Şimdi Ara

::::IMEI SORGULAMA:::: (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
918
Cevap
0
Favori
1.577.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Liadon

evet bir kaç bilgi de ben vereyim
    anladığım kadarıyla bilen bilmeyen herkez yorum yapmış ahkam kesmiş.
    ben bire bir bu işin içinde olan bniri olarak belirteyi ki imei.tk.gov.tr sitesinde yapılan sorgulamalrda 3 (üç) farklı sonuç çıkmakta.
    1:kayıtlı (ki bu durumda faturanıoz olsun olmasın kimse başınıza ekşimez)
    2:kayıtsız (ki bu durumda telefonunuz ka.ak,spot veya ülkeye girişte kaydı yapılmadan alınmış bir tel,bunu için de tkye kaydedilmei yeterli)
    3:bulunamadı (eğer bu sınıftaysanız işte o zaman korkun,çünkü bu uyarıyı veren imei nolarının kayıt işlemi mümkün değil.)
    2 ve 3 nolu durumlşarda eğer sizin elinizde fatura varsa kullanıcı olarak faturanızı ibraz etmeniz yeterli konuyla ilgili ilerleyen süreçte herhangi bir problemle karşılaşmayacaksınız.Ancak faturayı size kim kestiyse (ki geçerli olan tel faturalarında imei nosunun kayıtlı olması gerekir) onun başı belaya girecek..
    o yüzden siz kimseyi dinlemeyin size sms gelmesini bekleyin.ayrıca bu sms için de operatorleri boş yere sorgulamayın çünkü bu konu tamamiyle telekomünikasyon kurumu ve maliye bakanlığı ile ilgil bir konudur.
    operatorunuzun bu konuda yapabiileceği herhangi bir işlem bulunmuyor.
    ben gazete ve tvlerde de her gördüğünüze inanmayın derim yapay gündem yaratılmaya çalışılıyor sadece.
    saygılar...

''Bulunamadı'' çıkmasının nedeni nedir. Klonlanmış olmalarımı yoksa başka nedenlermi var? ''Kayıtsız'' ile ''bulunamadı'' sonuçları arasındaki fark nedir? Telekom 12 temmuzdan önce kullanılmaya başlanmış olan telefonların kayıt altına alınacağını söylüyor. Arkadaşımın telefonu 12 temmuz öncesi ve ''bulunamadı'' çıkıyor. Sen ''bulunamadı'' olanların hiç bir şekilde kayıt ettirilmeyeceğini söylüyorsun. Burada yanılıyorsun. 12 temmuz öncesine ait telefonlar kayıt ettirilmeyecek ise hangi telefonlar kayıt ettirilecek. Ayrıca kimsenin ahkam kestiği yok. Sen ne yaptın konuyu gün yüzünemi çıkarttın, her şeyi aydınlattınmı sanki? Senin verdiğin bilgiler konunun ilk sayfalarında bile var. Sadece şu sayfaya bakman bile yeterli. http://forum.donanimhaber.com/m_3452600/mpage_2/key_/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akay635 -- 26 Ekim 2005, 17:46:36 >

• akay 635
    teşekkür!
    benimböyle herşeyi açıkladııma dair bi iddiam yok neden bu kadar ofensif davrandığını da anlayabilmiş değilim :)
    sakin ol
    ayrıca cevaplarımda yazdıklarımı tam olarak okuyan arkadaşlar da anlamışlardır ki faturanız varsa sizin için yani telin kullanıcısı için hiçbir problem yok. sitede aldığınız uyarının;12 temmuz öncesi sonrası telefonu almış olmanızın farkı yok.
    bana kalsa ben faturasını ibraz edemeyen ya da daha önce o telefon için fatura aldığını ispatlayamayan herkesin telefonunun kısıtlanmasından yanayım.zaten vergi kaçırılıyor bu yolla vatana millete ya da telefonu dürüst yollaral zatın alanlara yazık değil mi?kimi gidiyor sırf garantili ve faturalı old. için tele 1000 ytl veriyor diğeri de ne vergi ,ne yükümlülük ne zorunluluk aynı teli 400-500 ytlye alıyor ,o zamndan beri kullanıyor sonra şimdi naapçaz şimdi naapçaz die söylenior.bence yanlış(şimdi bazı arkadaşlar yine saldırı )
    12 temmuz olarak belirtilen bilgi yasanın ilk uygulanma taqrihidir bu tarihin verilmesinin nedeni tk'nin bir nebze de olsa kayıt dışı ve kaçak telefon piyasasına sekte vurmaktır.zaten hepimizin bu sayfayaları okuyup bunlara yorum yazmamız da bu sektenin bir diğer göstergesi.yani tk tarih vererek ii bi iş yapmış
    bir diğer konu da kayıtsız ve bulunamadı karmaşası. cinmen su anda elimde screenshot yok ancak olursa sizinle paylaşırım..su anda ülkemizde halen kabul edilmemiş bir yasa bulunuyor. bu da siz operatorunuzu arayıp telefonu kaybettiğinizi söylüorsunuz onlar da teli aramalara kapatıyorlar ve siz savcılığa da faturanızla başvurduğunuzda imeiniz tüm gsm operatorlerine belirtiliyor ve o telin üzerinde "çalıntı tel" ibaresi yer alıyor.ikinci el olarak alınıp satılamıyor.su anda bu yasa henuz tamamlanmış durumda diil ancak deneme uygulamaları var belli savcılıklarda su anda uygulama denenmekte, işte bu telefonlarda kayıtsız uyarısı alınmakta.bulunamadıuyarısı da 12 temmuzdan önce faturasız olarak alınan ya da 12 temmuzdan sonra alınan teller için görünüyor.
    bu arada quote veren arkadaşlara teşekkürler;ben kayıtsız ve bulunamadı olarak alınan uyarıların karşılarını hatalı yazdığımı fark ettim.tam ters düşün lütfen
    saygılar
    (ve hoşgörü)

