Aralıktan sonra yazan kimse kalmamış bayramdan sonra kapatmalar başlayacak..
bizim patronun teli kapatıldı hiç bir hatla çalışmıyo kart tanıtma başarısız diyo ne yapacağız kayıt ettirelbilinirmi
Kaçak ceplerin kayıt altına alınmasına soruşturma.
Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunan Ankara Barosu avukatlarından Sedat Vural, cep telefonu kullanıcılarına "kaçakçı" muamelesi yapılarak ve iradeleri dışında 5 YTL kayıt ücreti alınarak, "Türklüğü aşağılama" suçunun işlendiğini öne sürdü. Vural, abonelerden kayıt ücreti alan GSM şirketleri, Telekomünikasyon Kurumu yetkilileri ve kaçakçılığı önlemekle görevli idari yetkililer hakkında yasal işlem yapılmasını talep etti.
Cep telefonu kullanıcılarına 6 Aralık 2005 tarihinden itibaren "yasal uyarı" adında kısa mesajlar gönderildiğini anımsatan Vural, kayıt işlemlerinde ne yapmak gerektiğinin tam olarak bilinmediğini ve ilgili yetkililerin de birbiriyle çelişen açıklamalar yaptığını belirtti.
Kayıt konusunda sorumluluğu bulunmamasına karşın vatandaşa 5 YTL'lik ödeme zorunluluğu getirildiğini anlatan Vural, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yapılan eziyet ve ona layık görülen biçare ve zavallılık muamelesi, vatandaşlığa temel olan Türklüğü aşağılamaktır" iddiasında bulundu.
Cep telefonlarının kayıt altına alınmasına ilişkin yasa değişikliğinin, kaçakçılar yönünden "özel af" niteliği taşıdığını savunan Vural, Anayasa'ya göre söz konusu yasanın beşte üç çoğunlukla Meclis Genel Kurulu'ndan geçmesi gerektiğini, bu koşulun yerine getirilmediğini ifade etti.
Vural, suç duyurusu dilekçesinde, ödediği 5 YTL'lik kayıt ücretinin iade edilmesini de talep etti.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı, "kaçakçılık" ve Vural'ın suç duyurusu dilekçesinde ileri sürdüğü diğer suçlar yönünden iki yönlü olarak yürütüyor.
av. geç kaldı ama genede tek başımıza kalmadıgımızı gösteriyor 5 ytl alınması haksızlıktı kaçagı önleme cezayı bana kes ne adalet ne adalet...
ÜCRET TAHSİL EDİLEN KAYIT DIŞI CİHAZ
quote:
Orjinalden alıntı: CepDoktor
ÜCRET TAHSİL EDİLEN KAYIT DIŞI CİHAZ
herşey mümkün olabilir...
bende sorun yok beyler sizde varsa gösterin faturasıyla aldınız yere hallet sinler ...
Ya arkadaşlar bu imei numarasını nasıl değiştirebilirm ?? Riskli diye duydum ama riski nedir ve bende dku-2 kablosu var tlfnun chipsetini görüp imei noyu nasıl değiştirebilirm ??
Bu arada marka model : Nokia 6230
Cvplarınızı bekliyorm ii forumlarr
Arkadaşlar merhaba ben Danimarkada yasıyorum. Ama turkiyeye donucem bi hafta sonra temelli. Burdan da OKİA 6280 TELEFON ALMIŞTIM. acaba bunu kullanmada bi sorun yaşarmıyım. yardımcı olur musnuz
quote:
Orjinalden alıntı: Heroisboceq
Aralıktan sonra yazan kimse kalmamış bayramdan sonra kapatmalar başlayacak..
Yaww hangi bayram ona bakarsan yılbaşı demişlerdi
ARKADAŞLAR ARKADAŞIMIN Bİ TELİ WAR KAYITDIŞI DİO TURKCELİ ARADIONA MESAJ GELMŞ KONTORBİZDEN WE HEDİŞYECELLDEN DÜŞÜLECEKTİR DİE...ŞİMDİNOLCAK KONTOR MU GİTCEK ONDAN KAYIT ALTINA ALINMAS İÇİN?
arkadaşlar ben yeni bi telefon aldımda garantili. kayıt dışı diye bi mesaj gelmedi bana ama sorgulama sayfasında kayıtlı değildir diyo. bu sayfanın güncellenmemiş olduğunu sanıyorum, siz ne diyosunuz?
evt yeni cihaz oldugu icin öle diyebilir arada bir güncelleniyor sayfa.. gönlün rahat olsun
Arkadaşlar, forumda bir yerlerde vardı ama sanırım gözümden kaçtı, sayfalardır dolaşıyorum bulamadım; turkcell in imei sorgu linki neydi acaba? Teşekkürler...
İstediğin link Türkcell' in sitesinde vardı eskiden. Biraz önce bu linki aradım bulamadım; kaldırılmış olabilir. Birde sen ara istersen. Ya da en iyisi telekomun sitesinden sorgulama yap.
quote:
Orjinalden alıntı: rockcity
evt yeni cihaz oldugu icin öle diyebilir arada bir güncelleniyor sayfa.. gönlün rahat olsun
tamam teşekkürler --------------- adres bu: imei.tk.gov.tr
benım telefon ıkı gun once ıptal oldu sım not valıd deyıp duruyor yurtdısından gelmıs ıngılızce menusu olan telefonun avea dan parasını verıp kaydettırmıstım sımdı sorgulamada ÜCRET TAHSİL EDİLEN KAYIT DIŞI CİHAZ dıyor bu ne demek anlayamadım bır yardım lutfeeeeeeen
abone merkezlerinden daha dogru cevaplar alınacak herhalde ....
Tskler
ARkadaşlar birşeyde ben sorayım.1 hafta once n90 aldım, bu grey ıstanbul garantılı cihazlardan.Baktım netten kayıt bulunamadı yazıyordu.Bugun aldıgım yere götürdüm, biryerlreri aradı sordu, falan filan bunların kaydı 45 iş günün bulabılrmıs falan dedi.birsey olmaz korkma biz zaten herzaman buradayız gibisnden birşeyler dedi ne yapayım