Şimdi Ara

İmmergas Victrix 26 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
207
Cevap
2
Favori
13.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: memint

O zaman Tybox 710 alın. Her ihtimale karşı İmmergas merkez servise victirx superior ile kullanımda kronk bir sorun veya uyumsuzluk olup olmadığnı sorup teyit almanızı öneririm...
    On/off termostat bile 7/24 manuel kullanımdan, hem tasarruf hem de konfor anlamında iyidir..

• kombiyi 2-3 gündür akşamları çalıştırıyorum...burda gündüzleri hala hava gayet iyi....bazı ölçümler yaptım.....7 m petek + havlupan tamamen açık...40 derecede çalıştırıyorum.....ilk açılışta 22-23 derece su sıcaklığı gösterip yükselmeye başlıyor....40 dereceye gelene kadar alev boyu 2. kademede kalıyor , ardından en düşük alev boyuna geçiyor....+5 derecede kombi alevi kesiyor ancak + 5 dereceye gelmesi 2-3 saati buluyor sonrasında kısa aralıklarla kombi yanmaya devam ediyor....

kombi en düşük alevde sürekli yanarken 5-6 defa 15 dakikalık periyotta yaktığı gazı gözledim...hepsinde sonuç 0.080 ile 0.085 arası çıktı....yani 3 saatte yaklaşık 1 metre küpe denk geliyor.....bence gayet iyi bir sonuç ...termostatik vanalarımda hepsi de devreye giriyor çok şükür.....trv ler devreye girince kombi çalışma aralığı bayaa kısalıyor...benim gibi sıcak memlekette bulunanlar için minimum ısıl gücü düşük bu vb. kombiler biçilmiş kaftan....bu sonuca vardım ben , viesman ve bu kombi arasında kalmıştım....inş. pişman olmam ama şimdilik doğru yapmışım gibime geliyor...şu mantıkla söylüyorum bunu : viesman min. gücü daha yüksek kw larda idi.bu paragrafın başında yazdığım ölçümü başka bir kombi ile yapsam sanırım değerler biraz daha fazla olurdu...yanılıyorsam düzeltin lütfen.....

• astrafe A kullanıcısına yanıt
    Slm.alma aşamasında da söylemiştim sivas gibi soğuk bir yerde akrabalarim kullanıyor ve herkes memnun kombiden.gerçekten iyi kombi immergas.kombiyi 40 dereceye set ettiğinizde 45 dereceye ulasip durmasinin 3 saat olması bana fazla gibi geldi.termo vanalariniz cslisiyormus marka ve.modeli nedir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: meddah58

Slm.alma aşamasında da söylemiştim sivas gibi soğuk bir yerde akrabalarim kullanıyor ve herkes memnun kombiden.gerçekten iyi kombi immergas.kombiyi 40 dereceye set ettiğinizde 45 dereceye ulasip durmasinin 3 saat olması bana fazla gibi geldi.termo vanalariniz cslisiyormus marka ve.modeli nedir

evet bence de + 5'e gelme süresi biraz fazla gibi...sanırım içerinin fazla ısıya ihtiyacı var ondan....sonuçta 3 gündür sadece akşamları ortalama 6 saat çalışıyor kombi...gündüz kapı pencere açık.....gerçi bana göre içerisi fazla ısınıyor gibi ama hanım sıcağı çok seviyor...yarın 36 derecede bir deneyeyim inş.

trv ler siemens acvatix rtn51 ve 51g karışık....şu anda yaklaşık 5 saattir kombi açık...trv lerin hepsi kapandı...ama yanlış olan birşey var ki; trv ler 3 te ayarlı hep ama oda sıcaklıklarının hepsi 24,5 üzerine çıkıyor hatta en çok güneş gören oturma odası 26.5 gösteriyor , o yüzden az önce hepsini birer seviye düşürdüm....bütün odalarda termometre var sıcaklıklar kontrolüm altında ...zaten kombiyi açtığımda en soğuk oda bugün 20 dereceydi....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astrafe -- 30 Kasım 2013; 23:35:43 >

Peki bu siemens vanalar sivil mi gaz mi sensorlu?kaç paraya aldiniz.

• meddah58 kullanıcısına yanıt
    bilmiyorum durumunu tam olarak...daha doğrusu ben sıvılı diye biliyorum ama emin değilim......tesisat ilk yapılırken anlaştığım şirket taktı yanlış hatırlamıyorsam 30 tl yazdılar trv başı..........
    Tesekkur ederim.cevabiniz için kombiyle ilgili degerlendirmelerinizi bekliyoruz

Siemens vanaları sıvılı ve malzemesi çok kalitelidir, Danfoss RA 2000'den sonra piyasanın en iyi vanalardır.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim bilgi için.