• ''Herkes ahkam kesmiş'' diyorsun. ''Ahkam kesmek'' ne demek; bilip bilmeden yalan yanlış yazmak-konuşmak demek. Dolayısı ile buradaki insanlara böyle bir ithafta bulunuyorsun. Buna hakkın yok. Bu nedenle savunma ihtiyacı duydum. Bu kısa tartışmanın kapandığını yada burada devam etmemesi gerektiğini düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akay635 -- 27 Ekim 2005, 2:30:30 >
  • şu ana kadar eş dost akraba, arkadas asagi yukari toplam 100 adet telefon arattik spot olarak, bunlarin cogu 1 seneden beri kullanilan telefonlar ve iclerinde 13 temmuzdan alinan hicbir telefon yok ama hepsinde cikan sonuc "bulunamadi" Ben ksinlikle kayit disi ibaresini inanmiyorum, hic göreniniz var mi? yok, sadece lafta var o kadar ...
  • anayasamıza göre devletin vatandaşlarına karşı kusursuz olması gerekir..misal yolda giderken asfalt da ki bir hatadan dolayı kaza yapar ve zarar görürseniz devlet size tazminat öder çünkü o yolu düzgün yapmamıştır..devletin yolu kusursuz yapması gerekir...yine aynı şekilde kanunlarımıza bakaca olursak kaçakcılık ciddi bir suç ve tüm kolluk kuvvetleri kaçakcılık karşısında ihbarda ve tedbirde bulunmakla görevli..
    evet demek istediğimi şimdiden anladınız.....devlet eğer kaçak telefonu önleyemiyorsa : hatalıdır..
    .birey olarak , vicdanımızı kullanarak, vergi eksikliği olur düşüncesi ile kaçak almamalıyız.bu felsefe olarak doğru ama pratikte yanlış..
    çünkü : devlet binlerce gümrük muhafaza memuru , on binlerce polisi ve sınırdaki pek çok güvenlik görevlisi ile kaçak girişi önlemiyorsa ---dikkat edin önleyemiyorsa değil----bizim her zaman vicdanımızdan yana olmamız gerekmiyor...
    bazı arkadaşlar vatansever ve milliyetçi duygular ile ---ki hak veriyorum kendilerine----"kaçak almayın " "devletimize vergi gelsin " "kaçakçılık yapanların terör ile bağlantılı olanlarıda var " diye düşünüyorlar.doğru söylüyorlar.
    ama bizde etden tırnaktan birer insanız..her zaman mükemmel olamayız.bazı hatalar yapabiliriz..yeni çıkan nefsimize direk saldıran harika ötesi teknolojik aletleri elimizdeki ücret az olduğu için faturasız alabilriiz....
    ayrıca cep telefonu için yasa var çünkü imei var.peki kaçak notebook fotoğraf makinesi vs gibi cihazlar ne olacak..şimdi bizi imei ile korkuttu diyelim..yarın diğer elektronik cihazları nazıl engelleyeceksin..gümrükleri ve sınırları düzeltmedikçe yapılan her uygulama gerçekten uzak duruyor maalesef..işte kanun.işte beyanatlar..ama tarih olmuş 27 ekim..hala ortada uygulama yok..
    nasıl ki devlet olarak hükümet edenler ülkeyi düzgün yönetemeyip çalıp çaldırıyor ve bu açığı bizden cep telefonlarına %34 konuşmalarımıza ise %47 vergi alarak karşılıyorsa bizde bunun bir parçası olmak istemeyebiliriz.......
    bu kadar vergi almak zulumdür....ve tüm felsefelerde şu gerçektir : zalime itaat edilmez !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinman -- 27 Ekim 2005, 5:56:43 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Liadon

