekle. Ancak bu tarihten sonra yasal ithalatı yapılmamış fakat halen kullanılan GSM telefonları görüşmeye kapatılacaktır.
    Tele.com.tr- Piyasada kullanılan cep telefonlarında kaçak telefonların yasallara
    oranı nedir? Kaçak girişi hangi markalarda yoğunlaşıyor?

Akkaya- Telekomünikasyon Kurumu’nun elinde bulunan yasal ithalatı yapılmış IMEI numaraları ile GSM şebekelerinde kullanılan telefonların IMEI numaralarının % 33’ye yakın bölümü çakışmamıştır. Bu veriye göre kullanılan her 3 telefondan biri kaçak telefon olmuş oluyor. Bizim görüşümüz bu oranın hiçbir şekilde % 20’nin altında olmadığı yönündedir.

Yasal ithalat sürecindeki sadece ÖTV ve KDV yükü % 42 olduğundan, hemen her marka kaçak olarak yurda girmekle birlikte, talebe paralel olarak pazar payları yüksek markaların kaçak girişi daha yüksek olmaktadır.

Tele.com.tr- Yeni yasa kaçağın önlenmesi konusundaki beklentilerinizi
    karşıladı mı? Bundan başka neler yapılabilir?

Akkaya- Yeni yasa kaçak telefon kullanımının engellenmesi bakımından çok önemli bir adım olmakla birlikte henüz yeterli farkındalık oluşmamış durumda. Ayrıca yasal IMEI numaralarının sorgulanacağı halka açık internet sitesi henüz tam verimli olarak çalışmaya başlamadı. Yeni yasa ile kaçak telefon kullanımı engellenecektir. Müşterilerin satın alacakları telefonların yasal olup olmadığını görecekleri internet sitesinin ve bilgi alabilecekleri telefon numaralarının da halka duyurulması ve kullanımın yaygınlastırılması ile gerek tuketici bilincinin olusturulması gerekse yasanin uygulanması daha etkin olacaktır
    kanaatindeyiz

• açamadım bu siteyi ! başka adres yokmu?
  • link calisiyor,gerci orda yazilanlarin tamamini kopyalamistim baska bir bilgi yok.
    Ama ben gene de inanmiyorum boyle bir ayirim yapacaklarina,cunku hicbir uyari yapmadilar,spotcular hala telefon satiyor.Uyari yapmayip bir de 14 Temmuzdan sonra sattiklari telefonlar kullanima kapatilirsa spotculara yapilmis bir kiyak olur bu,hepsi elinden cikarir spotlari o tarihe kadar,vatandas magdur olur.Devlet kacakcilari kollayip vatandasini magdur etmez diye dusunuyorum.
  • quote:

Orijinalinden alıntı: marginal

link calisiyor,gerci orda yazilanlarin tamamini kopyalamistim baska bir bilgi yok.
    Ama ben gene de inanmiyorum boyle bir ayirim yapacaklarina,cunku hicbir uyari yapmadilar,spotcular hala telefon satiyor.Uyari yapmayip bir de 14 Temmuzdan sonra sattiklari telefonlar kullanima kapatilirsa spotculara yapilmis bir kiyak olur bu,hepsi elinden cikarir spotlari o tarihe kadar,vatandas magdur olur.Devlet kacakcilari kollayip vatandasini magdur etmez diye dusunuyorum.

hayır yaa.. sitenin linki çalışmıyor!!.....
    bir haftadır girmedim sorgulamaya...
  • arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce spot 7610 aldım aldığım gün hemen imei sorgulaması yaptım telefon kayıtlı çıktı. bu nasıl olur bana bi anlatın.
  • quote:

Orijinalinden alıntı: akkrep

arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce spot 7610 aldım aldığım gün hemen imei sorgulaması yaptım telefon kayıtlı çıktı. bu nasıl olur bana bi anlatın.
    işte gercek spot yani kaçak degil...spot yasal yollardan tr,ye girmiş tlf,ların distribitör tarafından büyük adetlerde toptan peşin para satılması tabiki kayıtlı...birde kredi kartıyla taksitle alıp peşın,e çevirenler oluyor aynı dükkanda adam vadeli alıyor peşin satıyor eli tlf.bile degmiyor parayı alıp cekip gidiyor...

5 milyon cep telefonu kapanacak
    Yeni Telsiz Yasası'nın uygulanmaya başlamasıyla birlikte, Türkiye'de kayıt dışı yaklaşık 5 milyon telefonun sonu yaklaşıyor

Yasayla birlikte kayıt dışı telefonların 5 YTL karşılığı bedelle
    kayıt altına alınacağını da hatırlatan Dursun, bu yasanın kesinlikle
    af olmadığını söyledi. Ülke genelinde 15 bine yakın satıcının ticari
    kaydı bulunmadığına dikkati çeken Dursun, ''İşte bu yasa, tüm bunları
    kayıt altına alacak. Türkiye'ye gelen turistlerin kullandıkları GSM
    telefonları yeşil, kaçak ve kayıt dışı olanlar kara, suç işlemiş
    olanlar gri, kayıt altında bulunanlar ise beyaz listede yer alıyor.
    Uygulamada geçiş sürecinde bir sıkıntı yaşanacak. Bunlara da hazır
    olalım'' diye konuştu.

Vatandaşları standart dışı cihaz almamaları için uyaran Bayraktar,
    ''Bizim amacımız, vatandaşı ve tüketiciyi korumaktır. Standart dışı
    olan cihazların kullanımını önlemektir. Başta Tahtakale olmak üzere
    yurdun çeşitli bölgelerinde oluşan bu gibi alışveriş merkezlerinden
    standart dışı ve kayıt dışı cihaz alınmasın'' dedi.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.