• minimum ısıl güç deyince immergas da işin içine giriyor sanırım...ben de elime kronometreyi aldım çeşitli denemeler yaptım...o.t. yok 6 peteğin 5 inde trv var.....denemelerim hep 30 ile 40 derece arasında oldu...ilginç tespitler yaptım....kombinin bekleme süresi istisnasız hep aynı , sadece yanma süresi değişiyor...yani aslında kombi set edilen değerin belli bir miktar altına gelmiyor içinde bir saat varmış gibi aynı süreyi bekleyip tekrar yanıyor , ama genelde set edilen değerin 2 derece altında bu zamanı yakalıyor........bazı örnekleri yazayım...ilk değer bekleme süresi sonra yanma süresi...bekleme-yanma-bekleme-yanma........devam ediyor

33 derecede:::::
    1.......3.07 dakika
    2.......9 saniye
    3.......3.07 dakika
    4.......15 saniye
    5.......3.07 dakika
    6.......9 saniye
    7.......3.07 dakika
    8.......16 saniye
    9.......3.07 saniye
    10.....9 saniye

36 derecede
    1.......3.07 dakika
    2.......8 saniye
    3.......3.07 dakika
    4.......1.40 dakika
    5.......3.07 dakika
    6.......9 saniye
    7.......3.07 dakika
    8.......1.30 dakika
    9.......3.07 dakika
    10.....10 saniye
    11.....3.07 dakika
    12.....1.50 dakika
    .
    .
    .
    gördüğünüz gibi bekleme süresi standart 3.07 dakika..40 derecede de aynı şekilde...sadece yanma süresi değişiyor....bir de ilk beklemeden sonraki yanma süresi hep 9-10 saniye civarlarında sonraki beklemeden sonra yanma süreleri artıyor...40 derecede 5 dakikaya kadar yandığı oldu....bilmiyorum bu ekonomik bir düzen mi..iyi ki trv ler var da az peteği çeviriyor yoksa sanırım yanma süresi daha da artardı.......bu arada kombiyi sadece 3-4 gündür akşamları yakıyorum sadece..bu yararlı bir bilgi olur umarım...

ayrıca sürekli yanma sorunu olarak pompanın sürekli dönmesi mi kastediliyor yaksa sürekli alev mi açık kalıyor...benim kombinin pompası da hiç durmuyor....kendini ayarlayabiliyor mu yoksaa standart aynı hızda mı dönüyor bilmiyorum......

Ben böyle bir yanma sekli görmedim kombi 9 saniye yanip 3 dakika bekliyor enteresanmis.sürekli yanma sorunu ise sürekli kombinin alevde kalmasi pompa her kombide sürekli calisiyor

Nasıl görmedin , Novadens Extra'da aynı durum sözkonusu. 3 dakika bekleme yapıp çalışır ısı düşüşü fazla değilse tekrar beklemeye geçer, yani 3 dakika cıvarı bekler, 10 saniye cıvarı çalışır, tekrar 3 dakika beklemeye geçer.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Benim cihaz hep yandigi için gorememem normal değil mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meddah58 -- 3 Aralık 2013; 10:40:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: meddah58

Ben böyle bir yanma sekli görmedim kombi 9 saniye yanip 3 dakika bekliyor enteresanmis.sürekli yanma sorunu ise sürekli kombinin alevde kalmasi pompa her kombide sürekli calisiyor

evet aynen yazdığım gibi devam ediyor ama 33 derece için bu geçerli.....yüksek derecelerde bekleme süresi hiç değişmiyor ama yanma süresi artıyor......
    Sn@astrafe,

Bu denemeleri farklı (tercihen daha soğuk) bir dış sıcaklıkta deneyebilir misiniz?
    Eğer 33C (veya 36C) kombi setlerindeki yanma/bekleme süreleri değişmiyorsa, kombi, yanma/bekleme sürelerini o süredeki ısı açığına göre değil, sadece set değere göre değiştiriyordur diyebiliriz. Ya da süreler değişiyorsa ısı talebini dikkate alıyordur diyebiliriz. Diğer (min.ısıl gücü çok düşük olmayan) kombilerde ısı kaybna göre yanma süreleri değişir. Aynı sette ama farklı dış sıcaklıklarda yanma/bekle süreleri de farklı olur yani...
  • quote:

Orijinalden alıntı: memint

Sn@astrafe,

Bu denemeleri farklı (tercihen daha soğuk) bir dış sıcaklıkta deneyebilir misiniz?
    Eğer 33C (veya 36C) kombi setlerindeki yanma/bekleme süreleri değişmiyorsa, kombi, yanma/bekleme sürelerini o süredeki ısı açığına göre değil, sadece set değere göre değiştiriyordur diyebiliriz. Ya da süreler değişiyorsa ısı talebini dikkate alıyordur diyebiliriz. Diğer (min.ısıl gücü çok düşük olmayan) kombilerde ısı kaybna göre yanma süreleri değişir. Aynı sette ama farklı dış sıcaklıklarda yanma/bekle süreleri de farklı olur yani...

havalar soğuyunca denemeleri yapar yazarım sonuçları...kombinin olduğu balkon kapalı zaten gayet ılık beklememde hiç sıkıntı yok yani....

ama sanıyorum bekleme süresi hep standart...yoksa her ölçme sonucum 3.07 çıkmazdı , 3-5 saniye de olsa oynardı....yanma süreleri değişiklik gösteriyor ....yeni denemelerimi yazarım ilerleyen günlerde.......