akay 635
    teşekkür!
    benimböyle herşeyi açıkladııma dair bi iddiam yok neden bu kadar ofensif davrandığını da anlayabilmiş değilim :)
    sakin ol
    ayrıca cevaplarımda yazdıklarımı tam olarak okuyan arkadaşlar da anlamışlardır ki faturanız varsa sizin için yani telin kullanıcısı için hiçbir problem yok. sitede aldığınız uyarının;12 temmuz öncesi sonrası telefonu almış olmanızın farkı yok.
    bana kalsa ben faturasını ibraz edemeyen ya da daha önce o telefon için fatura aldığını ispatlayamayan herkesin telefonunun kısıtlanmasından yanayım.zaten vergi kaçırılıyor bu yolla vatana millete ya da telefonu dürüst yollaral zatın alanlara yazık değil mi?kimi gidiyor sırf garantili ve faturalı old. için tele 1000 ytl veriyor diğeri de ne vergi ,ne yükümlülük ne zorunluluk aynı teli 400-500 ytlye alıyor ,o zamndan beri kullanıyor sonra şimdi naapçaz şimdi naapçaz die söylenior.bence yanlış(şimdi bazı arkadaşlar yine saldırı )
    12 temmuz olarak belirtilen bilgi yasanın ilk uygulanma taqrihidir bu tarihin verilmesinin nedeni tk'nin bir nebze de olsa kayıt dışı ve kaçak telefon piyasasına sekte vurmaktır.zaten hepimizin bu sayfayaları okuyup bunlara yorum yazmamız da bu sektenin bir diğer göstergesi.yani tk tarih vererek ii bi iş yapmış
    bir diğer konu da kayıtsız ve bulunamadı karmaşası. cinmen su anda elimde screenshot yok ancak olursa sizinle paylaşırım..su anda ülkemizde halen kabul edilmemiş bir yasa bulunuyor. bu da siz operatorunuzu arayıp telefonu kaybettiğinizi söylüorsunuz onlar da teli aramalara kapatıyorlar ve siz savcılığa da faturanızla başvurduğunuzda imeiniz tüm gsm operatorlerine belirtiliyor ve o telin üzerinde "çalıntı tel" ibaresi yer alıyor.ikinci el olarak alınıp satılamıyor.su anda bu yasa henuz tamamlanmış durumda diil ancak deneme uygulamaları var belli savcılıklarda su anda uygulama denenmekte, işte bu telefonlarda kayıtsız uyarısı alınmakta.bulunamadıuyarısı da 12 temmuzdan önce faturasız olarak alınan ya da 12 temmuzdan sonra alınan teller için görünüyor.
    bu arada quote veren arkadaşlara teşekkürler;ben kayıtsız ve bulunamadı olarak alınan uyarıların karşılarını hatalı yazdığımı fark ettim.tam ters düşün lütfen
    saygılar
    (ve hoşgörü)

Madem biliyorsun su soruma nicin bir cevabin yok cok merak ediyorum?;

Merak ettigim bir diger konu ise herkez bir baskasinin telefonunu mutlaka kullanmak zorunda kalmistir, pil bitmesi veya telefonunu tamire yollamak gibi. Diyelim ki Ali'nin spot telefonu var ve Ali bir cok arkadasina telefonuna sim kartlarini takmasina ve arama yapmalarina izin verdi. Simdi bu database (imei.tk.gov.tr deki) olusurken, hangi zaman araligindaki sim kartin takildigi telefon imei numaralari dikkate alindi. Ornek te verdigim gibi tek bir telefon icin kac kisiye mesaj gelicek, veya eger bu telefon kayit ettirilmezse bu telefonun kacak oldugunu bilip bilmeden kullanan kac kisi hakkinda yasal islem baslatilacak?

• date base ithalatcı firmanın verdigi,bildirdigi imeı ile kayıt alıyor..buraya kadar sorun yok herhalde...burdan sonra sen kaçak tlf ile yani gümrüksüz mevzuatı uygulanmadan senin benim elime geçen tlf.onada simcard takıldıgında operatöre hangi tlf takıldıgını görüyor yani sistem tanıyor bu ara imeı alıyor tlf kimlik bilgisi bunuda kayıt ediyor bunlardan kayıtlı ve kayıtsızlar ayrılıyor kaç tane simcard takarsan tak sistem tlf tanıyor en son sahip kimse o kayıt ettirecek yok bana mesaj ulaşmadı dersen kayıt ettirmezsen kesilecek bunuda kullanıcı sorgulayacak tlf kayıtlımı degilmi ögrenecek...bu arada sorgulanacak sahıs yok satıcı var...sen kullanıcı olarak sadece cezalandırılırsın o cezada tlf görüşmeye kapatılır başka birşey yok...
  • quote:

Orjinalden alıntı: visualize

date base ithalatcı firmanın verdigi,bildirdigi imeı ile kayıt alıyor..buraya kadar sorun yok herhalde...burdan sonra sen kaçak tlf ile yani gümrüksüz mevzuatı uygulanmadan senin benim elime geçen tlf.onada simcard takıldıgında operatöre hangi tlf takıldıgını görüyor yani sistem tanıyor bu ara imeı alıyor tlf kimlik bilgisi bunuda kayıt ediyor bunlardan kayıtlı ve kayıtsızlar ayrılıyor kaç tane simcard takarsan tak sistem tlf tanıyor en son sahip kimse o kayıt ettirecek yok bana mesaj ulaşmadı dersen kayıt ettirmezsen kesilecek bunuda kullanıcı sorgulayacak tlf kayıtlımı degilmi ögrenecek...bu arada sorgulanacak sahıs yok satıcı var...sen kullanıcı olarak sadece cezalandırılırsın o cezada tlf görüşmeye kapatılır başka birşey yok...

Cok sagol visualize, benim telefonumu kendim getirdim yurt disindan normalde Turkiye de kullanmayi dusunmuyordum İngiltere de kullanmak icin almistim ama burada kullandigim telefon bozulunca mecbur kaldim, acaba yurt icine artik girmis ve kullanilmis bir telefonun KDV vergisi nereye odenerek normal kayit yaptilir sen biliyormusun? Yada bilen baska bir arkadas bana cevap yazabilir mi?

iyi gunler

• quote:

Orjinalden alıntı: moztuzcu

quote:

date base ithalatcı firmanın verdigi,bildirdigi imeı ile kayıt alıyor..buraya kadar sorun yok herhalde...burdan sonra sen kaçak tlf ile yani gümrüksüz mevzuatı uygulanmadan senin benim elime geçen tlf.onada simcard takıldıgında operatöre hangi tlf takıldıgını görüyor yani sistem tanıyor bu ara imeı alıyor tlf kimlik bilgisi bunuda kayıt ediyor bunlardan kayıtlı ve kayıtsızlar ayrılıyor kaç tane simcard takarsan tak sistem tlf tanıyor en son sahip kimse o kayıt ettirecek yok bana mesaj ulaşmadı dersen kayıt ettirmezsen kesilecek bunuda kullanıcı sorgulayacak tlf kayıtlımı degilmi ögrenecek...bu arada sorgulanacak sahıs yok satıcı var...sen kullanıcı olarak sadece cezalandırılırsın o cezada tlf görüşmeye kapatılır başka birşey yok...

Cok sagol visualize, benim telefonumu kendim getirdim yurt disindan normalde Turkiye de kullanmayi dusunmuyordum İngiltere de kullanmak icin almistim ama burada kullandigim telefon bozulunca mecbur kaldim, acaba yurt icine artik girmis ve kullanilmis bir telefonun KDV vergisi nereye odenerek normal kayit yaptilir sen biliyormusun? Yada bilen baska bir arkadas bana cevap yazabilir mi?

iyi gunler
    faturanız var ise bu faturada imeı yazılıysa, burda ülke önemli degil,sizde kayıt, 5 ytl karşılıgı yaptırabilirsiniz...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: moztuzcu

quote:

iyi gunler
    faturanız var ise bu faturada imeı yazılıysa, burda ülke önemli degil,sizde kayıt, 5 ytl karşılıgı yaptırabilirsiniz...

Cok sagol verdigin bilgi icin, umarim duyulmamis bir marka oldugu icin sorun cikmaz.

• ARKADAŞLAR KAYIT İŞLEMLERİ BAŞLADI DİYENLER VAR ? HATTA YAPTIRDIM DİYENLER VAR DOĞRU MU ?
  • moztuzcu.. Markada önemli degil.. rahat ol...
  • quote:

moztuzcu.. Markada önemli degil.. rahat ol...

Yok onemli diildir de telefon Neonode N1 (N1m degil) inandir inandirabilirsen telefon olduguna
  • yaw arkadaşlar nerden sorgulucaz bunu ben anlayamadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: ersin_16

yaw arkadaşlar nerden sorgulucaz bunu ben anlayamadım
    Dön başa
  • bi bakalım saol iyi oldu
  • 5 ytl nereye yatacak arkadaşlar bilen varmı ????
  • quote:

Orjinalden alıntı: Koray08

5 ytl nereye yatacak arkadaşlar bilen varmı ????
    abone merkezlerine yatacak fakat daha başlamadı...
  • bence bütün kaçak telefonları toplamaları lazım bu iş 5 ytl ile olmaz
  • ya benim tel kacak cıktı nereye yatırcaz bu ücreti
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.