• memint M kullanıcısına yanıt
    sayın memint diğer kombiler olarak tabir ettiğiniz ısıl gücü yüksek kombiler beklemelerden sonra alev boyunu hep minimumda mı açar yoksa 2. ya da 3. alev boylarına çıkabilir mi? bunun şunu için soruyorum benim kombim ilk çalışmasında ilk 5-10 dakika hariç 2. alev boyuna dahi hiç geçmiyor....ısıl gücü düşük diğer kombiler daha fazla bekleyip 2. ya da 3. alev boyunda çalışmaya başlıyorsa işin bir esprisi kalmaz bence....kendi kombimden gözlemim 2. alev boyunda bile minimuma göre bariz bir yakıt sarfiyat farkı oluşuyor....
  • aslında ben de merak ediyorum diğer kombilerin bekleme ve yanma sürelerini...hani +5 -5 vb. şeyler yazılıyor ama bu + ve - ler ne kadar zamanda gerçekleşiyor acaba...ben şu sıralar çok merak sardım bu konulara , sanırım ilk kez kullandığım için olsa gerek(umarım)....herkes benim gibi eline kronometreyi alıp ta kombi başında beklemez sanırım........
  • quote:

Orijinalden alıntı: astrafe

sayın memint diğer kombiler olarak tabir ettiğiniz ısıl gücü yüksek kombiler beklemelerden sonra alev boyunu hep minimumda mı açar yoksa 2. ya da 3. alev boylarına çıkabilir mi? bunun şunu için soruyorum benim kombim ilk çalışmasında ilk 5-10 dakika hariç 2. alev boyuna dahi hiç geçmiyor....ısıl gücü düşük diğer kombiler daha fazla bekleyip 2. ya da 3. alev boyunda çalışmaya başlıyorsa işin bir esprisi kalmaz bence....kendi kombimden gözlemim 2. alev boyunda bile minimuma göre bariz bir yakıt sarfiyat farkı oluşuyor....

quote:

Orijinalden alıntı: astrafe

aslında ben de merak ediyorum diğer kombilerin bekleme ve yanma sürelerini...hani +5 -5 vb. şeyler yazılıyor ama bu + ve - ler ne kadar zamanda gerçekleşiyor acaba...ben şu sıralar çok merak sardım bu konulara , sanırım ilk kez kullandığım için olsa gerek(umarım)....herkes benim gibi eline kronometreyi alıp ta kombi başında beklemez sanırım........

Min.ısıl gücü normal kombilerde durum şu: Kombi set değerin genelde -5C altından ısıtmaya başladığı suyu, setin +5C üstüne çıkarmaya çalışır. Peteklerden ısı transferi ne kadar çoksa dönen su o ölçüde düşük gelir ve yanma süresi uzar. Diyelim +5C yaptı ve kapandı kombi, bekleme süresi de yine ısı transfer miktarı ne kadar çoksa o ölçüde kısalır. Genel kombi davranışı budur.
    Kombi ilk yandığında düşük alevle başlar, yazılımda belirlenen süre ve sınırlamalara göre; eğer 1-2 dakikada tesisat suyunda 3-5C sıcaklık artışı sağlayamazsa bir üst kapasiteye geçer yani %20-30 güçten %40-50 güce geçer, yine olmazsa kademe kademe gücünü arttırır...
    Kapasite artışını belirleyen, tesisat suyunun soğuma hızıdır; ne kadar hızlı soğursa o kadar yüksek kapasite...

Heyecanınızı anlıyorum, ilk hevesler bunlar, keyiflidir ve öğretici...

• arkadaşlar kombinin bacasından su damlıyor....yoğuşma gideri şimdilik bidona akıyor orada fazlasıyla su birikiyor ama dün baca ucuna baktığımda su damlacığı gördüm..balkondan aşağı baktım suyun damladığı bariz belli bacanın hizasında yerler ıslak.....hatta alttaki katlarda tam çamaşırlık hizasında bacanın ucu , yarın birgün şikayet etseler yeridir.....

bacada gözle görülür bir eğim yok yukarıya doğru...ben ne yapayım şimdi ...bunun tek nedeni eğim hatası mıdır başka sebepler arayabilir miyim????böyle idare edeyim mi yoksa firmaya haber verip düzelttireyim mi?????????işin kötü tarafı baca camın içinden çıkıyor , balkon kapalı......
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.